Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

AFACERI RECORD CU COZONAC ŞI PASCĂ!

Publicat: 14 aprilie 2017 - 10:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUSE ROMÂNEŞTI PENTRU MASA DE PAŞTE. Patiserii români au pus pe piaţă 7,5 milioane de cozonaci şi peste 5 milioane de bucăţi de pască pentru Sărbătorile Pascale din 2017.

Faţă de perioada similară a anului 2016 se simte o creştere, dar nu la nivelul atins în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru că acesta s-a extins pe parcursul a două săptămâni, dar este o situaţie îmbucurătoare nu numai pentru cozonacul tradiţional românesc, ci şi pentru pască, unde noi, industria de morărit şi panificaţie, ne-am propus să atingem cifră de 5 milioane de bucăţi în perioada Sărbătorilor Pascale, ceea ce este un record, a declarat preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu, citat de Agerpres.

Popescu spune că un singur producător vrea să pună pe piaţă două milioane de bucăţi de pască cu diverse umpluturi, de la ciocolată, la pricomigdale, dar şi cu altele surpriză, însă pasca tradiţională, cu brânză şi stafide, va fi cea principală.

Acesta a mai precizat că producţia de cozonac din această perioadă reprezintă cantitatea totală produsă de patiseri în 4-5 luni normale. Creşterea faţă de perioada similară a anului trecut este de 5 procente, adică vom pune pe piaţă în jur de 7,5 milioane de cozonaci. Înseamnă foarte mult, practic este producţia pe patru-cinci luni normale şi toată o facem în această perioadă. (...) Şi aici vom avea diverse umpluturi, însă peste 70% reprezintă tradiţionalul cozonac cu nucă, cel mai agreat de români, a explicat Popescu.

Sezonul de iarnă din 2016 a fost cel mai bun din ultimii 10 ani pentru producătorii de cozonaci din România, cu o producţie record de 9 milioane de cozonaci. Vânzările s-au ridicat la peste 1,5 miliarde de lei.

Peste 750.000 de cozonaci româneşti pleacă la export

Cozonacul şi pasca românească merg şi la export. Patiserii români estimează o creştere faţă de perioada Pascală din 2016, de la 750.000 de bucăţi la circa 800.000, iar ţările principale de export sunt Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Canada sau SUA. În schimb, exportul de pască va fi ceva mai mic decât la cozonaci, de numai 150.000 - 200.000 de bucăţi, deoarece produsul are un termen de valabilitate mai redus şi nu poate merge prea departe. Pasca ajunge în general în ţările Uniunii Europene în această perioadă.

Preţurile sunt similare cu cele din anii trecuţi şi încep de la numai 4 lei pentru un cozonac simplu şi de un gramaj mai mic, dar pot ajunge şi până la 40 - 50 de lei pe kilogram, în funcţie de gramaj şi umplutură.

Vizualizat: 513 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii