Adama
Agreena
AGRICOVER

Cum se face evaziune fiscală în târgurile apicole din România?

Publicat: 19 septembrie 2014 - 13:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Apicultorii români cer reducerea TVA la miere. Evaziunea din sector a ajus la aproape 40%

Apicultorii români solicită autorităţilor de mai bine de cinci ani reducerea TVA la miere, pentru a reduce evaziunea fiscală din sector, estimată la 35-40%, dar şi pentru a stimula creşterea consumului de produse apicole, în condiţiile în care românii consumă printre cele mai scăzute cantităţi de miere din Europa.

În ultimii cinci ani, am făcut anual notificări şi intervenţii pentru reducerea TVA la miere, în ideea diminuării, dar şi în ideea creşterii consumului de miere şi produse apicole. Avem adrese depuse la minister şi ni s-a promis că atunci când se va modifica Codul fiscal se va putea lua o astfel de măsură. Acum evaziunea fiscală în domeniu a ajuns la 35-40%. Se face evaziune şi în sectorul de utilaje şi pe ceea ce se vinde la colţ de stradă sau în târguri de miere. Cred că ar trebui să existe o lege, o obligaţie, astfel încât toate aceste firme care lucrează la negru să nu mai fi interesate să facă evaziune pentru 9%. Cred că ar trebui ca toate alimentele să aibă TVA între 5 şi 9%, iar cele de lux să fie taxate mult mai mult. Cred că un nivel de TVA între 5 şi 10% este unul acceptabil, pentru că 24% este mult prea mult”, a declarat preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, citat de Agerpres.

ACA susţine ca mierea să fie vândută pe bon fiscal şi în târguri

Ioan Fetea a precizat că ACA sprijină introducerea caselor de marcat la târguri pentru a fiscaliza toate standurile şi pentru a putea oferi consumatorilor bonuri de casă.

Noi suntem pentru fiscalizare şi în târguri. Toate standurile să vină cu casă de marcat, să dea bonuri de casă, inclusiv cei cu utilaje. Noi, combinatul şi institutul, venim la târguri cu marfă cu factură, plătim impozite şi taxe, dar vine unul cu un stup de două milioane de lei (n.red. - lei vechi), fără TVA, pe care noi îl vindem cu 3,2 milioane de lei (n.red. - lei vechi) şi niciodată nu vom ajunge să vindem cum o fac ei. Sunt cazuri când unii vin la noi la târg, cumpără protofil (n.red. - medicament pentru albine) cu baxurile şi noi nu mai avem la stand, dar îl găseşti pe urmă la ei, la preţ dublu, dar fără acte. Este o mare problemă. Am vorbit cu Ministerul Finanţelor pentru a fiscaliza aceste târguri. Noi avem case de marcat, surse de curent, tot ce ne trebuie. Fie că este persoană fizică, fie juridică, ar trebui să ne supunem toţi unor rigori fiscale, pentru că altfel ei se dezvoltă şi noi sucombăm”, a explicat Ioan Fetea.

Borcane cu miere_b

100 de expozanţi la Ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii

Ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii s-a deschis vineri, 19 septembrie 2014. La târgul organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) pe platforma apicolă din Băneasa, bucureştenii sunt aşteptaţi de vineri, 19 septembrie, până duminică, 21 septembrie 2014, în intervalul orar 10,00 -18,00.

Cei peste 100 de expozanţi care vor fi prezenţi - apicultori şi firme specializate - îşi vor etala produsele într-o gamă extrem de diversificată: de la produsele apicole obţinute direct din stupină până la produse apicole condiţionate sau alte preparate derivate din produse apicole - suplimente nutritive, medicamente, cosmetice etc.

De acest târg vor putea beneficia şi apicultorii, deoarece vor fi prezente şi produsele dedicate acestora - stupi şi componente, utilaje şi alte echipamente apicole, produse pentru sănătatea albinelor, produse pentru nutriţie, cărţi de specialitate.

Vizualizat: 2409 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ploile excesive au redus la jumătate producţia de miere

Ploile excesive au redus la jumătate producţia de miere

Din cauza ploilor excesive, producţia de miere s-a redus la jumătate în acest an, iar preţul mierii a urcat cu 10-15 procente, susţine preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea.

Harghita: Cea mai scăzută producţie de miere din ultimii 50 ani

Harghita: Cea mai scăzută producţie de miere din ultimii 50 ani

Apicultorii din judeţul Harghita au obţinut anul acesta cea mai scăzută producţie de miere din ultimii 50 de ani. Vremea friguroasă a afectat acumularea nectarului şi implicit culesul şi producţia de miere.

Producţia de miere a scăzut considerabil; se estimează maxim 15.000 de tone/ţară

Producţia de miere a scăzut considerabil; se estimează maxim 15.000 de tone/ţară

Anul acesta, producţia de miere a scăzut considerabil. Temperaturile oscilante şi  schimbările climatice de la o zi la alta au fost principalele cauze ale pierderilor. Potrivit preşedintelui Uniunii Naţionale a Cooperativelor Apicole din România, Vicenţiu Găvănescu, pagubele vor putea fi evaluate abia în luna septembrie.

Ministerul Agriculturii vrea să promoveze consumul de miere în şcoli şi centre sociale

Ministerul Agriculturii vrea să promoveze consumul de miere în şcoli şi centre sociale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale intenţioneză să promoveze consumul mierii în şcoli, dar şi în centrele sociale, a declarat miercuri, Daniel Butănoiu, secretar de stat în MADR.

Preşedintele ACA: Glucoza industrială dată oamenilor nevoiaşi în loc de miere, o mare ruşine

Preşedintele ACA: Glucoza industrială dată oamenilor nevoiaşi în loc de miere, o mare ruşine

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine (ACA) din România, Ioan Fetea a susţine că i se pare o mare ruşine şi o absurditate ca oamenii sărmani să primească „glucoză industrială” în loc de miere românească, în pachetul de ajutoare alimentare.

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor 50.000 euro/fermă timp de 3 ani!

Ajutor 50.000 euro/fermă timp de 3 ani!

01 mai 2024 - 19:45

Majorarea ajutoarelor de minimis de la 25.000 euro/fermă la 50.000 euro/fermă și acordarea lor timp de 3 ani.

Joia Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

Joia Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

01 mai 2024 - 19:19

Joia Mare este o zi extrem de importantă din Săptămâna Mare. Ce semnificație are aceasta, ce nu e bine să faci în această zi și ce tradiții și superstiții sunt cunoscute și urmate de creștini?

AFIR ACUM: Plăți directe către fermieri!

AFIR ACUM: Plăți directe către fermieri!

01 mai 2024 - 17:24

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 119 milioane de euro (594,66 milioane de lei). Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și cele aferente măsurilor de mediu și climă.

Fermierii, crescătorii cu subvențiile APIA în conturi de sărbători!

Fermierii, crescătorii cu subvențiile APIA în conturi de sărbători!

01 mai 2024 - 11:06

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, plățile făcute de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în conturile fermierilor, crescătorilor de animale. 

Ghid APIA: Dacă aveți aceste animale în ferme luați anul ăsta bani în plus de la APIA!

Ghid APIA: Dacă aveți aceste animale în ferme luați anul ăsta bani în plus de la APIA!

01 mai 2024 - 07:36

Crescătorii de animale pot să-și suplimenteze anul acesta subvențiile APIA pe cap de animal dacă cresc rase autohtone de vaci, oi, capre sau porci în pericol de abandon. Agroinfo a obținut informații de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Completarea declarației APIA sector zootehnic!

Completarea declarației APIA sector zootehnic!

01 mai 2024 - 06:50

Ce trebuie să știe crescătorii de animale care solicită anul acesta subvențiile pe cap animal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

Miercurea Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

Miercurea Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

30 aprilie 2024 - 19:56

Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor este o zi importantă pentru creștini, dedicată postului și rugăciunii. La fel ca la oricare altă sărbătoare importantă, există tradiții și superstiții ce se respectă de sute de ani.

Plata subvențiilor APIA depinde de aceste lucruri! Mulți crescători de animale nu le știu!

Plata subvențiilor APIA depinde de aceste lucruri! Mulți crescători de animale nu le știu!

30 aprilie 2024 - 19:16

Ghidul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care prevede condiții de acordare a schemelor de plată din zootehnie pentru acest an lămurește termeni pe care mulți crescători de animale nu le știu. Aceste definiții au rol important în plata subvențiilor APIA.

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina

30 aprilie 2024 - 14:53

Fermierii polonezi anunță că toate pasajele rutiere de la frontiera dintre Polonia şi Ucraina au fost deblocate, ”pentru a nu face şi mai dificilă” situaţia ucrainenilor vizaţi în atacuri deosebit de intense ale armatei ruse.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

30 aprilie 2024 - 14:37

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea cu o lună a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-15 Investiții în exploatații pomicole, intervenție finanțată cu fonduri din Planul Strategic 2023 – 2027.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii