FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS despre BANII AȘTEPTAȚI DE FERMIERI!

Publicat: 23 iulie 2020 - 15:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROMISIUNI VERSUS REALITATE! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, le promite fermierilor că vor primi despăgubirile pentru culturile de toamnă afectate de secetă începând cu finalul lunii august 2020.

1.168.064 ha cu culturi de toamnă înfiinţate în toamna anului 2019 au fost calamitate de secetă în diferite grade, reiese din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă elaborat de Ministerul Agriculturii pentru instituirea unui ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

Aproape 80% din suprafaţa calamitată se referă la grâu: 833.213 ha cu grâu, 314,5 ha cu secară, 5.112 ha cu triticale, 175.680 ha cu orz, 16.613 ha cu orzoaică, 628 ha cu ovăz şi 136.501 ha cu rapiţă.

Suma totală prevăzută de MADR pentru plata despăgubirilor este de 1,088 miliarde de lei, bani care trebuie alocaţi la capitolul „Subvenţii - Sprijinirea producătorilor agricoli” din bugetul MADR pe 2020 la următoarea rectificare bugetară din acest an.

34.647 de fermieri care au depus cererea unică de plată la APIA în 2020 şi care au un proces verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, din care reiese că peste 30% din suprafaţa totală declarată la APIA în acest an, aferentă culturii calamitate, a fost afectată de secetă, aşteaptă aceşti bani, care se împart astfel:
- grâu - 925 lei/ha
- secară - 925 lei/ha
- triticale - 805 lei/ha
- orz - 912 lei/ha
- orzoaică - 951 lei/ha
- ovăz - 772 lei/ha
- rapiţă - 1002 lei/ha

Pe 14 iulie 2020, Curtea Constituțională a admis, cu unanimitate de voturi, că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile, iniţiată de Parlament, este neconstituțională. Motivele au fost că nu se poate spune dacă acest ajutor de stat trebuie sau nu notificat Comisiei Europpene. De asemenea, Curtea a constatat că în procedura de adoptare a legii criticate nu a fost solicitată fişa financiară de la Guvern.

Conducerea Ministerului Agriculturii a explicat că legea respinsă de Curtea Constituţională nu are legătură cu demersurile MADR de a despăgubi fermierii afectaţi de secetă.

Detalii AICI: MESAJUL MINISTRULUI OROS pentru FERMIERI: VIN BANII! STAȚI LINIȘTIȚI!

Legat de secetă, avem OUG pregătită, la rectificarea de buget avem şi sumele pregătite, am făcut şi prenotificare la Comisie (Comisia Europeană-n.red.), am preluat observaţiile, am făcut notificare, şi speranţa mea este că la finele lunii august să începem să plătim acele despăgubiri pentru secetă. oros-timisoara_bSumele le ştiţi, sunt aproximativ 200 de euro pe hectar, mult prea puţin pentru cât aţi pierdut, dar atât a permis bugetul Ministerului şi bugetul ţării”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe 22 iulie, la Timişoara, la o întâlnire cu fermierii din vestul ţării.

Întrebat de AGROINFO când va fi următoarea rectificare bugetară, pentru ca plăţile către fermieri să poată începe la finalul lunii august, aşa cum a promis, Adrian Oros a evitat un răspuns clar: „Când vine notificarea de la Bruxelles, în şedinţa în care se va face rectificarea bugetară, suma aceasta va fi prinsă în rectificarea bugetară, alături de toate sumele pentru celelalte scheme de despăgubiri.”

Apoi, ministrul Agriculturii a recunoscut că „nu ştiu când o să fie următoarea rectificare bugetară, că nu eu stabilesc, stabileşte Guvernul. Eu mi-aş dori cât mai repede, ca să scap de presiune”.

Citeşte şi OFICIAL MADR! ACTE ŞI CONDIŢII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

Pentru culturile agricole semănate în primăvara anului 2020, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare estimează că sunt cca. 500.000 ha afectate de secetă, în diferite grade. Termenul de depunere la Primărie a înştiinţării de daune cauzate de secetă este 24 iulie 2020.

Detalii AICI: MESAJ URGENT FERMIERI: ANUNŢAŢI PRIMĂRIA! NU PIERDEŢI BANII!

Vizualizat: 3993 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

23 septembrie 2021 - 22:36

Replici acide de la fermieri pentru ministrul agriculturii Adrian Oros la declarația acestuia că vor fi alocați bani în Planul Național Strategic pentru digitalizarea în agricultură.

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

23 septembrie 2021 - 21:02

Cornel Păduraru a transmis o scrisoare la redacția Agroinfo. Cititorul nostru spune că subvențiile APIA din zootehnie nu mai trebuie plătite la toți crescătorii. Doar celor care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centrele de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

23 septembrie 2021 - 19:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu Federația LEADER organizează Târgul Produs în GAL, ca parte integrată a evenimentului „ROMÂNIA-LEADER de 10”. Acesta va avea loc în curtea sediului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, între orele 10:00-18:00, cu acces liber pentru vizitatori.

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

23 septembrie 2021 - 14:44

Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii și crescătorii de animale din România. Așa cum a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe 14 septembrie 2021, echipa Ministerului Agriculturii lucrează acum la stabilirea eco-schemelor. Așadar, în această perioadă se bat în cuie aceste eco-scheme. Crescătorii de oi și vaci nu trebuie să piardă șansa de a beneficia de un ajutor pentru bunăstarea animalelor.

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

23 septembrie 2021 - 09:21

Crescătorul de ovine Theodor Oncioiu din Câmpulung, județul Argeș, spune că urșii s-au mutat în sate, și-au făcut culcuș în grădini și servesc masa în grajd. Cel mai recent atac al sălbăticiunilor a fost în apropiere de localitatea Valea Mare din Argeș. Ursul a devorat un porc, a jupuit un altul de viu și a mutilat botul unui măgar. Când vine comisia să constate atacul și să acorde despăgubiri, crescătorii sunt luați la rost că nu-și păzesc animalele.

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

23 septembrie 2021 - 07:12

Un nou Regulament UE publicat în Jurnalul oficial UE pe 22 septembrie 2021 instituie obligativitatea crescătorilor de animale ale căror ferme sunt în sistem ecologic de a ține registre detaliate privind regimul alimentar al animalelor, perioadele de pășunat, tratamentele veterinare, originea animalelor, intrarea în exploatație sau ieșirea din exploatație.

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

23 septembrie 2021 - 06:21

Un nou Regulament european, REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2021/1691 AL COMISIEI de modificare a anexei II la Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cerințele referitoare la ținerea de registre aplicabile operatorilor din sectorul producției ecologice obligă apicultorii să țină registre cu operațiunile efectuate în stupi și o hartă a zonelor utilizate.

Crescător de animale: Am renunțat la oi! Capra este vaca omului sărac!

Crescător de animale: Am renunțat la oi! Capra este vaca omului sărac!

22 septembrie 2021 - 20:33

Un crescător de animale din județul Teleorman a renunțat la ovine, iar acum crește peste 300 de capre. Rasă autohtonă, Carpatina românească. Capra este vaca omului sărac, spune crescătorul. Din turma de capre reușește să-și întrețină familia. Chiar dacă sunt multe necazuri în zootehnia din România, iar subvențiile sunt puține și sumele mici, Tonel Roșu nu se vaietă.

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

22 septembrie 2021 - 18:35

Eveniment! A XXIV-a ediție a Târgului Național AgriCultura își va deschide porțile pe 30 septembrie.

AFIR anunță astăzi fermierii: Ajutor de la 600.000 euro/beneficiar la 1,5 milioane euro/beneficiar!

AFIR anunță astăzi fermierii: Ajutor de la 600.000 euro/beneficiar la 1,5 milioane euro/beneficiar!

22 septembrie 2021 - 16:19

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat, pe pagina oficială de internet www.afir.info, Ghidul solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor agricole, mai precis prin submăsura 4.2 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Cuantumul ajutorului este de la 600.000 euro/proiect la 1,5 milioane euro/proiect.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii