Adama
Agreena
AGRICOVER

Bunge finalizează un acord de fuziune cu Viterra, susținut de Glencore

Publicat: 14 iunie 2023 - 09:25
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Compania americană de agrobusiness Bunge a finalizat o fuziune cu compania canadiană Viterra pentru a crea o companie globală diversificată de soluții de agrobusiness, aşa cum s-a anunțat marți (13.06.2023) într-o declarație oficială. Primele încercări ale celor două companii de a fuziona au fost raportate încă din 2017. Această fuziune va crea o afacere globală care rivalizează cu cea a giganţilor: Cargill Inc., Archer-Daniels-Midland Co (ADM) şi Louis Dreyfus.

Conform termenilor acordului, acționarii Viterra, care este afiliat Glencore, vor primi aproximativ 65,6 milioane de acțiuni Bunge cu o valoare aproximativă de 6,2 miliarde de dolari, precum și aproximativ 2,0 miliarde de dolari în numerar, reprezentând un mix de contraprestații de aproximativ 75% acţiuni Bunge și 25% numerar. De asemenea, Bunge, cu sediul central din St. Louis, Missouri, își va asuma 9,8 miliarde de dolari din datoria Viterra ca parte a tranzacției.

Bunge a declarat că plănuiește să răscumpere 2,0 miliarde de dolari din acțiunile Bunge („Planul de răscumpărare” - the “Repurchase Plan”) pentru a spori creșterea câștigului ajustat pe acțiune și se așteaptă să finalizeze planul în cel mult 18 luni după încheierea tranzacției. Între timp, este de așteptat ca acționarii Viterra să dețină 30% din companie la încheierea tranzacției și aproximativ 33% după finalizarea Planului de răscumpărare.

Printre obiectivele cheie ale fuziunii, potrivit Bunge, se numără crearea unei rețele globale capabilă să răspundă nevoilor complexe ale pieței și să deservească mai bine fermierii și clienții finali, o diversificare sporită a activelor, culturilor, zonelor geografice, lanțului de aprovizionare și poziție strategică și accelerarea investițiilor în soluții durabile pentru principalele provocări alimentare din secolul XXI. În plus, va crea un profil financiar convingător, cu un bilanț solid pentru investiții, care susține randamentul acționarilor.

Viterra este deținută în majoritate de Glencore, cu sediul în Elveția, CPP Investments din Canada și British Columbia Investment Management Corporation.

bunge_vititerra_b

Vizualizat: 3003 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Oficial! Creșterea subvențiilor pentru fermierii români!

Oficial! Creșterea subvențiilor pentru fermierii români!

Europarlamentarul Carmen Avram a depus, în Plenul Parlamentului European, un amendament prin care cere creșterea subvențiilor fermierilor români, pentru egalizarea acestora cu plățile primite de fermierii din Vest. Odată votat, acest amendament ar deveni foarte relevant în contextul în care, curând, se va discuta la Bruxelles revizuirea bugetului multianual al UE.

Oficial! 53,8 miliarde euro pentru plățile fermierilor!

Oficial! 53,8 miliarde euro pentru plățile fermierilor!

Comisia Europeană propune un buget de 189.3 miliarde euro pentru 2024, din care 53,8 miliarde EUR pentru agricultură! Anunță europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Ordonanță de Urgență: Ajutor de stat pentru crescătorii de animale!

Ordonanță de Urgență: Ajutor de stat pentru crescătorii de animale!

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, un proiect de ordonanță de urgență prin care este prelungită acordarea unui ajutor de stat pentru crescătorii de animale.

USDA - prognoză record pentru viitoarea recoltă de grâu

USDA - prognoză record pentru viitoarea recoltă de grâu

În raportul din iunie, USDA a crescut brusc previziunile privind producția, consumul și stocurile de grâu din sezonul 2023/2024. Un astfel de raport „bearish” ar fi putut prăbuși cotațiile bursiere pentru grâu cu 3-5%, cu toate acestea, din cauza unei discrepanțe mari între estimările analiștilor şi situaţia din piaţă, prețurile aproape nu s-au schimbat. În două luni, cotațiile grâului au scăzut cu 6-8% până la cele mai reduse niveluri din 2021, iar prognozele privind recoltele din SUA rămân la nivelul anilor 2021 și 2022.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii