Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ACUM, CONFERINȚĂ LA MINISTERUL AGRICULTURII! IA UITE, DOMNULE, CUM SE LAUDĂ DAEA!

Publicat: 16 iulie 2019 - 11:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MINISTRUL PETRE DAEA ÎȘI PREZINTĂ REALIZĂRILE! Ministrul agriculturii, Petre Daea, susține, în acest moment, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Șeful de la Agricultură a spus că deja și-a auzit vorbe că simte nevoia să se laude cu ce a realizat la Ministerul Agriculturii în doi ani și jumătate, dar și în cele 6 luni cât timp România a deținut Președinția Consiliului UE: Ia uite, domnule, cum se laudă Daea!

Ministrul agriculturii a  spus că nu este deloc impresionat sau deranjat că este acuzat de lăudăroșenie. Daea a adăugat că el prezintă realizările din țară și de la Bruxelles. Cred că am o lacrimă de respect pentru munca tuturor și pentru această țară pe care trebuie să o servim, afirmă Daea.

Timp de 40 de minute, în timp ce un angajat la ministerului rula diapozitive, ministrul Daea a numărat toată echipa Ministerului Agriculturii, mobilizată pentru rezolvarea dosarelor pe agricultură de la Bruxelles, a explicat cum s-a muncit zi și noapte, cu un telefon de permanență plasat la un ofițer din MADR, cât efort s-a depus pentru închiderea dosarelor de lucru de la Bruxelles. Și toate acestea ca să servească interesul fermierilor români.

VIDEO CONFERINȚA DE PRESĂ AICI!

Și dacă a ajuns la interesul agricultorilor, ministrul agriculturii s-a oprit și la un subiect care-i preocupă intens pe fermieri: subvențiile. În noua Politică Agricolă Comună (PAC) post 2020, plățile directe se vor acorda fermierilor pentru performanță, nu pentru conformitate, cum se întâmplă acum. În aceeași ordine de idei, pe timpul deținerii Președinției Consiliului UE, România a insistat pentru un buget consistent alocat plăților pentru fermieri, buget care este în pericol să scadă din pricina Brexit.

Dorința noastră este de a avea un buget consistent pentru agricultură, cel puțin la nivelul celui pe care l-am avut până acum. Miniștrii  (agriculturii din statele membre UE n.r.) au susținut menținerea unui nivel ridicat al alocării bugetare pentru agricultură. De ce? Pentru că este o arhitectură verde nouă, se trece de la conformitate la performanță. Bugetul pentru agricultură să fie cel puțin la nivelul actual, a spus Daea.

El a adăugat că plafonarea plăților directe pe fermă și beneficiar, propunere făcută pentru noua Politică Agricolă Comună 2021-2027, ar putea fi la latitudinea statelor membre UE. Fiecare țară UE să decidă dacă plafonează sau nu suma acordată unui fermier. Propunerea Comisiei Europene viza plafonarea la suma de 100.000 de euro/fermă.

Am susținut, am discutat, am interpretat, ne-am pus de acord cu alți colegi din Europa privind plafonarea plăților. Este inadecvată o asemenea decizie, am susținut cu colegii noștri, cu cei din AGRI (Direcția Generală pentru Agricultură, Comisia Europeană n.r.) ca această plafonare să fie voluntară, să aparțină statului membru. Din nefericire, datorită situației cunoscute privind Brexit-ul nu s-a putut ajunge la definirea Cadrului Financiar Multianual. Politica agricolă comună nu se poate finaliza pentru că se așteaptă această decizie, spune Daea.

Ministrul de resort a adăugat că pachetul noii PAC va conține trei mari puncte importante și dificile.

Planul Național Strategic, extrem de important, nou și nu e ușor de realizat. Se mențin cei doi Piloni (Pilonul 1 plăți directe, Pilonul 2 dezvoltare rurală n.r.), dar Planul Național Strategic are alte criterii, alt mod de interpretare. Al doilea punct este Regulamentul european orizontal care vizează finanțarea, gestionarea și monitorizarea și al treilea punct, Organizarea pieței comune, declară Daea.

AGROINFO va publica subiectele de interes pentru fermieri, discutate la conferința de presă de astăzi de la Ministerul Agriculturii.

Vizualizat: 3175 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii