Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

COD ROȘU de VISCOL și NINSORI!

Publicat: 06 ianuarie 2017 - 23:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

IADUL ALB. Sudul României este sub cod roșu de viscol și ninsori! 72 de trenuri anulate, zboruri anulate din pricina ninsorii abundente. Iadul alb s-a instaurat în sudul României! Multe localități au rămas fără curent electric. Iată situația care ne-a fost transmisă de ENEL România!

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod roșu de ninsori și viscol puternic) cu  intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită și troienită, vizibilitate redusă spre zero, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea.

De când au debutat fenomenele meteorologice extreme în zona Bărăgan – Dobrogea, de noaptea trecută, începând cu ora 2:00, s-au declanșat primele avarii în județele Călărași și Constanța. Încă din cursul nopții au fost luate măsuri, pe fondul averizărilor meteorologice.

Posturile operatorilor telefonici au fost  suplimentate, iar toate echipele au fost mobilizate în teren, coordonate de dispeceri. Pe fondul intensificării viscolului, odată cu declararea codului roșu, avariile s-au înmulțit ajungând la ora 12:00 să afecteze un număr de 188 de localități în cele 4 județe: Călărași, Ialomița, Tulcea și Constanța.

Pe parcursul întregii zile au acționat în teren 114 echipe de intervenții. Din cauza drumurilor blocate sau închise, nu s-a putut interveni pe parcursul zilei de astăzi în toate zonele. Echipele rămân în teren și pe parcursul nopții pentru a realimenta cât mai mulți consumatori.

În data de 6 ianuarie, la ora 20:00, situaţia se prezenta astfel:

În judeţul Constanţa este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate 27 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 11 linii de medie tensiune parțial şi 520 posturi de transformare, fiind afectate total sau parțial 43 localităţi ( Bărăganu, Potârnichea, Movilița, Răzoare, Lipnița, Gorun, Carvanul Mare, Carvanul Mic, Cuingiuc, Galița, Gârlita, Esichioi, Ostrov, Peștera, Izvoare, Movila Verde, Conacu, Plopeni, Credința, Veteranu, Peștera, Izvoru, Saraiu, Pecineaga, Dorobanțu, Agigea, Petroșeni, Cogealac, Călugăreni, Nistorești, Kogălniceanu, Luminița, Piatra, Sibioara, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Albești,Tătaru, Cotu Văii, Comana, Orzaru, Viroaga, Lazu). În municipiul Constanța se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţul Tulcea este afectată o linie de înaltă tensiune si au rămas nealimentate o linie electrică aerienă de medie tensiune total și 3 parțial , precum și 27 posturi de transformare, fiind afectate 7 localităţi (Cerbu, Rahmanu, Haidaru, Casimcea, Calica, Colina, Dunavațul de Jos). În municipiul Tulcea se înregistrează deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate total 8 linii electrice aeriene de medie tensiune, iar 8 parțial, 214posturi de transformare, fiind afectate 33 localităţi (Sărulești Gara, Cuza Vodă, Calarașii Vechi, Radu Negru, Ștefan Vodă, Bosneagu, Ulmu, Zimbru, Făurei, Chirnogi, Dorobanțu, Vărăști, Drajna, Perișoru, Tudor Vladimirescu, Dragalina, Bogata, Ciocanesti, Iezeru, Frăsinet, Tăriceni, Clătești, Chirnogi, Cascioarele, Ulmeni, Spantov, Cetatea veche, Stancea, Chiselet, Jegălia, Unirea, Ștefan cel Mare, UM Baraganu – Blocuri ). În municipiul Călărași se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

În judeţul Ialomița au rămas nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, 6 posturi de transformare, fiind afectate parțial localităţile Frățilești și Miloșești. În municipiul Slobozia se înregistrează  deranjamente individuale și colective datorate condițiilor meteo pentru remedierea cărora se intervine.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea.

Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție care vor rămâne și pe parcursul nopții în teren.

(Sursa: Comunicat ENEL România)

Vizualizat: 3801 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi struţi...

Doi struţi...
Doi struţi la o discuţie. Detalii