Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ANUNȚ IMPORTANT! VIZITĂ-FULGER ÎN ROMÂNIA A COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

Publicat: 08 ianuarie 2019 - 09:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMISARUL PHIL HOGAN VA FI JOI ÎN ROMÂNIA! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat luni seara, într-o emisiune tv, că joi, 10 ianuarie 2019, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, se va afla în România. De ce vine oficialul Comisiei Europene în țara noastră?

România a preluat de la 1 ianuarie 2019 Președinția Consiliului UE, iar comisarul european pentru Agricultură vine să discute despre dosarele pe care le-a pregătit țara noastră pentru această perioadă, dar și despre flagelul pestei porcine africane, boala care continuă să provoace dezastre în fermele de animale.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, le-a reproșat românilor că au criticat modul în care s-a acționat în plină criză a pestei porcine africane și că nu au fost uniți, în timp ce mâna de ajutor a venit din afara țării, de la comisarii europeni. În doar două luni, România a primit de la Comisia Europeană 75% din cheltuielile pe care le-a făcut cu epidemia de pestă africană.

Nu-i îngădui nimănui ca țara mea să fie afectată măcar cu un cuvânt! Vorbesc de ai noștri pentru că spuneam că cei din afară, în toate discuțiile, pe care le-am avut altfel văd România. Am spus-o și o repet că comisarii au fost mai români decât mulți românii noștri în condițiile în care am avut necazul acesta și zicem că-l avem în țară, pentru că, sigur, este mai mic acest necaz, dar este prezent, pesta porcină africană.

Cei doi comisari, Hogan (Phil Hogan, comisar european pentru Agricultură n.r.), care va veni în România poimâine, va fi joi după-amiaza aici și va sta vineri și vom avea discuție tehnică pe dosarele respective, spunând ceea ce are de gând România și cum își concepe planul de lucru în așa fel încât să rezolve misiunea pe care a primit-o. Acest om și Vytenis Andriukaitis (comisar european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară n.r.),  și Vella Karmenu (comisar european pentru Mediu, Afaceri Maritime, Pescuit n.r.), trei comisari, dar primii doi care au ajutat România cu bani, pentru că au dat 34 de milioane de euro, 75% din costurile pentru pestă, care le-a făcut statul român, sunt decontate prin sprijinul Comisiei Europene, de la Direcția DG Sante, pe care o coordonează Vytenis Andriukaitis, și 43 de milioane de euro prin modificarea Planului Național de Dezvoltare Rurală într-un termen extraordinar de scurt, în două luni de zile s-a modificat Planul Național de Dezvoltare Rurală ca să poată fi alocați 43 de milioane de euro pentru dotare. Pentru laboratoare, incineratoare, pentru instalații de dezinfecție, pentru cumpărarea de matcă, de scorfițe ca să-și reia activitatea fermierii care au fost afectați.

Iată de ce spun eu că în momentele acelea au fost mai români decât românii noștri. Pentru că, tot timpul, am spus-o, o repet și o voi repeta atâta timp cât voi avea glas. La greu trebuie să ne adunăm, indiferent unde ne aflăm, să ne facem frați chiar dacă nu suntem frați de sânge. Să ne dăm mână cu mână și să putem face ce trebuie în țara românească atunci când e nevoie, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea, luni seara, la Agro TV.

Vizualizat: 1669 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii