KWS+
Reclama header after big part 2

CE-O SĂ FACI, ȚARĂ ROMÂNEASCĂ, DACĂ TREBUIE SĂ ÎNCHIZI GRANIȚELE ȘI SĂ APROVIZIONEZI LOCAL?!

Publicat: 20 martie 2020 - 15:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

NOI VREM ȚĂRANI! Ce-o să faci, Țară Românească daca trebuie să închizi granițele și să aprovizionezi local? N-ai știi nici măcar unde să cauți, atât de mult i-ai ignorat pe micii fermieri, pe țăranii noștri! Țăranului nostru ba i se ucid porcii, ba nu e lăsat să-i crească, ba i se impozitează ouăle, ba laptele nu e bun. Dacă n-ar avea pe lângă casă, omul de la țară ar face foamea. Ce ai face atunci pentru a-l proteja, Stat român? Micule fermier, te-ai lăsa la mila lui?

Micul fermier....La asta mă gândesc, văzând cum ia lumea cu asalt supermarket-ul. Ai mei sunt oameni gospodari. Tata lucrează vreo 15 hectare iar pe lângă casă, anual, țin vreo 10 porci si vreo 100 și ceva de găini, producție proprie, cu scroafe si incubatoare pe inventar.

Avem acasă la Cojocna (județul Cluj n.r.) găini, purcei, cartofi și alte rădăcinoase în pivniță, cămara plină cu murături, dulcețuri, miere, făină și alte cele. Vreo 9-10 ouă strânge mama pe zi, iar laptele vine o dată pe săptămână din vecini. În congelator, avem ceva brânzeturi pe lângă carnea rămasă din porcul de Crăciun, iar slănina stă cuminte si ne mai strâmbăm la ea, că miroase prea puternic a afumat.

Mai avem si vin și țuică si va spun...Nu face Mona (spirt n.r.), ce face pruna. Dacă ne țin ăștia mult în casă, ne trece depresia!
Micul fermier mai are o vinere... Ba nu mai vor sa-l lase sa creasca porci, ba vreau sa-i impoziteze ouăle.  În condiții de carantină, cum e acum în Italia, dacă n-ar avea pe lângă casă, omul de la țară ar face foamea. Ce ai face atunci pentru a-l proteja, Stat român? Micule fermier, te-ai lăsa la mila lui?

Ce-o să faci, Țară Românească, dacă trebuie să închizi granițele și să aprovizionezi local? N-ai știi nici măcar unde să cauți, atât de mult i-ai ignorat!

Dragii mei, în vremurile astea tulburi, adevărații bogați sunt la țară.
Politicieni îngâmfați care împărțiți pomeni electorale, mergeți acum voi la țară și cereți un pic de făină și-un borcan de miere, să aveți de-o pită și un ceai, pune degeteul pe o rană deschisă Anca Marcu, din județul Cluj, Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic.

anca-marcu-doi_b


Anca Marcu muncește din zori și până-n seară. Știți cu toții câtă trudă e ca să dea pământul roade. Agricultura e cu risc, sunt luni în care se trage linia și totalul e zero. Chiar dacă ar fi putut, în lunile în care totul e pe zero, să ia marfă din altă țară, varză, legume, și să o vândă, Anca Marcu spune că nu ar face asta pentru că ar însemna să-și fure singură căciula.

La Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic, anul se termină întotdeauna la fel cum începe; cu o super recesiune! Cam 3 luni pe an, ianuarie, februarie si martie ( uneori chiar parte din decembrie) nu vindem, aproape nimic. Avem luni pe 0, sau altele cu vânzări de 20-30 000 de RON, care pe noi ,,ne pun în cap" anual. Ne-am obișnuit, pentru că nu avem soluții. Sezonalitatea, mama natură, ne pune pe liber. Eu profit de aceasta perioadă pentru a face planificări pentru sezonul următor, imi iau concediu, pun ordine în hârtii, pregătesc cele necesare certificării si altor proiecte.

Singura opțiune pe care am găsit-o pentru a reduce efectele întreruperii activității de vanzare, a fost sa cumpărăm marfa din străinătate și să ne facem bișnițari. Am decis să ne vedem de treaba si sa nu ne furăm căciula singuri, deși nu demult, cand am mers să,,negociem" chiria spațiului la Agro Transilvania, de la dom' director Sabo, am aflat ca facem speculă cu varză din Macedonia, ca dânșii ,,nu sunt orbi" , ne-au văzut. Atâta pită caldă sa mai mănânce domnul, câtă marfă din import am vândut noi, își varsă năduful strașnica fermieriță.

Țară, Țară, întoarceți fața spre țărani!

sursa foto text: facebook personal

Vizualizat: 9670 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

21 ianuarie 2021 - 17:47

DISPARIȚIE. O turmă de circa 70 de ovine a fost găsită înecată într-un pârâu din județul Olt. Ciobanul este căutat de Poliție. Familia de crescători de ovine pentru care lucra deține 500 de oi și 100 de capre.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii