Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ALERTĂ COD ROȘU DE URȘI! URSOAICELE ÎȘI ÎNVAȚĂ PUII SĂ CAUTE HRANA PRIN TOMBEROANE ȘI FERME!

Publicat: 23 octombrie 2019 - 15:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APEL LA PARLAMENTUL ROMÂNIEI! Prefectul de Brașov a făcut astăzi, 23 octombrie 2019, un apel la Parlamentul României să găsească o soluție la situația disperată în care se află comunitățile din județ din pricina înmulțirii urșilor. După ce oamenii le-au invadat teritoriul, urșii coboară în ferme, în orașe, unde găsesc hrană. Prefectul de Brașov nu cere uciderea urșilor, îi cere Parlamentului strămutarea lor în alte țări.

Cel mai recent atac al urșilor a fost în orașul Victoria, județul Brașov, când doi copii și un bărbat au fost răniți. Leziunile provocate de urs au fost superficiale, spaima fiind mai mare. Urșii coboară din păduri în așezările umane, în fermele de animale, unde știu că-și găsesc ușor hrana.

Potrivit șefului Gărzii Forestiere Brașov, Cristian Ignat, la nivelul României ar trebui să existe o populație de 1.338 de exemplare, dar, în realitate, urșii sunt de aproape 6 ori mai mulți, peste 6.000 de exemplare. La nivelul județului Brașov, ar trebui să fie 338 de exemplare, dar din evaluările în teren ale specialiștilor a reieșit că sunt 1.287 de exemplare. De trei ori mai mulți. Toate fondurile cinegetice din Brașov sunt suprapopulate.

Pericolul vine din obișnuința animalelor de a-și căuta hrana în comunitățile de oameni. Răscolesc prin ferme, pe la tomberoane, pe unde este aruncat gunoiul, astfel riscul ca omul să se întâlnească față-n față cu fiara pădurii e mare. Prefectul de Brașov spune că ursoaicele își învață puii să caute hrana prin tomberoane, ferme, prin curțile oamenilor.

Necazul pornește tot de la om, de la invadarea teritoriului sălbăticiunilor pădurii. Urșii trebuie protejați. Din acest motiv, prefectul cere să fie strămutate din Brașov o parte dintre exemplare. Strămutarea s-ar putea face în alte țări din Europa, de unde ursul a dispărut.

Fac apel la turiști și localnici să evite hrănirea urșilor pentru că asta dăunează și populației de urși și oamenilor. După cât s-a constatat, ursoaicele își obișnuiesc puii să se hrănească din tomberoane și locurile unde oamenii aruncă gunoiul.
Trebuie să protejăm specia, dar să avem grijă și de noi, oamenii. (...) Între urși și oameni, au întâietate oamenii. Zilele trecute, doar un noroc a făcut ca doi copii din orașul Victoria să nu fie în pragul unei tragedii. Un urs a trecut peste un copil și l-a zgâriat pe cel de-al doilea copil, apoi a evitat contactul cu un om care i-a ieșit în față. Surpriza a fost reciprocă. Dar din fericire, și numai din fericire, nu s-a produs o tragedie. Nu ne putem forța norocul jucându-ne cu așa ceva.

Se poate spune că oamenii le-au invadat teritoriul (urșilor n.r), dar și urșii s-au înmulțit foarte mult și se înmulțesc de la an la an, în ideea în care în Europa nu mai există populații de urși, iar eu nu-mi pot explica de ce în alte părți...se interzice, se evită popularea în zone silvatice, iar la noi se protejează excesiv. Eu vreau să protejăm oamenii excesiv de accidente și de tragedii. Ursul este un animal sălbatic și nu trebuie să uităm, a spus prefectul Marian Rasaliu, astăzi, într-o conferință de presă organizată la Prefectura Brașov.

Prefectul de Brașov face un apel la Parlamentul României să găsească o soluție pentru strămutarea urșilor.

Numai sprijinul Parlamentului, prin toate comisiile care pot avea legătură cu acest subiect, plecând de la Comisia de politică externă care are relații cu alte țări se pot iniția tot felul de înțelegeri pentru strămutarea acestor exemplare. Cu alte țări, bineînțeles, a mai spus prefectul.

De anul trecut și până acum, am semnat peste 1.000 de decizii de pagube provocate de urși (doar în județul Brașov n.r.). La nivelul Gărzii, în anul 2019, am avut 793 de procese-verbale. Acestea sunt înaintate Ministerului Mediului, la Direcția de Biodiversitate, a precizat șeful Gărzii Forestiere Brașov, Cristian Ignat. Despăgubirile le sunt plătite de către Ministerul Mediului fermierilor sau celor care au avut pagube de pe urma atacurilor.

Sursa: live newsbv.ro

Vizualizat: 963 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

22 octombrie 2020 - 17:45

COMUNICAT. Agroland a preluat recent activitatea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme, aflate pe o suprafață de 30 ha, în județul Giurgiu, anunță un comunicat Agroland transmis pentru AGROINFO.

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii