Adama
Vinasa Rompak

AJUTOR DE 300.000 DE EURO pentru FERMIERI! INFORMAȚIILE DE CARE AVEȚI NEVOIE!

Publicat: 12 august 2020 - 11:00
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

GHID PE ÎNȚELESUL TUTUROR. Ministerul Agriculturii vă explică într-un ghid sintetic, pe înțelesul tuturor, cum obțineți ajutorul de 300.000 de euro pentru construirea unui abator de capacitate mică în zona montană. Linia de finanțare este deschisă la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) până la data de 31 decembrie 2020.

Alocarea pentru submăsura 4.2 - Sprijin pentru investiții în procesarea și marketingul produselor, abatoare în zona montană, pentru anul 2020, este de 12,9 milioane de euro.

Finanțare nerambursabilă 50% pentru IMM-uri și 40% pentru alte întreprinderi. Valoarea ajutorului este de până la 300.000 de euro pentru abatoare de capacitate mică în zona montană.ghid-abatoare_bghid-abatoare-doi_bghid-abator-trei_bghid-abator-patru_b

BENEFICIARII

Persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale (II), întreprinderi familiale (IF), societăți în nume colectiv, societăți în comandită simplă, societăți pe acțiuni, societăți în comandită pe acțiuni, societăți cu răspundere limită și cooperative agricole de procesare a produselor agricole.

Sprijinul financiar se acordă pentru susinerea producătorilor primari, creșterea valorii adăugate a produselo agricole, promovarea pe piețele locale a circuitelor scurte de aprovizionare, pentru facilitarea diversificării, a înființării și a dezvoltării de întreprinderi mici și a creării de noi locuri de muncă.

CRITERII DE SELECȚIE A PROIECTELOR:
- crearea lanțurilor alimentare integrate respectiv integrarea sistemelor de colectare, procesare și comercializare - maxim 20 puncte
- asocierea în cadrul cooperativelor sau a grupurilor de producători - maxim 35 puncte
- realizarea de produse de înaltă valoare adăugată (ex. produse ecologice, tradiționale, certificate de MADR, scheme de calitate la nivel european) - maxim 15 puncte;
- potențial agricol al zonelor determinat în baza unor studii de specialitate - maxim 30 puncte.
Pragul minim pentru sM 4.2 este de 10 puncte și reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate beneficia de finanțare nerambursabilă.
În cadrul aceleiași submăsuri, un solicitant poate depune o singură cerere de finanțare, într-o singură sesiune de depunere proiecte (cu respectarea condițiilor de eligibilitate).

CONDIȚII MINIME DE ACCESARE

Solicitantul trebuie să:
- demonstreze încadrarea în categoria beneficiarilor eligibili în baza documentelor de înființare sau a verificărilor ONRC;
- proceseze produse agricole incluse în lista cuprinsă în Anexa 1 la Tratatul pentru Funcționarea UE în scopul obținerii de produse Anexa I și non-Anexa I;
- demonstreze capacitatea de cofinanțare a investiției;
- demonstreze viabilitatea economică a investiției în baza documentelor tehnico-economice;
- nu fie în dificultate financiară în conformitate cu legislația în vigoare;
- demonstreze că profitul mediu anual (ca medie a ultimilor 3 ani fiscali) nu depășește de 4 ori valoarea sprijinului solicitat.

ABATOARELE ELIGIBILE PRIN SM 4.2 MONTAN

Abatorul de capacitate mică este o unitate cu spații și dotări adecvate pentru recepția, cazarea și tăierea unui număr redus de animale, precum și pentru livrarea produselor comestibile și necomestibile rezultate.
Număr redus de animale reprezintă numărul maxim de animale care pot fi sacrificate la nivelul abatoarelor de capacitate mică incluzînd tăierile de urgență astfel:
Pentru abatoarele de capacitate mică:
porcine, ovine sau caprine - 200 de capete/lună;
bovine - 40 capete/lună;
orice combinație a acestor specii, dar care nu depășește 5 UVM/zi.
Centrele de sacrificare:
porcine, ovine sau caprine - 100 capete/lună;
bovine - 20 capete/lună;
orice combinație a acestor specii, dar care nu depășește 2,5 UVM/zi.

ATENȚIE!

Solicitantul trebuie să respecte următoarele:
- să se încadreze în categoria beneficiarilor eligibili;
- să desfășoare activități economice (ca persoană fizică autorizată/întreprindere individuală/întreprindere familială/persoană juridică română);
- să acționeze în nume propriu;
- să asigure surse financiare stabile și suficiente pe tot parcursul implementării proiectului;
- investiția trebuie să se încadreze în cel puțin una dintre acțiunile/operațiunile eligibile prevăzute prin submăsură.

CE SE POATE REALIZA

Înființarea unitățior de sacrificare și procesare a cărnii, precum și construirea și dotarea spațiilor adecvate în vederea desfășurării activităților de abatorizare sau întregul flux tehnologic;
Construcții destinate protecției mediului, infrastructură internă și utilități, precum și branșamente și racorduri necesare proiectelor și sisteme supraveghere video;
Spațiile destinate personalului de producție cu scop de igienizare: vestiare tip filtru pentru muncitori, biroul medicului veterinar, biroul maiștrilor, a șefului de secție, spațiu pentru servirea mesei:
Achiziționarea de instalații, echipamente și mijloace de transport pentru colectarea materiei prime și/sau comercializarea produselor în cadrul lanțurilor alimentare integrate;
Mijloacele de transport specializate pentru animalele destinate sacrificării sau pentru produsele rezultate, autoizoterme, rulote și remorci;
Producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile (solară, eoliană, geotermală), a energiei produsă cu ajutorul pompelor de căldură în cadrul unității procesatoare (inclusiv în cadrul unității de sacrificare) exclusiv pentru consumul propriu și investiții pentru îmbunătățirea eficienței energetice;
Cheltuieli pentru consultanță, marketing, proiectare, monitorizare și management.

Intensitatea sprijinului nerambursabil se va putea majora suplimentar cu 20 de puncte procentuale pentru investiții colective, de exemplu proiecte depuse de cooperative, grupuri de producători.

Surse: AFIR, Ministerul Agriculturii

Vizualizat: 5193 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii