Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

547.000 de fermieri români pot să-și încaseze deja SUBVENȚIILE!

Publicat: 31 martie 2016 - 13:51
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

547.000 de fermieri români sunt în prima tranșă pentru plata subvențiilor! Dosarele lor au fost deja procesate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Toți sunt fermieri din sectorul vegetal, majoritatea exploatează între 10 ha și 30 ha, spun surse din Ministerul Agriculturii. Achim Irimescu a avut miercuri, 30 martie, o videoconferința cu toți șefii APIA din țară!

Numărul fermierilor aflați deja pe lista de plată, 547.000, a fost comunicat în videoconferința pe care a avut-o ministul agriculturii cu șefii APIA. Agricultorii sunt pe ceea ce APIA numește lista alba (white list) și, practic, pentru ei nu mai trebuie decât să fie generată decizia finală de plată.

Sunt doi pași în sistemul informatic (IACS) cu care lucrează APIA pentru generara acestei decizii: AC (control administrativ) și D1. Dacă modulul de autorizarea la plată ar fi funcțional, cei 547.000 de fermieri români ar putea deja să-și primească subvenția pe suprafață. APIA ar putea genera imediat deciziile de plată.

Toți fermierii din această primă tranșă provin din sectorul vegetal., au ferme de producție vegetală și nu solicită cele două plăți pe cap de animal, ajutorul național tranzitoriu (ANTZ) și sprijinul cuplat (SCTZ).

Majoritatea sunt fermieri cu exploatații medii ca întindere, între 10 ha și 30 ha. Pe această primă listă sunt și fermieri care au animale doar în scopul asigurării încărcăturii pe pășune, sunt cei care solicită și plata subvenției pe pășune. Dar pentru animalele pe care le au în proprietate nu au cerut niciun fel de subvenție, nu au bifat pe cererea unică nicio schemă de plată din zootehnie, spun sursele noastre din APIA centrală.

Agenția Națională de Plăți va trimite către centrele județene, în următoarea perioadă, listele cu fermierii mari și cu crescătorii de animale.

Cum se va proceda după ce se pune în funcțiune modulul de autorizare la plată? Lista cu fermierii români care au deja dosarele procesate va fi trimisă din teritoriu la Agenția Națională de Plăți. Aici, este preluată de Serviciul de Autorizare la Plată care face liste de câte 200-300 de fermieri pe care le transferă către trezoreria statului și bancă.

Chiar dacă generarea deciziilor de plată va începe înainte de 8 aprilie 2016, banii nu vor ajunge la toți fermierii în primele zile. Transferarea sumelor aferente subvenției pe suprafață poate continua până la finalul lunii aprilie.

Deocamdată, la APIA nu se știe cum va arăta decizia finală de plată dat fiind faptul că este prima decizie unică, rezultată dintr-o cerere unică de plată. În acest moment, nu se știe dacă pot intra la plata subvenției pe suprafață și fermierii care au solicitat și subvenții pe cap de animal.

Fiind o singură decizie de plată, s-ar putea ca aceștia să-și primească toate subvențiile solicitate, inclusiv cea pe suprafață, după data de 25 mai 2016, când APIA va face și plățile pe zootehnie.

Decizia finală de plată ar avea mai multe decizii subscvente care privesc și plățile pe agromediu, plățile compensatorii pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale. În acest moment, nu se știe clar dacă acești bani vor intra în conturile fermierilor în același timp cu subvenția pe suprafață.

AICI AVEȚI SUMELE PENTRU FIECARE SCHEMĂ DE PLATĂ!


Vizualizat: 10191 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Dobre Emil
|
04. 01, 2016. Friday 23:17

Niste nenorociti incapabili sa-si faca treaba, stiu decat sa iasa in media si sa promita monciuni.

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii