KWS+
Reclama header after big part 2

APEL AGROINFO pentru SALVAREA CELOR PATRU BIVOLI DIN GRAJDUL MORȚII!

Publicat: 11 martie 2020 - 12:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO face apel la autoritățile sanitare veterinare pentru salvarea celor patru bivoli condamnați la moarte prin înfometare. AGROINFO caută ASTĂZI o soluție pentru ca aceste animale să fie luate din grajdul morții din Dej! AGROINFO a intervenit la toate autoritățile locale și acum facem apel la autoritățile veterinare naționale. Sunt fermieri care vor să ia aceste animale, dar PROCEDURA VETERINARĂ NU PERMITE. Animalele nu sunt crotaliate și asta ar împiedica salvarea lor de la o moarte lentă și cruntă.

Sunt patru bivoli în grajdul morții din Dej care sunt uciși prin înfometare. Proprietarul lor, un anume Felician Ciucaș, nu mai este de găsit. AGROINFO a intervenit astăzi pentru salvarea acestor animale din ghearele unei morți crunte. Nu sunt primele animale supuse torturii în grajdul morții. Proprietarul lor ar fi deținut mai multe animale pe care le-a ucis anul trecut tot prin înfometare. Autoritățile s-au mărginit să-i dea o amendă. Nu a insistat nimeni pentru luarea animalelor din grajdul morții și donarea lor către un crescător care vrea să le hrănească, să le îngrijească, nu să le tortureze.

Noi am făcut sesizare la DSV, iar interesul lor a fost zero. Primarul Dejului i-a oferit acestui individ o locuință socială în Dej Triaj, sunt chiar vecini. E un bețiv care nu se ocupă de animale. Anul trecut au fost găsite 6 animale moarte în grajd, umflate. Primăria Dej a oferit un excavator, le-a îngropat și așa s-a mușamalizat treaba. Vă dați seama că atunci putea primăria să confiște animalele. În februarie 2020, un coleg de-al nostru a mers acolo și erau 5 bivoli. Și de atunci până acum a mai murit unul, au rămas doar patru. Trei mari și unul mic. Un domn din DSV ne-a spus că nici dacă era un copil căzut pe stradă nu sunam atât de mult la DSV să ne interesăm de bivolii aceștia.

Reacția DSV-ului a fost zero, dar acum, normal, că e scandalul în presă și sunt eroi și acum o să ia măsuri, dar implicarea lor a fost zero. Noi am găsit o fermă care crește bivoli și dânșii ne-au spus că sunt dispuși să ia animalele. De ce animalele respective nu sunt crotaliate?! Dacă au găsit animalele moarte anul trecut, au făcut control cei de la DSV, i-au spus proprietarului să curețe grajdul, să aibă grijă de animale, l-au sancționat, de ce animalele nu sunt crotaliate?! Este și medic veterinar concesionar în zonă.

Un vecin a mers acolo, a văzut că nu mai ies bivolii din grajd și a găsit animalele în starea în care sunt. Din spusele vecinilor, grajdul nu e al respectivului. Se judecă cu proprietarii pentru că ar fi intrat abuziv în grajd. Animalele trebuie luate de acolo. Să reușim astăzi să le luăm de acolo până nu mor. Anul trecut am vrut să salvăm un cal și până cei de la DSV i-au făcut analize de sânge pentru anemie infecțioasă, calul a murit,  declarat Andrei Petreanu, Asociația Anima Terra Dej, exclusiv pentru AGROINFO.

AGROINFO l-a contactat telefonic pe directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj, dr. Nicolae Pivariu. Acesta ne-a spus că proprietarul bivolilor, Felician Ciucaș, a dispărut.

Nu prea mai avem de unde să-l luăm pentru că a dispărut. Nu-l mai găsim, este dispărut de la domiciliu. Colegii mei sunt acolo astăzi (11 martie 2020 n.r.) să vedem ce facem cu animalele. Să vedem le dă cineva de mâncare că nu știm exact care e situația. Au fost lăsate în grija cuiva? Problema e că la nivel de Dej nu avem niciun adăpost pentru animale mari, iar ca să fie preluate de către un crescător, sunt animale cu status necunoscut. Într-o exploatație nu poți să introduci animale noi, cu status necunoscut. Dar mă gândesc, să vedem ce soluție să adoptăm. Poate a lăsat pe cineva să-i hrănească. Nu știu. Dați-mi un pic de timp să vedem cum să procedăm. Dar dacă aveți o idee, vă rog să mi-o dați, a declarat directorul DSVSA Cluj, exclusiv pentru AGROINFO.

Dacă au status necunoscut, le lăsăm să moară de foame?! Este incredibil cum poate să ucidă o procedură sanitară veterinară gândită prost! Insistențele noastre pentru salvarea acestor animale chinuite nu se opresc. L-am apelat pe primarul localității Dej cu insistența ca animalele să fie luate cât mai repede din grajdul morții.

Noi am discutat astăzi cu DSV-ul, reprezentantul dânșilor a venit dimineață la primărie, am discutat cu Poliția Națională și împreună cu poliția noastră locală și cu reprezentanții de la Biroul agricol au mers la grajd să ia toate măsurile necesare. O dată, pentru proprietarul care nu întreține animalele așa cum ar trebui întreținute și pe lege poate fi sancționat. Facem ce putem, ce depinde de noi. Nu putem lăsa lucrurile așa, vedem ce rezolvă cei care sunt acum acolo, să vedem ce facem pentru animale. Se pare că proprietarul nu e un om calculat, e un om care bea foarte mult. Până-n ianuarie, animalele au fost pe pășune, au băut apă din pârâuri și așa erau de frumoase. Și i-am spus (proprietarului n.r.) - măi, fă ceva cu ele, să nu intri în iarnă cu ele fără hrană. Dar nu am avut cu cine discuta. Acum, cu toată lumea împreună, să găsim o soluție, ne-a promis Costan Morar, primar Dej.

AGROINFO face apel la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru ca aceste animale să fie luate din grajdul morții și încredințate unui crescător care le va hrăni și se va ocupa de ele. Este strigător la cer ca o procedură sanitară veterinară, faptul că nu au crotalii, să condamne niște animale la moarte prin înfometare!

Vizualizat: 3418 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

24 ianuarie 2021 - 22:23

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Situația acordării subvențiilor pentru fermele de animale este, în acest an, pe lista urgențelor Ministerului Agriculturii. Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

24 ianuarie 2021 - 21:52

DESPĂGUBIRI FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat într-un interviu Agerpres când vor primi fermierii banii pentru culturile de primăvară şi ce restanţe mai sunt pentru cele însămânţate în toamnă lui 2019.

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

24 ianuarie 2021 - 21:33

BANI PENTRU MICII FERMIERI! Bugetul alocat, pentru anii 2021-2022, pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3, este de până la 90 de milioane de euro, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros.

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

24 ianuarie 2021 - 21:06

REGULI CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că bugetul alocat în 2021-2022 pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri care se instalează ca șefi de exploatației agricolă este de până la 100 de milioane de euro. În același timp, șeful MADR spune că se vor schimba anul acesta regulile pentru că acești bani sunt prea ușor de fraudat.

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

24 ianuarie 2021 - 20:43

BANI PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată anul acesta pentru ajutoarele de minimis destinate fermierilor și crescătorilor de animale este de 88 de milioane de euro.

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

24 ianuarie 2021 - 20:03

ALERTĂ! Autoritățile sanitar veterinare din Sibiu sunt în alertă maximă după ce a fost confirmat focar de pestă porcină africană în orașul Avrig la cea mai mare fermă din județ. Potrivit estimărilor, peste 28 de mii de animale urmează să fie incinerate, iar în zona s-au instituit măsuri speciale de limitare a circulației animalelor, prin decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, informează Prefectura Sibiu.

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii