Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AJUTĂ-L PE FERMIERUL ROMÂN SĂ-ȘI VÂNDĂ PRODUSELE!

Publicat: 20 februarie 2019 - 11:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII ROMÂNI, FALIMENTAȚI DE IMPORTURI LA UN PREȚ IMPOSIBIL DE CONCURAT! Importurile de alimente la prețuri extrem de mici, cu care nu pot concura fermierii români ridică un mare semn de întrebare. Ce calitate pot să aibă acele alimente încât vânzarea lor să fie profitabilă pentru importator? Cu cât le-a cumpărat importatorul de la producătorul străin de le poate vinde la prețuri așa mici? Ce conțin acele alimente?

Fermierii români nu au cum să concureze cu importurile, astfel că produsele românești devin din ce în ce mai greu de vândut. Românii preferă să cumpere la prețuri mici. Întrebarea este: ce conțin acele alimente importate de se pot vinde atât de ieftin? Cei care am fost în străinătate, știm că prețul alimentelor la raft este destul de mare. Ce trimit producătorii străini în România?

Fermierul Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a declarat marți, în conferință de presă, că ajutoarele pe care le primesc fermierii români prin diferite programe lansate de Ministerul Agriculturii nu sunt gândite. În zadar îl încurajezi pe fermier să crească mai multe animale dacă nu are unde să le vândă, nu are piață de desfacere sau dacă este forțat să le vândă la un preț care nu-i acoperă cheltuielile, riscând să ajungă la faliment.

conf-lapar_b


Alte state din Europa ştiu să protejeze producţia agricolă autohtonă, şi se implică în acest sens, dar noi nu. Aici avem noi probleme şi degeaba încercăm să facem, şi facem, proiecte, dacă nu duc nicăieri. Din punctul nostru de vedere, al producătorilor români, iniţiativele luate sunt ori fără cap, ori fără coadă. Ce am rezolvat dacă spijinim fermierii să crească porcine, spre exemplu, dacă nu le dăm posibilitatea să îşi desfacă producţia, astfel încât să îşi recupereze cheltuielile? Dacă instituţiile statului nu vor interveni şi nu vor impune condiţii în ceea ce priveşte introducerea produselor agricole din import pe piaţa de la noi şi a calităţii pe care trebuie să o aibă alimentele respective, astfel încât să protejeze producţia autohtonă, fermierii de la noi vor avea foarte mult de suferit, a spus Baciu.

Nu o dată s-a demonstrat că produsele importate sunt mult inferioare celor românești.

Cum vă explicaţi că cei care aduc carne de porc din Spania, spun că aceasta este mai ieftină decât cea românească, ţinând cont că Spania importă porumb din România, ca să hrănească porcinele şi au şi costurile cu salarizarea mai ridicate decât la noi?! Ce calitate credeţi că are carnea din import?! Ştim cu toţii care sunt preţurile alimentelor din străinătate. Am fost în mai multe țări și eu și dumneavoastră și am văzut ce prețuri mari au la raft. Ce pot să conțină acele alimente încât prețul să fie atât de mic și să i se renteze și importatorului?! A spus președintele LAPAR.

 

Vizualizat: 1845 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii