Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ANCHETA DNA! PAGUBĂ URIAȘĂ FĂCUTĂ FERMIERILOR DE UN PRIMAR: 9 MILIOANE DE EURO!

Publicat: 14 ianuarie 2019 - 20:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRIMARUL, STĂPÂN ILEGAL PE TERENURILE AGRICOLE ALE FERMIERILOR! Un primar din județul Argeș a împărțit unor persoane terenurile agricole care erau, de fapt, în proprietatea unor fermieri. Primarul a eliberat titluri de proprietate de parcă terenurile agricole ar fi fost libere. Astfel, suprafețele s-au suprapus, iar fermierii, proprietarii de drept, au pierdut aproape 9 milioane de euro din pricina primarului.

Fostul primar al comunei Bradu, județul Argeș, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată (161 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, în perioada iunie 2000 – mai 2007, Zamfir Costel, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce decurgeau din funcția de președinte al comisiei locale de fond funciar, a încălcat dispozițiile legale ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri agricole, stabilind, în mod nelegal și abuziv, dreptul de proprietate al unor persoane, pe suprafețe de teren care nu se găseau în patrimoniul C.A.P. Bradu, la 01 ianuarie 1990.

Toate suprafețele de teren retrocedate (ce însumează 159 ha) au fost suprapuse cu terenurile aflate în proprietatea unor persoane din comuna Oarja, care dețineau titluri de proprietate anterioare, valabile.

Primarul a întocmit și falsificat mai multe documente care au stat ulterior la baza eliberării titlurilor de proprietate emise pe numele unor persoane care nu au avut niciodată drept la reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate conform legilor fondului funciar sau care primiseră anterior terenurile în baza Legii nr. 18/1991 și nu mai aveau dreptul la reconstituire ori care aveau dreptul să li se reconstituie dreptul de proprietate, însă nu pe acele amplasamente.

Prin aceste demersuri inculpatul Zamfir Costel a determinat producerea unui prejudiciu în cuantum total de 27.799.162,61 lei (echivalentul a 8.853.236,5 euro), reprezentând paguba adusă persoanelor respective, prin suprapunerea terenurilor.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Argeș,
se arată în comunicatul DNA.

Fostul primar este la al doilea dosar penal. Zamfir Costel a fost condamnat la 5 ani închisoare şi interzicerea unor drepturi pe perioada executării pedepsei principale și pe o durată de 4 ani după executarea pedepsei, pentru fapte similare. În 2007, tot în calitate de primar și de președinte al Comisiei locale de fond funciar Bradu, Zamfir Costel a falsificat mai multe documente (trei procese verbale de punere în posesie şi două fişe cu date) care au stat la baza emiterii unui titlu de proprietate pentru un teren intravilan. Pentru această faptă, fostul primar a fost trimis în judecată în iunie 2010. În același dosar, a fost trimis în judecată un fost deputat.

Vizualizat: 3421 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii