Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AUTORITĂȚILE AU ELUCIDAT ASTĂZI MISTERUL MĂCELULUI DE LA STÂNA DIN TIMIȘ! CONCLUZIILE MEDICILOR VETERINARI SUNT ȘOCANTE!

Publicat: 28 martie 2018 - 12:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VERDICTUL AUTORITĂȚILOR! Medicii veterinari din Timiș au găsit 402 capete de ovine moarte la stâna din comuna Tormac, sat Cadăr, unde a fost nenorocire, în noaptea de luni spre marți, după un atac al sălbăticiunilor. ASTĂZI, miercuri, 28 martie 2018, echipele de medici veterinari care au efectuat necropsia animalelor ucise au stabilit concluziile care fac lumină în această nenorocire.

Vă reamintim că în noaptea de luni spre marți, o stână din comuna Tormac, sat Cadăr, județul Timiș a fost atacată de sălbăticiuni. Medicii veterinari și reprezentanții Gărzii Forestiere susțin că atacul a fost dat de o haită de lupi. Stâna îi aparține oierului Stelian Zeicu, iar în urma atacului, fermierul a rămas fără 402 ovine dintr-o turmă de aproape 1.600 de capete. Oierul ne-a spus că are 7 câini, dar doi erau legați în momentul atacului. Ceilalți 5 câini liberi au fost mușcați cum au luptat cu sălbăticiunile.  IMAGINI ȘI DETALII DESPRE ATACAREA STÂNEI AVEȚI AICI!

Marți, stâna atacată a fost înțesată de autorități, de la primarul comunei până la reprezentanții Gărzii Forestiere, Agenției de Mediu, Poliție și echipe de medici veterinari care au efectuat necropsierea animalelor ucise. Concluziile medicilor veterinari au fost puse la dispoziția AGROINFO de dr. Cristina Popa, director executiv adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș.

Pot să vă spun că au fost găsite 402 oi moarte, din care 134 de ovine adulte și 268 de ovine tineret 2018. Din cele 134 de ovine adulte, 34 de capete prezentau leziuni prin mușcare și plăgi prin sfâșiere, iar un cadavru era devorat 80%.

atac-timis-trei_b

Restul animalelor au murit prin asfixiere mecanică în urma mișcărilor din saivan (oile au murit sufocate n.r.). Animalele s-au călcat în picioare.

S-au recoltat probe de la animalele moarte pentru rabie și de la cele cu vârsta peste 18 luni pentru EST, scrapie. S-a luat legătura cu o unitate de incinerare și animalele au fost încărcate încă de aseară (marți, 27 martie n.r.) și urmează să plece însoțite de certificat sanitar-veterinar pentru produse de origine animală nedestinate consumului uman către unitatea de incinerare și să ni se aducă la cunoștință confirmarea că au ajuns în unitatea respectivă, declară dr. Cristina Popa, în exclusivitate pentru AGROINFO.

Paguba oierului este uriașă. Crescătorul de ovine a muncit un an și acum s-a trezit fără 268 de miei, cu o greutate medie de 25-30 kg, pregătiți să fie vânduți pentru sărbătorile pascale. O comisie formată din primarul comunei, reprezentanții Gărzii Forestiere și ai Agenției de Mediu au făcut ieri un proces-verbal la care au atașat documente sanitar-veterinare și fotografii de la locul măcelului pentru ca oierul să poată fi despăgubit de Ministerul Mediului.


Vizualizat: 10978 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii