Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS despre BANII AȘTEPTAȚI DE FERMIERI!

Publicat: 23 iulie 2020 - 15:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROMISIUNI VERSUS REALITATE! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, le promite fermierilor că vor primi despăgubirile pentru culturile de toamnă afectate de secetă începând cu finalul lunii august 2020.

1.168.064 ha cu culturi de toamnă înfiinţate în toamna anului 2019 au fost calamitate de secetă în diferite grade, reiese din proiectul de Ordonanţă de Urgenţă elaborat de Ministerul Agriculturii pentru instituirea unui ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înfiinţat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

Aproape 80% din suprafaţa calamitată se referă la grâu: 833.213 ha cu grâu, 314,5 ha cu secară, 5.112 ha cu triticale, 175.680 ha cu orz, 16.613 ha cu orzoaică, 628 ha cu ovăz şi 136.501 ha cu rapiţă.

Suma totală prevăzută de MADR pentru plata despăgubirilor este de 1,088 miliarde de lei, bani care trebuie alocaţi la capitolul „Subvenţii - Sprijinirea producătorilor agricoli” din bugetul MADR pe 2020 la următoarea rectificare bugetară din acest an.

34.647 de fermieri care au depus cererea unică de plată la APIA în 2020 şi care au un proces verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, din care reiese că peste 30% din suprafaţa totală declarată la APIA în acest an, aferentă culturii calamitate, a fost afectată de secetă, aşteaptă aceşti bani, care se împart astfel:
- grâu - 925 lei/ha
- secară - 925 lei/ha
- triticale - 805 lei/ha
- orz - 912 lei/ha
- orzoaică - 951 lei/ha
- ovăz - 772 lei/ha
- rapiţă - 1002 lei/ha

Pe 14 iulie 2020, Curtea Constituțională a admis, cu unanimitate de voturi, că Legea privind instituirea unui ajutor de stat pentru acordarea de despăgubiri producătorilor agricoli afectați de fenomene meteorologice nefavorabile, iniţiată de Parlament, este neconstituțională. Motivele au fost că nu se poate spune dacă acest ajutor de stat trebuie sau nu notificat Comisiei Europpene. De asemenea, Curtea a constatat că în procedura de adoptare a legii criticate nu a fost solicitată fişa financiară de la Guvern.

Conducerea Ministerului Agriculturii a explicat că legea respinsă de Curtea Constituţională nu are legătură cu demersurile MADR de a despăgubi fermierii afectaţi de secetă.

Detalii AICI: MESAJUL MINISTRULUI OROS pentru FERMIERI: VIN BANII! STAȚI LINIȘTIȚI!

Legat de secetă, avem OUG pregătită, la rectificarea de buget avem şi sumele pregătite, am făcut şi prenotificare la Comisie (Comisia Europeană-n.red.), am preluat observaţiile, am făcut notificare, şi speranţa mea este că la finele lunii august să începem să plătim acele despăgubiri pentru secetă. oros-timisoara_bSumele le ştiţi, sunt aproximativ 200 de euro pe hectar, mult prea puţin pentru cât aţi pierdut, dar atât a permis bugetul Ministerului şi bugetul ţării”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe 22 iulie, la Timişoara, la o întâlnire cu fermierii din vestul ţării.

Întrebat de AGROINFO când va fi următoarea rectificare bugetară, pentru ca plăţile către fermieri să poată începe la finalul lunii august, aşa cum a promis, Adrian Oros a evitat un răspuns clar: „Când vine notificarea de la Bruxelles, în şedinţa în care se va face rectificarea bugetară, suma aceasta va fi prinsă în rectificarea bugetară, alături de toate sumele pentru celelalte scheme de despăgubiri.”

Apoi, ministrul Agriculturii a recunoscut că „nu ştiu când o să fie următoarea rectificare bugetară, că nu eu stabilesc, stabileşte Guvernul. Eu mi-aş dori cât mai repede, ca să scap de presiune”.

Citeşte şi OFICIAL MADR! ACTE ŞI CONDIŢII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

Pentru culturile agricole semănate în primăvara anului 2020, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare estimează că sunt cca. 500.000 ha afectate de secetă, în diferite grade. Termenul de depunere la Primărie a înştiinţării de daune cauzate de secetă este 24 iulie 2020.

Detalii AICI: MESAJ URGENT FERMIERI: ANUNŢAŢI PRIMĂRIA! NU PIERDEŢI BANII!

Vizualizat: 3813 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

REȚEA DE ABATOARE pentru REDUCEREA TRANSPORTULUI DE ANIMALE VII!

REȚEA DE ABATOARE pentru REDUCEREA TRANSPORTULUI DE ANIMALE VII!

27 februarie 2021 - 10:50

BUNĂSTAREA ANIMALELOR. Dezvoltarea unei rețele consolidate de abatoare ar contribui decisiv la reducerea transportului de animale vii, mai ales în interiorul UE! Este convins europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

EURODEPUTAT BUDA: CREȘTE AJUTORUL PENTRU APICULTORI!

EURODEPUTAT BUDA: CREȘTE AJUTORUL PENTRU APICULTORI!

27 februarie 2021 - 10:32

VEȘTI BRUXELLES. Apicultorii vor beneficia de o creștere a finanțării prin fonduri europene, de la 40 de milioane EUR/an la 60 de milioane EUR/an! A anunțat europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook.

SUBVENȚII APIA 2021: SCHEMA PENTRU MICII FERMIERI!

SUBVENȚII APIA 2021: SCHEMA PENTRU MICII FERMIERI!

27 februarie 2021 - 10:03

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Fermierii care beneficiază de la APIA schema simplificată pentru micii fermieri, în anii 2021 și 2022, și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia sunt stabilite de Ordonanța de Urgență nr. 11 din 24 februarie 2021 pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022 publicată în Monitorul Oficial, în vigoare.

ÎN VIGOARE! SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

ÎN VIGOARE! SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE!

27 februarie 2021 - 08:40

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022! Beneficiarii subvenției APIA pe hectarul de pășune, în anii 2021 și 2022, și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească aceștia sunt stabiliți prin Ordonanța de Urgență nr. 11 din 24 februarie 2021 pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022 publicată în Monitorul Oficial.

APEL UNIUNEA SALVĂM ȚĂRANUL ROMÂN: AJUTAȚI TINERII FERMIERI ROMÂNI DIN ȚARĂ!

APEL UNIUNEA SALVĂM ȚĂRANUL ROMÂN: AJUTAȚI TINERII FERMIERI ROMÂNI DIN ȚARĂ!

27 februarie 2021 - 08:10

APEL! Uniunea Salvăm Țăranul Român cere ca suma alocată pentru submăsura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri să se dubleze, de la 100 de milioane de euro la 200 de milioane de euro, iar ajutorul acordat pentru un tânăr fermier din țară să crească până la 70.000 de euro. Suma alocată pentru tinerii fermieri români din diaspora să fie transferată tinerilor fermieri români din țară și să fie schimbate condițiile de accesare a ajutorului.

FERMIERII ROMÂNI: DAȚI-VĂ DEMISIA DE ONOARE!

FERMIERII ROMÂNI: DAȚI-VĂ DEMISIA DE ONOARE!

27 februarie 2021 - 07:43

COMUNICAT. Fermierii români sunt dezamăgiți de votul dat de ministrul agriculturii, Adrian Oros, împotriva suplimentării bugetului MADR astfel încât să le fie plătite despăgubirile pentru culturile de primăvară afectate de secetă. Fermierii spun că a fost un vot împotriva satului românesc, că promisiunile s-au transformat în minciuni și cer demisia de onoare. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, LAPAR, a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

COJOCARU (APRIL): MINISTERUL AGRICULTURII SĂ UITE ACEA MENTALITATE DE MINISTER AL AJUTORULUI SOCIAL!

COJOCARU (APRIL): MINISTERUL AGRICULTURII SĂ UITE ACEA MENTALITATE DE MINISTER AL AJUTORULUI SOCIAL!

26 februarie 2021 - 20:03

SĂ LE FACĂ PENSII SPECIALE LA ȚĂRANI! Ministerul Agriculturii să uite acea mentalitate de minister al ajutorului social. Bugetul, fondurile europene, Planul Național Strategic trebuie să fie concentrate pe o dezvoltare a fermei comerciale. Ajutoarele pentru micii fermieri, țărani, nu trebuie amestecate cu cele pentru fermele mari. Țăranului să i se facă rentă viageră sau pensie specială, a spus Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui, APRIL, la Agro TV.

MINISTRUL OROS: EU NU SPUN CĂ VREAU SĂ DISTRUG GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, ASTA SPUN UNII!

MINISTRUL OROS: EU NU SPUN CĂ VREAU SĂ DISTRUG GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, ASTA SPUN UNII!

26 februarie 2021 - 19:15

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susţine că proiectul de ordin privind stabilirea tipurilor de exploataţii de suine, lansat în dezbatere publică, nu distruge gospodăria ţărănească, ci opreşte activitatea ilegală a samsarilor, în timp ce toţi crescătorii mari sau mici trebuie să respecte reguli minime de biosecuritate.

ÎN VIGOARE! CONDIȚII OBLIGATORII pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ÎN VIGOARE! CONDIȚII OBLIGATORII pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

26 februarie 2021 - 12:13

OFICIAL. ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 11 din 24 februarie 2021 pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial, este în vigoare. Care sunt condițiile obligatorii impuse fermierilor anul acesta pentru încasarea subvențiilor APIA?

APPR: NOUA STRATEGIE A UE PRIVIND ADAPTAREA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE!

APPR: NOUA STRATEGIE A UE PRIVIND ADAPTAREA LA SCHIMBĂRILE CLIMATICE!

26 februarie 2021 - 11:48

COMUNICAT. Agricultorii și cooperativele agricole consideră binevenită publicarea unei noi strategii privind adaptarea la schimbările climatice. Cinci elemente ne-au atras atenția în cadrul comunicării publicate astăzi de Comisia Europeană, susține un comunicat al Asociației Producătorilor de Porumb din România, transmis astăzi pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii