Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

VIDEO! OIERII CĂTRE DAEA: NU RENUNȚĂM! VENIM CU MIILE DACĂ NU STOPAȚI FRAUDELE!

Publicat: 10 august 2017 - 16:20
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OIERII AU VENIT LA BUCUREȘTI! Reprezentanții fermierilor adevărați din oierit au fost primiți, joi, de ministrul agriculturii, Petre Daea, și de secretarul de stat Daniel Botănoiu. Timp de trei ore, oierii au discutat cu șeful de la Agricultură punct cu punct petiția lor. AGROINFO inserează mai jos, integral, petiția. Documentul dezvăluie afacerile pe care le fac cu banii europeni băieții șmecheri din oierit. Ministrul Petre Daea le-a promis oierilor că va dispune o verificare și că va avea un răspuns pentru ei până la 1 septembrie.

Fermierul Ioan Suciu este din Făgăraș și are 760 de oi. Crescătorul de ovine i-a spus ministrul agriculturii că nu vor renunța până nu se face curățenie în oierit, că vor veni cu miile în București  dacă nu se pune punct fraudelor cu banii europeni.

Trebuie să se uite și la noi domnul ministru, la cei mici. Nu numai cei cu 10.000 de oi să trăiască în țara asta și cei cu 500 și cu 1.000 de oi să nu beneficieze de subvențiile mari. (cea mai mare subvenție pentru ovine este sprijinul cuplat, 27 de euro/cap de oaie, cuantum pentru 2016 n.r.). Asociațiile crescătorilor nu au niciun rost. Nu ne ajută cu nimic, nici nu cred că mă cunoaște domnul de la asociația unde sunt înscris, nu știe cum mă cheamă, nu știe cine sunt, doar cotizez bani în fiecare an. Noi ne cerem singuri drepturile.

Dacă este nevoie vom veni mii de ciobani în București. Acum am venit doar reprezentanții miilor de oieri. Nu am venit 2.000 – 3.000 ca să nu încurcăm circulația. Am venit un grup restrâns să ne cerem drepturile și să ne ajute domnul ministru. Noi nu ne oprim. Nu e așa că am venit azi și gata plecăm acasă. Venim și mâine, și poimâine, stăm aici dacă e nevoie. Nu plecăm! Amenință fermierul Ioan Suciu.

VEZI VIDEO CU OIERII AJUNȘI LA MINISTERUL AGRICULTURII, CHIAR ÎNAINTE DE A INTRA LA DISCUȚIA CU MINISTRUL PETRE DAEA!

Concret, oierii adevărați i-au spus ministrului agriculturii care sunt necazurile lor: sprijinul cuplat, subvenție acordată animalelor de rasă, înscrise în registrele genealogice, este încasat pentru berbeci care nu sunt de rasă, dar culmea, au acte, certificate de origine deși nu se știe care e tatăl, mama, etc., puținii fermieri, privilegiați, care au încasat această subvenție și au luat și ajutorul național tranzitoriu au ajuns să primească de la APIA 170 de lei/oaie, faceți socoteala la 1.000 de oi;  când se dă câte un ajutor de minimis de la bugetul de stat pentru achiziția de berbeci de rasă, pe piață oieritului înfloresc afacerile bănoase, se iau berbeci care nu au nicio rasă cu 200 de lei/cap și se vând cu 2.500 de lei/cap și fermierii care-i cumpără descoperă târziu că au fost înșelați; crescătorii de animale nu pot închiria pășuni că intră pe fir băieții deștepți cu mulți bani care miros repede o afacere profitabilă; medicii veterinari învârt afaceri necurate, umflă numărul oilor pe hârtie, încasează subvențiile și le facilitează unora accesul la pășune; redevențele pentru pășuni au crescut în așa hal încât fermierul adevărat ce ia la vamă, adică subvenția, dă la pod, adică plătește redevența la primărie și subvenția încasată nici măcar nu-i ajunge să plătească redevența.

Să ne spună este legal așa ceva?! Să se ducă redevența pe hectarul de pășune până la 700-800 de lei?! Uniunea Europeană nu dă banii ăștia ca ajutor social pentru primării, să-i folosească ei la ce vor. Banii ăștia sunt pentru noi, crescătorii de animale. Fă stâni, repară, înmulțește oile, să împrăștie mușuroaiele și să taie arborii neproductivi. Nu așa! Să vină nea Gheorghe din București, să dea banul și să ia pășunea, spune Dan Petrescu, unul dintre cei mai mari crescători de ovine din Argeș.  

Redevența e 700 de lei și subvenția pe hectar e 132 de euro, undeva la 500 și ceva de lei. Noi punem bani din buzunar. Pentru ce?! Avem familii, avem copii, noi nu am furat, noi muncim. Noi suntem transparenți, poate să vină oricine să mă verifice. Eu nu spun că am 700 de oi și, de fapt, să le am în pungă, este supărat fermierul Ioan Suciu.

VEZI VIDEO CU OIERII DUPĂ DISCUȚIA CU MINISTRUL AGRICULTURII!

Distrug crescătorii de ovine adevărați, asta fac. oierii adevarati minister_bĂștia care au venit după 2007 sunt prea puțini, 1% care au vrut să facă ceva. Și avem exemple aici, oameni care și-au distrus toată averea. Au muncit ani de zile în Germania, au investit și au pierdut tot din cauza hoților și tâlharilor. Sunt disperați oamenii, sunt și care au 11 copii și primăria le-a anulat contractele pentru pășuni și au dat pășunile unora care nu au habar de oi, de nimic, adaugă Dan Petrescu. 

În afacerile cu pășunile care ajung pe mâinile șmecherilor, dar și cele din jurul subvenției mari, sprijinul cuplat, ar fi implicați medicii veterinari. Oierii îi acuză că-și strâng averi pe aranjamente ilegale și că nu-i controlează nimeni. Medicii veterinari ar umfla numărul oilor pe hârtie pentru a încasa banii din subvenții sau pentru a pune mâna pe pășuni. Crotaliile pentru oi sunt pe mâinile lor, iar verificarea fermelor care solicită subvenții de la APIA este făcută tot de ei.

Cine le dă adeverință că au animale celor care merg să liciteze pentru pășuni? Medicul veterinar! Păi, cine-i controlează, fraților, pe medicii veterinari? Cine controlează ANSVSA?! Ei între ei nu-și scot ochii, ei fac și nu-i controlează nimeni, spune fermierul Dan Petrescu. Este oierul care a blocat cu turma sa, în urmă cu aproape două luni, străzile orașului Curtea de Argeș, în semn de protest pentru că a pierdut la licitație o pășune alpină de care se folosise 10 ani și pentru care a plătit redevență primăriei. Oierul a declarat atunci că pășunea ar fi fost adjudecată în favoarea unui profesor universitar care nu ar avea nici vorbă atâtea oi încât să asigure încărcătura pe pășune. Între timp, Primăria Curtea de Argeș a cerut instanței de judecată anularea licitației. Tot Dan Petrescu a dezvăluit cum medicii veterinari din Argeș au înregistrate în baza de date 9.000 de oi, dar, în realitate în acest județ ar fi doar 4.000 de oi. Diferența ar fi doar oi desenate pe hârtie.

Am cazuri concrete în care șeful de la DSV (Direcția Sanitară Veterinară n.r.) este soțul doamnei care e medic veterinar concesionar. Păi, ce, directorul DSV o să-și amendeze soția?! Sau verișorul, fratele că sunt în familie la DSV, dezvăluie și fermierul din Făgăraș.

Uitați-vă în țară cele mai mari asociații ale cui sunt? Medici veterinari, tehnicieni veterinari, directorul nu știu care de la ANARZ sau APIA. Este strigător la cer. Să vă spun cum se pășunează?! Un munte întreg se pășunează într-o săptămână. 7-8 munți sunt luați de o singură turmă de oi. Turma se mută de pe un munte pe altul și noi nu avem unde să ne pășunăm oile, le ținem pe șanțuri,, acuză Dan Petrescu.

Am ajuns bătaie de joc pentru banii munciți zi și noapte. Am ajuns bătaia de joc a României. Toți știu doar atât, să tragă de noi să plătim taxe.  Toate mânăriile care se fac se știu între noi. Dar  oierii nu vorbesc, le e frică. Asociațiile trag de ei și le spun: să nu te duci la televizor, să nu spui la nimeni, să taci, spune Suciu.

Ministrul agriculturii le-a spus oierilor că e legat de mâini și de picioare în ce privește verificarea ANSVSA, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Celelalte puncte din petiția oierilor, problema berbecilor de rasă care nu sunt de rasă, dar au certificate de origine, cum se acordă sprijinul cuplat și cum sunt organizate licitațiile pentru pășuni, vor fi verificate de Corpul de control al ministrului. Petre Daea i-a asigurat pe oierii, care au avut curajul să dezvăluie că pășunile și miile de euro din subvenții ajung pe mâinile băieților deștepți și nu la fermierii adevărați, că-i va chema la minister, după 1 septembrie, la o discuție alături de liderii federațiilor din oierit.

Până la 1 septembrie, domnul ministru trebuie să ne dea un răspuns. Iar după 1 septembrie trebuie să ne întâlnim aici la Ministerul Agriculturii și cu federațiile. Vă garantez că nu vor veni dacă știu că suntem și noi aici, spune fermierul Dan Petrescu. 

DOCUMENT! PETIȚIA OIERILOR DATĂ MINISTRULUI AGRICULTURII!

prima-pag-petitie_b

petitie-doi_b

petitie-3_b

Vizualizat: 19553 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

20 septembrie 2020 - 10:31

ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat, sâmbătă, 19 septembrie 2020, cu crescătorii de animale despre deschiderea târgurilor de animale, despre ameliorarea raselor la ovine și acordarea subvențiilor pe cap de animal, sprijin cuplat și ajutor național tranzitoriu. Șeful MADR a fost în mai multe comune din județul Cluj.

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

20 septembrie 2020 - 09:38

PROBLEMELE FERMIERILOR. Subvenția trebuie să o primească cel care lucrează pământul, nu proprietarul, iar situațiile care nu sunt conforme trebuie remediate, le-a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, fermierilor și crescătorilor de animale cu care a discutat sâmbătă în județul Cluj.

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

20 septembrie 2020 - 08:32

PRIMA PIAȚĂ A ROMÂNILOR. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a deschis în București Piaţa Românilor, fosta piaţă Colentina, fiind unicul loc unde se vor putea găsi cele mai multe alimente bio româneşti certificate, alături de produse tradiţionale şi naturale româneşti atestate.

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Ferm. Argeș
|
08. 13, 2017. Sunday 10:00
Sa primesti subvenții moca sau sub forma de ajutor social sa încheiat !!!!! Romania are nevoie de performanța daca vrea sa revină pe piața marilor jucatori din UE ! Tradiția trebuie îmbibată cu performanța ! Acest domn Dan din Argeș , refuza asocierea si nici nu spune tot . Cand a luat sute de mii euro subvenție pe pășune fara sa faca nimic , dc atunci nu a vorbit sau sa sprijine pe fermierul mic ???
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii