Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APEL AGROINFO pentru SALVAREA CELOR PATRU BIVOLI DIN GRAJDUL MORȚII!

Publicat: 11 martie 2020 - 12:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO face apel la autoritățile sanitare veterinare pentru salvarea celor patru bivoli condamnați la moarte prin înfometare. AGROINFO caută ASTĂZI o soluție pentru ca aceste animale să fie luate din grajdul morții din Dej! AGROINFO a intervenit la toate autoritățile locale și acum facem apel la autoritățile veterinare naționale. Sunt fermieri care vor să ia aceste animale, dar PROCEDURA VETERINARĂ NU PERMITE. Animalele nu sunt crotaliate și asta ar împiedica salvarea lor de la o moarte lentă și cruntă.

Sunt patru bivoli în grajdul morții din Dej care sunt uciși prin înfometare. Proprietarul lor, un anume Felician Ciucaș, nu mai este de găsit. AGROINFO a intervenit astăzi pentru salvarea acestor animale din ghearele unei morți crunte. Nu sunt primele animale supuse torturii în grajdul morții. Proprietarul lor ar fi deținut mai multe animale pe care le-a ucis anul trecut tot prin înfometare. Autoritățile s-au mărginit să-i dea o amendă. Nu a insistat nimeni pentru luarea animalelor din grajdul morții și donarea lor către un crescător care vrea să le hrănească, să le îngrijească, nu să le tortureze.

Noi am făcut sesizare la DSV, iar interesul lor a fost zero. Primarul Dejului i-a oferit acestui individ o locuință socială în Dej Triaj, sunt chiar vecini. E un bețiv care nu se ocupă de animale. Anul trecut au fost găsite 6 animale moarte în grajd, umflate. Primăria Dej a oferit un excavator, le-a îngropat și așa s-a mușamalizat treaba. Vă dați seama că atunci putea primăria să confiște animalele. În februarie 2020, un coleg de-al nostru a mers acolo și erau 5 bivoli. Și de atunci până acum a mai murit unul, au rămas doar patru. Trei mari și unul mic. Un domn din DSV ne-a spus că nici dacă era un copil căzut pe stradă nu sunam atât de mult la DSV să ne interesăm de bivolii aceștia.

Reacția DSV-ului a fost zero, dar acum, normal, că e scandalul în presă și sunt eroi și acum o să ia măsuri, dar implicarea lor a fost zero. Noi am găsit o fermă care crește bivoli și dânșii ne-au spus că sunt dispuși să ia animalele. De ce animalele respective nu sunt crotaliate?! Dacă au găsit animalele moarte anul trecut, au făcut control cei de la DSV, i-au spus proprietarului să curețe grajdul, să aibă grijă de animale, l-au sancționat, de ce animalele nu sunt crotaliate?! Este și medic veterinar concesionar în zonă.

Un vecin a mers acolo, a văzut că nu mai ies bivolii din grajd și a găsit animalele în starea în care sunt. Din spusele vecinilor, grajdul nu e al respectivului. Se judecă cu proprietarii pentru că ar fi intrat abuziv în grajd. Animalele trebuie luate de acolo. Să reușim astăzi să le luăm de acolo până nu mor. Anul trecut am vrut să salvăm un cal și până cei de la DSV i-au făcut analize de sânge pentru anemie infecțioasă, calul a murit,  declarat Andrei Petreanu, Asociația Anima Terra Dej, exclusiv pentru AGROINFO.

AGROINFO l-a contactat telefonic pe directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj, dr. Nicolae Pivariu. Acesta ne-a spus că proprietarul bivolilor, Felician Ciucaș, a dispărut.

Nu prea mai avem de unde să-l luăm pentru că a dispărut. Nu-l mai găsim, este dispărut de la domiciliu. Colegii mei sunt acolo astăzi (11 martie 2020 n.r.) să vedem ce facem cu animalele. Să vedem le dă cineva de mâncare că nu știm exact care e situația. Au fost lăsate în grija cuiva? Problema e că la nivel de Dej nu avem niciun adăpost pentru animale mari, iar ca să fie preluate de către un crescător, sunt animale cu status necunoscut. Într-o exploatație nu poți să introduci animale noi, cu status necunoscut. Dar mă gândesc, să vedem ce soluție să adoptăm. Poate a lăsat pe cineva să-i hrănească. Nu știu. Dați-mi un pic de timp să vedem cum să procedăm. Dar dacă aveți o idee, vă rog să mi-o dați, a declarat directorul DSVSA Cluj, exclusiv pentru AGROINFO.

Dacă au status necunoscut, le lăsăm să moară de foame?! Este incredibil cum poate să ucidă o procedură sanitară veterinară gândită prost! Insistențele noastre pentru salvarea acestor animale chinuite nu se opresc. L-am apelat pe primarul localității Dej cu insistența ca animalele să fie luate cât mai repede din grajdul morții.

Noi am discutat astăzi cu DSV-ul, reprezentantul dânșilor a venit dimineață la primărie, am discutat cu Poliția Națională și împreună cu poliția noastră locală și cu reprezentanții de la Biroul agricol au mers la grajd să ia toate măsurile necesare. O dată, pentru proprietarul care nu întreține animalele așa cum ar trebui întreținute și pe lege poate fi sancționat. Facem ce putem, ce depinde de noi. Nu putem lăsa lucrurile așa, vedem ce rezolvă cei care sunt acum acolo, să vedem ce facem pentru animale. Se pare că proprietarul nu e un om calculat, e un om care bea foarte mult. Până-n ianuarie, animalele au fost pe pășune, au băut apă din pârâuri și așa erau de frumoase. Și i-am spus (proprietarului n.r.) - măi, fă ceva cu ele, să nu intri în iarnă cu ele fără hrană. Dar nu am avut cu cine discuta. Acum, cu toată lumea împreună, să găsim o soluție, ne-a promis Costan Morar, primar Dej.

AGROINFO face apel la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru ca aceste animale să fie luate din grajdul morții și încredințate unui crescător care le va hrăni și se va ocupa de ele. Este strigător la cer ca o procedură sanitară veterinară, faptul că nu au crotalii, să condamne niște animale la moarte prin înfometare!

Vizualizat: 3338 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

OFICIAL APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

29 octombrie 2020 - 20:04

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat joi, 29 octombrie 2020, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a început plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor.

ȘEFUL AFIR: PLĂȚI DE 656 MILIOANE DE EURO CĂTRE FERMIERI ÎN OCTOMBRIE!

ȘEFUL AFIR: PLĂȚI DE 656 MILIOANE DE EURO CĂTRE FERMIERI ÎN OCTOMBRIE!

29 octombrie 2020 - 18:28

PLĂȚI AFIR! Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a declarat astăzi că suma achitată beneficiarilor, înregistrată până la data de 15 octombrie 2020, se ridică la 656 de milioane de euro, din care 415 milioane de euro au ajuns în investiţii.

DEZASTRU! ZECI DE MII DE FERMIERI ROMÂNI LA UN PAS SĂ-ȘI PIARDĂ TERENURILE AGRICOLE!

DEZASTRU! ZECI DE MII DE FERMIERI ROMÂNI LA UN PAS SĂ-ȘI PIARDĂ TERENURILE AGRICOLE!

29 octombrie 2020 - 18:00

DISPERARE. Terenurile agricole pe care le dețin și le lucrează acum 30.000 de fermieri români ar putea trece în proprietatea traderilor de cereale din pricina datoriilor pe care le au acești fermieri și pe care nu le pot plăti, a spus fermierul Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

29 octombrie 2020 - 17:15

SUBVENȚII MAI MARI PE HECTAR! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în noul exercițiu financiar, de o plată suplimentară care le-ar putea aduce subvenții la fel de mari ca-n vestul Europei. Noile plăți suplimentare sunt eco-schemele, care vor avea o alocare substanțială.

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

ȘEFUL APIA: PENTRU PRIMA OARĂ, PRIMESC AVANSUL APIA ȘI ACEȘTI FERMIERI!

29 octombrie 2020 - 12:44

PLATA SUBVENȚIILOR APIA! Veste excelentă pentru fermierii români! Este o premieră la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Pentru prima oară, pe listele de plată a avansului APIA la subvențiile agricole aferente acestui an, pe listele de plată au fost incluși și fermierii din eșantionul de control prin teledetecție, a anunțat astăzi directorul general APIA, Adrian Pintea.

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

ADRIAN OROS: O MÂNĂ DE FERMIERI LUCREAZĂ 40% DIN SUPRAFAȚA ARABILĂ A ȚĂRII!

29 octombrie 2020 - 12:14

FERMIERI BOGAȚI, FERMIERI SĂRACI! Datele prezentate astăzi, 29 octombrie 2020, de ministrul agriculturii Adrian Oros arată un accentuat fenomen de polarizare a agriculturii românești. Concret, un număr mic de fermieri lucrează o suprafață arabilă uriașă. Pe cale de consecință, așa se împart și subvențiile agricole pe suprafață. Suma uriașă este direcționată spre o mână de fermieri.

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

FERMIER IONEL ARION: UCIDEM ZILNIC PORCI DIN FERMELE NOASTRE ȘI IMPORTĂM CARCASĂ DE PORC!

29 octombrie 2020 - 11:35

FERMELE DE PORCI DIN ROMÂNIA SE ÎNCHID! IMPORTURILE CRESC! Fermele de creștere a porcilor din România își închid rând pe rând porțile în timp ce importurile de carne de porc explodează! Ucidem zilnic porci din fermele noastre și importăm carcasă de porc, a spus astăzi cu dezamăgire fermierul Ionel Arion, președintele Federației Naționale PRO AGRO.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ!

29 octombrie 2020 - 11:09

AJUTOR CRIZĂ CRESCĂTORI DE ANIMALE ȘI LEGUMICULTORI! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 29 octombrie 2020, că autorizarea la plată a ajutorului Covid-19 acordat în cadrul Măsurii 21 va fi făcută până la sfârșitul lunii decembrie 2020, astfel încât fermierii să-și primească banii cât mai repede.

MINISTRUL OROS: VOM DA BANI FERMIERILOR PE ANIMALE REALE!

MINISTRUL OROS: VOM DA BANI FERMIERILOR PE ANIMALE REALE!

29 octombrie 2020 - 10:33

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, joi, 29 octombrie 2020, că subvențiile din zootehnie vor fi plătite crescătorilor de animale pentru animale reale și nu pentru animale care figurează într-o bază de date din anul 2013. Șeful MADR se referă la data de referință pentru bovine, recent schimbată în Parlamentul European.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 29 Octombrie – 04 Noiembrie 2020!

29 octombrie 2020 - 09:40

Caracteristici meteorologice. În primele zile ale perioadei va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, se va produce o răcire treptată în evoluţia vremii, la nivelul întregii țări.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii