KWS+
Reclama header after big part 2

AGRICULTURA DĂ ÎN CLOCOT! FERMIERII ROMÂNI, GATA DE PROTESTE!

Publicat: 25 octombrie 2019 - 19:39
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII SE ORGANIZEAZĂ PENTRU PROTEST. Fierbe furia și revolta în rândul fermierilor români! În decurs de o săptămână, au primit două lovituri, spun fermierii. Prima lovitură este Ordinul lui Daea cu limitarea numărului de porci crescuți într-o gospodărie, maxim 5. Cea de-a doua lovitură este înlocuirea subvenției de 3.000 de euro pentru tomate cu o schemă de minimis gândită altfel.

Pe ultima sută de metri, când zilele îi sunt numărate la Ministerul Agriculturii, după căderea Guvernului PSD asigurînd doar interimatul, Petre Daea a dat un Ordin pentru stabilirea dimensiunilor exploatațiilor de creștere a suinelor și a tipurilor acestora. În prima zi din această săptămână, pe 21 octombrie 2019, Ministerul Agriculturii a afișat pe pagina sa oficială, în consultare publică, Ordinul ministrului agriculturii care limitează la cinci numărul porcilor crescuți într-o gospodărie. Exploatațiile de creștere a suinelor de subzistență pot să dețină maxim 5 porci, cu o greutate de minim 30 kg.

Fermierii au luat foc la auzirea veștii și s-au întrebat imediat ce vor face dacă o scroafă va făta, de exemplu, 10 purcei. Potrivit Ordinului lui Daea, când numărul porcilor din gospdărie ajunge la 6, dar nu depășește 65 de capete de suine, țăranul este nevoit să se fiscalizeze. Concret, să fie persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere de familie(IF), întreprindere individuală (II) și atunci gospodăria țărănească este transformată într-o exploataţie comercială de creștere a suinelor de tip A.

Cităm din Ordin ce înseamnă exploatație de tip A: exploatație de suine înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor, înregistrată sanitar-veterinar, care îndeplineşte prevederile normelor de biosecuritate specifice, deţinută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de oficiul registrului comerţului. Cu alte cuvinte, țăranul va trebui să achite niște taxe către bugetul statului, să se conformeze regulilor de biosecuritate dintr-o mică fermă de porci și animalele să fie supravegheate sanitar-veterinar.

purcei-frumosi_b

Unul a avut un coșmar, un vis urât în noaptea respectivă și a visat că a doua zi trebuie să propună să fie doar 5 porci, doar atât să avem voie să creștem în gospodării. Cea mai mare problemă este următoarea: dacă un om, nu-i putem spune om, un cineva a propus să fie numărul limită 5 porci într-o gospodărie, cea mai mare durere este că alții, 100, 200, 300 au ridicat mâna. Adică, dacă ăla e idiot, voi sunteți mai idioți ca el! Dacă ăla nu știe ce vorbește, voi îl susțineți?! Sigur, niciunul dintre ăia care au ridicat mâna nu are controlul psihologic făcut.

Am două scroafe fătate, un exemplu, una are 8 purcei, alta are 9 purcei. Ce fac cu ăia 5 și 4?! Îi iau și le dau drumul pe stradă. Că așa se vrea în România! Să dai drumul la purcei pe stradă sau să-i omori de când îi fată scroafa. Ca pe timpul lui Ceaușescu! Mult mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu. România scoate idioți pe bandă rulantă! De poimâine o să vină să condiționeze vacile, două vaci la fiecare gospodărie, 10 oi și 5 capre, este revoltat crescătorul de ovine Ioan Suciu, din Făgăraș, județul Brașov.

Înțelegem că pesta porcină (africană n.r.) s a răspândit pe teritoriul țării din cauza țăranilor care cresc 6 porci de peste 30 kg. Am 2 propuneri pentru d-voastră și pentru oamenii care, totuși, mai lucrează ceva teren și mai cresc și câteva animale fără să ceară ajutoare sociale sau orice alt fel de ajutor din partea Ministerului Agriculturii sau Guvernului:
1.cred că ar fi cazul să ne apucăm de crescut mistreți -se pare că acolo nu avem nici o interdicție;
2 depunem dosare de ajutoare sociale sau alte tipuri de ajutoare, de orice fel, pentru a supraviețui.
Mulțumim ministerului pentru sprijinul acordat țăranilor și fermelor de subzistență, ne-a scris un mesaj plin de supărare și furie fermierul Ilie Fragniere.

După Ordinul lui Daea care a aprins revolta între crescătorii de animale, a venit rândul fermierilor din vegetal să-și strige supărarea. Programul de guvernare PNL, la capitolul Agricultură și dezvoltare rurală, prevede că Programul de ajutor de minimis pentru tomate, plănuit de Guvernarea PSD să fie întins pe 8 ani, va fi modificat.

tomate-proaspete_b

Modificarea Programului de creștere a tomatelor în spații protejate, cu o schemă de minimis prin care vom subvenționa 10% din valoarea facturii tuturor legumelor livrate spre comercializare, se menționează în programul de guvernare PNL, depus joi la Parlamentul României.

Concret, cultivatorii de legume ar urma să nu mai primească subvenția de 3.000 de euro pe minim 1000 mp cultivați cu tomate în spații protejate, ci să primească o subvenționare de 10% din valoarea facturii de vânzare a tuturor legumelor, nu doar a roșiilor. Ideea ar fi stimularea vânzării de produse agricole din fermele românești.

Doar în județele Olt și Dolj sunt 10.000 de fermieri care primesc ajutorul de minimis la tomate.

Vești proaste pentru legumicultori. În noul program de guvernare al PNL, toate programele, Tomata, Usturoiul și Programul de minimis pentru ardei, castraveți și vinete, vor fi anulate. Luni, 28 octombrie, vom convoca la Slatina reprezentanții tuturor cooperativelor și conducerea Sindicatului Național al Legumicultorilor din România pentru a pune în discuție și identifica soluții pentru a ne apăra programele care au avut succes și au adus plus valoare legumicultorilor români, a declarat Florin Ciobanu, Asociația Tinerilor Fermieri, pentru Realitatea de Olt. Potrivit aceleiași surse, cei 10.000 de legumicultori pregătesc proteste de amploare. Sunt gata să iasă în stradă.  

Vizualizat: 8677 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

DECIZIE GUVERN ASTĂZI! ATENȚIE, FERMIERI! AMENZI PÂNĂ LA 20.000 DE LEI!

27 ianuarie 2021 - 17:56

COMUNICAT. În ședința Guvernului de astăzi, 27 ianuarie 2021, a fost adoptată Hotărârea referitoare la modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, aprobate prin HG nr. 707/2018. Amenzile pentru cei care nu stârpesc această buruiană sunt uriașe.

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

27 ianuarie 2021 - 10:58

CÂT E MIELUL DE PAȘTE? Crescătorii de oi din România au plătit mai mult pentru furaje, prețul furajelor a crescut din cauza secetei de anul trecut, cheltuielile cu întreținerea animalelor a crescut în condiții de pandemie, astfel anul acesta ar trebui să crească prețul la miei pentru a-și recupera o parte din banii investiți, spun oierii.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

27 ianuarie 2021 - 07:47

BANI FERMIERI. Sprjinul de 300.000 de euro/beneficiar pentru construcția de abatoare de capacitate mică în zonă montană a fost cerut, anul trecut, doar de trei fermieri. Doar trei proiecte s-au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), deși submăsura este deschisă din 13 iulie 2020 și termenul de depunere a fost prelungit până la 31 martie 2021. De ce nu se înghesuie crescătorii de animale să ceară acest ajutor care, aparent, este mare, iar de abatoare ar fi nevoie?

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

26 ianuarie 2021 - 10:49

Ministerul Agriculturii din Ucraina și reprezentanții industriei au convenit asupra unui plafon privind volumul exportului de porumb, în încercarea de a reglementa exporturile de cereale şi a proteja crescătorii de animale. Această limitate este valabilă până la 30 iunie şi a fost stabiltă la 24 de milioane de tone de porumb, conform unui comunicatului oficial al guvernului, publicat luni (25.01.2021).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii