Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ANSVSA, ÎN CONTROL! PLAN DE AMENZI!

Publicat: 07 noiembrie 2018 - 17:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT OFICIAL! În cursul lunii octombrie 2018 Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au efectuat 9.837 de controale în unităţile din industria agroagroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe, anunță ANSVSA, într-un comunicat transmis AGROINFO.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost acordate 100 de amenzi în cuantum de 362.000 de lei.

Neconformităţile constatate și sancționate au fost:

- Alba, 13.200 de lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea şi etichetarea necorespunzătoare;
- Argeş, 2.000 de lei - depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- Bacău, 7.200 de lei - nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile unităţii, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii neînregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
- Bihor, 1.200 de lei - lipsă trasabilitate produse alimentare;
- Bistriţa-Năsăud, 3.800 de lei - pereţi exfoliaţi, corpuri de iluminat nepotejate, lipsă aparatură de măsură şi control, mobilier neigienizat, pardoseală neîntreţinută, lipsă plase de protecţie băi, utilaje murdare şi neîntreţinute, recipient colectare deşeuri fără capac, echipament de protecţie sanitară incomplet, lipsă înregistrări temperatură;
- Botoşani, 9.200 de lei - funcţionarea fără înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, lipsă trasabilitate;
- Braşov, 2.000 de lei - depozitare necorespunzătoare;
- Buzău, 2.600 de lei - chiuvetă nefuncţională în spaţiul de producţie, lipsă fişă de aptitudini personal, lipsă facilităţi igienizare mâini, depozitare necorespunzătoare produse alimentare;
- Cluj, 33.800 de lei - pardoseală murdară, agregate frig murdare, depozitare direct pe podea, lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor;
- Constanţa, 2.000 de lei - igienă necorespunzătoare a spaţiului de depozitare;
- Covasna, 2.000 de lei - igienă necorespunzătoare, facilități neadecvate pentru menținerea igienei personalului;
- Dâmboviţa, 34.600 de lei - neîntreţinere spaţii şi utilaje, depozitare necorespunzătoare produs finit, raionare necorespunzătoare produse alimentare, lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor;
- Dolj, 20.000 de lei - lipsă document de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, depozitare necorespunzătoare, spaţii întreţinute necorespunzător, igienă necorespunzătoare;
- Gorj, 61.200 de lei - spaţiul destinat depozitării materiilor prime este supra-aglomerat, spaţiul de spălare şi dezinfecţie nu este întreţinut, pereţii, plafonul și pavimentul prezintă zone cu exfolieri, nu se respectă destinaţia spaţiilor frigorifice, nu este asigurată protecţia împotriva dăunătorilor la accesul personalului şi la uşa de aprovizionare cu materii prime, monitorizări intermitente ale parametrilor măsurabili prevăzuţi în procedurile proprii HACCP, manipulare necorespunzătoare, lipsă echipament de lucru adecvat şi fişe de aptitudini;
- Ialomiţa, 14.200 de lei - ladă congelator neigienizată, nerespectarea normelor privind manipularea produselor alimentare, lipsă etichetare produse de patiserie şi tip fast-food, nerespectarea normelor privind depozitarea produselor alimentare, comercializarea către consumatorul final în spaţii neînregistrare sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
- Ilfov, 37.000 de lei - comercializare produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar,  neiniţierea procedurii de retragere, depozitare necorespunzătoare, neîntreţinere spaţii;
- Neamţ, 2.000 de lei - nerespectarea cerinţelor de igienă;
- Olt, 11.200 de lei - nu au fost remediate toate deficienţele constatate la momentul controlului anterior, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare;
- Prahova, 2.000 de lei - depozitare necorespunzătoare;
- Sibiu, 81.800 de lei - lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, depozitare, etichetare necorespunzătoare;
- Timiş, 6.000 de lei - condiţii de igienă necorespunzătoare, spaţii de producţie şi depozitare neigienizate;
- Vâlcea, 3.000 de lei - neîntreţinere corespunzătoare spaţii, depozitare neconformă, ambalare;
- Vrancea, 10.000 de lei - depozitare produse alimentare direct pe pardoseala neigenizată,  etichetare incompletă privind termenul de valabilitate şi specificarea substanţelor alergene a produselor;

De asemenea în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Vizualizat: 1293 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Daniela Stegaru
|
11. 08, 2018. Thursday 11:07
Asa cum scrie si in articolul dumneavostra, ANSVSA-ul a facut controale care -" au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii." - adica si-au facut treaba, cum se zice ""gazetaraste". De unde atunci speculatia cu "PLAN DE AMENZI"?
Intreb si eu..
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

George Stanson, despre condiţia fermierului român

George Stanson, despre condiţia fermierului român

Mai mereu pe drumuri, coordonând activitatea Case IH din România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia, George Stanson şi-a făcut timp să ajungă anul acesta şi la Agromalim, unde ne-a acordat un scurt interviu...

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio-Gaspardo îşi extinde operaţiunile în afara Europei Rauch, la ceas aniversar Farm Tech la Agromalim 2018

Bancul zilei

În parc

În parc
Soţul şi soţia prin parc: Detalii