Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

APEL AGROINFO pentru SALVAREA CELOR PATRU BIVOLI DIN GRAJDUL MORȚII!

Publicat: 11 martie 2020 - 12:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO face apel la autoritățile sanitare veterinare pentru salvarea celor patru bivoli condamnați la moarte prin înfometare. AGROINFO caută ASTĂZI o soluție pentru ca aceste animale să fie luate din grajdul morții din Dej! AGROINFO a intervenit la toate autoritățile locale și acum facem apel la autoritățile veterinare naționale. Sunt fermieri care vor să ia aceste animale, dar PROCEDURA VETERINARĂ NU PERMITE. Animalele nu sunt crotaliate și asta ar împiedica salvarea lor de la o moarte lentă și cruntă.

Sunt patru bivoli în grajdul morții din Dej care sunt uciși prin înfometare. Proprietarul lor, un anume Felician Ciucaș, nu mai este de găsit. AGROINFO a intervenit astăzi pentru salvarea acestor animale din ghearele unei morți crunte. Nu sunt primele animale supuse torturii în grajdul morții. Proprietarul lor ar fi deținut mai multe animale pe care le-a ucis anul trecut tot prin înfometare. Autoritățile s-au mărginit să-i dea o amendă. Nu a insistat nimeni pentru luarea animalelor din grajdul morții și donarea lor către un crescător care vrea să le hrănească, să le îngrijească, nu să le tortureze.

Noi am făcut sesizare la DSV, iar interesul lor a fost zero. Primarul Dejului i-a oferit acestui individ o locuință socială în Dej Triaj, sunt chiar vecini. E un bețiv care nu se ocupă de animale. Anul trecut au fost găsite 6 animale moarte în grajd, umflate. Primăria Dej a oferit un excavator, le-a îngropat și așa s-a mușamalizat treaba. Vă dați seama că atunci putea primăria să confiște animalele. În februarie 2020, un coleg de-al nostru a mers acolo și erau 5 bivoli. Și de atunci până acum a mai murit unul, au rămas doar patru. Trei mari și unul mic. Un domn din DSV ne-a spus că nici dacă era un copil căzut pe stradă nu sunam atât de mult la DSV să ne interesăm de bivolii aceștia.

Reacția DSV-ului a fost zero, dar acum, normal, că e scandalul în presă și sunt eroi și acum o să ia măsuri, dar implicarea lor a fost zero. Noi am găsit o fermă care crește bivoli și dânșii ne-au spus că sunt dispuși să ia animalele. De ce animalele respective nu sunt crotaliate?! Dacă au găsit animalele moarte anul trecut, au făcut control cei de la DSV, i-au spus proprietarului să curețe grajdul, să aibă grijă de animale, l-au sancționat, de ce animalele nu sunt crotaliate?! Este și medic veterinar concesionar în zonă.

Un vecin a mers acolo, a văzut că nu mai ies bivolii din grajd și a găsit animalele în starea în care sunt. Din spusele vecinilor, grajdul nu e al respectivului. Se judecă cu proprietarii pentru că ar fi intrat abuziv în grajd. Animalele trebuie luate de acolo. Să reușim astăzi să le luăm de acolo până nu mor. Anul trecut am vrut să salvăm un cal și până cei de la DSV i-au făcut analize de sânge pentru anemie infecțioasă, calul a murit,  declarat Andrei Petreanu, Asociația Anima Terra Dej, exclusiv pentru AGROINFO.

AGROINFO l-a contactat telefonic pe directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Cluj, dr. Nicolae Pivariu. Acesta ne-a spus că proprietarul bivolilor, Felician Ciucaș, a dispărut.

Nu prea mai avem de unde să-l luăm pentru că a dispărut. Nu-l mai găsim, este dispărut de la domiciliu. Colegii mei sunt acolo astăzi (11 martie 2020 n.r.) să vedem ce facem cu animalele. Să vedem le dă cineva de mâncare că nu știm exact care e situația. Au fost lăsate în grija cuiva? Problema e că la nivel de Dej nu avem niciun adăpost pentru animale mari, iar ca să fie preluate de către un crescător, sunt animale cu status necunoscut. Într-o exploatație nu poți să introduci animale noi, cu status necunoscut. Dar mă gândesc, să vedem ce soluție să adoptăm. Poate a lăsat pe cineva să-i hrănească. Nu știu. Dați-mi un pic de timp să vedem cum să procedăm. Dar dacă aveți o idee, vă rog să mi-o dați, a declarat directorul DSVSA Cluj, exclusiv pentru AGROINFO.

Dacă au status necunoscut, le lăsăm să moară de foame?! Este incredibil cum poate să ucidă o procedură sanitară veterinară gândită prost! Insistențele noastre pentru salvarea acestor animale chinuite nu se opresc. L-am apelat pe primarul localității Dej cu insistența ca animalele să fie luate cât mai repede din grajdul morții.

Noi am discutat astăzi cu DSV-ul, reprezentantul dânșilor a venit dimineață la primărie, am discutat cu Poliția Națională și împreună cu poliția noastră locală și cu reprezentanții de la Biroul agricol au mers la grajd să ia toate măsurile necesare. O dată, pentru proprietarul care nu întreține animalele așa cum ar trebui întreținute și pe lege poate fi sancționat. Facem ce putem, ce depinde de noi. Nu putem lăsa lucrurile așa, vedem ce rezolvă cei care sunt acum acolo, să vedem ce facem pentru animale. Se pare că proprietarul nu e un om calculat, e un om care bea foarte mult. Până-n ianuarie, animalele au fost pe pășune, au băut apă din pârâuri și așa erau de frumoase. Și i-am spus (proprietarului n.r.) - măi, fă ceva cu ele, să nu intri în iarnă cu ele fără hrană. Dar nu am avut cu cine discuta. Acum, cu toată lumea împreună, să găsim o soluție, ne-a promis Costan Morar, primar Dej.

AGROINFO face apel la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru ca aceste animale să fie luate din grajdul morții și încredințate unui crescător care le va hrăni și se va ocupa de ele. Este strigător la cer ca o procedură sanitară veterinară, faptul că nu au crotalii, să condamne niște animale la moarte prin înfometare!

Vizualizat: 3207 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

08 iulie 2020 - 14:03

AJUTOARE FERMIERI. Animalele nu sunt niște mașini, niște strunguri pe care să le pui într-o hală, și să aștepți să treacă criza! Comisia Europeană trebuie să activeze de urgență rezerva de criză în vederea sprijinirii sectorului agricol, în special a sectoarelor cărnii de vită, de mânzat și de pasăre din UE, a scris astăzi europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), pe pagina sa Facebook.

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

08 iulie 2020 - 11:42

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță astăzi lansarea în data de 13 iulie 2020 a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 - Investiții în active fizice - Sub-măsura 4.2 – “Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”, cu o alocare de totală de 12.930.334 euro, informează MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

AMENZI DE LA 3.000 DE LEI LA 6.000 DE LEI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

AMENZI DE LA 3.000 DE LEI LA 6.000 DE LEI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

08 iulie 2020 - 10:31

ANUNȚAȚI ÎN 24 DE ORE MEDICUL VETERINAR! Crescătorii de animale sunt sancționați de Autoritatea Național Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) cu amenzi de la 3.000 de lei până la 6.000 de lei, anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

07 iulie 2020 - 21:19

DESPĂGUBIRI PENTRU LAPTE, CARNE. ANIMALE PLĂTITE LA PREȚUL PIEȚEI. Crescătorii de animale din România sunt despăgubiți la prețul pieței, atât pentru animalele sacrificate, cât și pentru pagubele colaterale, lapte, carne, etc. în cazul în care sacrificarea animalelor s-a făcut din cauza unor boli, anunță Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii