Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VIDEO! GHIȚĂ CIOBANUL ȘI DAN PETRESCU, DAȚI AFARĂ DE LA ȘEDINȚA ANZ DE LIDERII REGISTRELOR GENEALOGICE!

Publicat: 31 ianuarie 2019 - 12:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ȘEDINȚĂ CU SCANDAL! În aceste momente este în plină desfășurare o ședință la Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) cu reprezentanții asociațiilor din oierit care dețin registrele genealogice ale raselor de ovine. Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, și Dan Petrescu, oierul din Argeș, cunoscut pentru lupta sa, au fost dați afară de la această ședință chiar de liderii asociațiilor.

Potrivit celor relatate de cei doi oieri, în exclusivitate pentru AGROINFO, directorul ANZ, Lelior Iacob, a încercat să împace spiritele, chiar a dorit să-i convingă pe liderii asociațiilor să accepte prezența celor doi oieri la ședință. Liderii asociațiilor care dețin registrele genealogice, printre ei, Dumitru Andreșoi de la Hunedoara, considerat cel mai bogat cioban din România, el însuși spune că are o turmă de vreo 40.000 de oi, Iancu Polifronie de la Constanța, Ionică Nechifor din Botoșani și alții care se află la ședința cu ANZ ar fi refuzat să participe la discuțiile despre genotiparea ovinelor, cărțile de rasă, berbeci cu rasă și fără rasă, dacă la ședință participă și cei doi oieri.

Liderii din oierit ar fi spus, de față cu cei doi crescători de ovine, care luptă demult ca să se termine o dată pentru totdeauna cu afacerile necurate, că ei refuză orice discuție cu ANZ în prezența lui Ghiță Ciobanul și a lui Dan Petrescu. Cu alte cuvinte, vor să discute cu ușile închise și departe de urechile altor oieri, mai ales ale celor care au clamat tot timpul ilegalitățile din oierit, cum sunt vânduți berbecii fără buletine de analize, fără să se știe paternitatea lor, fără să corespundă rasei, dar, culmea, cu certificate de origine. Așa ar fi reușit unii să umple țara de berbeci pricăjiți, dar vânduți la prețuri uriașe, 3.000 de lei/bucata, în condițiile în care o oaie se vinde cu 70 de lei, iar kilogramul de miel în viu abia cu 4 lei. Odată cu vânzarea heirupistă a berbecilor cu certificate de origine suspecte, obligatoriu de avut în turmă pentru crescătorii de ovine care vor subvenția de 15 euro/cap de oaie, țara s-a umplut de scrapie, o boală mortală care poate duce la sacrificarea întregului efectiv de ovine dintr-o fermă.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIILE CELOR DOI OIERI, AFLAȚI ÎN FAȚA AGENȚIEI NAȚIONALE DE ZOOTEHNIE!

Suntem în fața Agenției Naționale pentru Zootehnie, am vrut să participăm și noi la o ședință, la care, văd, că ni s-au închis ușile. Dacă am intrat înăuntru, au ieșit afară, au spus că nu au ce discuta de față cu noi. Ne-au cerut delegație, le-am arătat delegația pe care o avem de la PRO AGRO, și mai presus, le-am spus că avem aprobarea domnului ministru ca să participăm la această ședință. Din motive necunoscute, acești conducători al cărților de rasă din România nu sunt de acord să știm ce se întâmplă în România. Mai mult de atât, doamna Mândruța de la ANARZ ne-a spus că domnul ministru nu are caracter pentru că nu a venit cu noi, declară Ghiță Ciobanul.

Nu am venit aici personal pentru noi, am venit pentru toți fermierii din țara asta, că vrem să fim și noi în rând cu toată lumea și la curent cu absolut tot ce se întâmplă în țara asta. Nu unii să-și facă cărțile așa cum vor ei și ceilalți să rămână doar cu dările către stat și cu absolut nimic din partea statului. Am venit să asistăm la această ședință, să fim informați pentru viitor, să putem să informăm publicul și ciobanii din România despre tot ce se întâmplă, despre tot ce se discută, despre carte de rasă, despre fermele de elită, despre programul Uniunii Europene care se discută aici.

Nu-i mai numesc hoți, cum am făcut-o, le spun oameni deștepți. Oamenii deștepți lucrează cu ușile închise, prezența noastră i-a afectat foarte tare, s-au ridicat de la masă spunând chiar că își predau registrele aici, la ANZ și pleacă din sală dacă noi mai asistăm la această discuție. Dragi ciobani, dragi fermieri din țara asta, dacă voi considerați că noi suntem oile negre ale României, analizați și discutați și vedeți cine în țara asta vrea binele oieritului și cine vrea răul, cine vrea ca fermierul și cel mic de jos de tot să aibă același drept ca și cel mare? Nu unii într-un fel și alții în alt fel. Acum pot să-i numesc șmecherii care vin la București, care au ajuns la ora asta să denigreze și ministrul, așa cum este ministrul, declară Dan Petrescu.

Întrebarea este: de ce au refuzat liderii asociațiilor crescătorilor de ovine să discute în prezența celor doi ciobani tocmai despre certificate de origine, cărți de rasă, berbeci de rasă și alte probleme care privesc ameliorarea la ovine? De ce vor să facă asta cu ușile închise? Ce au de ascuns față de ceilalți crescători de ovine, direct interesați  și ei de regulile impuse de regulamentele europene în sectorul ovin?  

AGROINFO a încercat să-i contacteze telefonic pe câțiva dintre liderii asociațiilor, dar ședința de la ANZ este în plină desfășurare. Publicația noastră este imparțială și chiar îi încurajăm pe acești lideri să-și spună opinia, să aflăm de ce au refuzat prezența la ședința de astăzi a celor doi oieri, chiar și în ciuda insistențelor directorului ANZ, care s-a arătat dispus să accepte participarea lor.

Ghiță Ciobanul și Dan Petrescu sunt recunoscuți deja că luptă, cum spun ei, cu gruparea de băieți șmecheri din oierit. Ei sunt ciobanii care au îndrăznit să meargă până la Bruxelles, în 2017, ca să dezvăluie  instituțiilor europene neregulile din oieritul din România. Alături de Ionică Sterp din Bihor, de Ioan Suciu din Făgăraș  și de alți oieri, care-și spun ciobani adevărați, cei doi au protestat anul trecut la Ministerul Agriculturii pentru că în țara noastră, în oierit, s-ar merge până acolo încât s-ar falsifica certificate de origine pentru berbeci, cu scopul de a încasa subvenția cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat, licitațiile pentru pășuni ar fi trucate, oieritul ar fi stăpânit de băieți deștepți, capabili să obțină profit din vânzarea unor berbeci care sunt de rasă doar pe hârtie, în realitate sunt slabi, nenorociți, și capabili să degenereze rasele. 

Directorul ANZ, Lelior Iacob, a declarat, pentru AGROINFO,  înainte de începerea ședinței, că discuția cu reprezentanții oierilor vizează detaliile tehnice care trebuie puse în aplicare conform Regulamentului european 1012/2016 care privește ameliorarea raselor de animale, dar și genotiparea ovinelor. 

Regulamentul european a devenit obligatoriu pentru fermele de animale din România din data de 1 noiembrie 2018. Astfel, la ANZ, în această săptămână, au demarat discuțiile cu liderii crescătorilor de animale. Pe 30 ianuarie 2019, directorul ANZ ne-a spus că a discutat cu asociațiile crescătorilor de bovine care dețin cărțile de rasă, iar astăzi este rândul asociațiilor din oierit.

Vizualizat: 5825 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

04 august 2020 - 17:13

DOUĂ SCHEME NOI DE AJUTOR! Ministerul Agriculturii pregătește împreună cu Ministerul Fondurilor Europene două scheme noi de sprijin. Banii vor fi acordați sub forma unor subvenții directe, iar sumele încep de la 350 de euro și ajung la 750 de euro și vor fi acordate angajatorilor din agricultură și industrie alimentară care recrutează tineri. A anunțat astăzi, 4 august 2020, ministrul agriculturii Adrian Oros.

AVANS SUBVENȚII APIA! CÂND ÎNCEPE PLATA!

AVANS SUBVENȚII APIA! CÂND ÎNCEPE PLATA!

04 august 2020 - 16:29

SUBVENȚII APIA 2020! Toți fermierii români așteaptă plata avansului la subvențiile agricole care li se cuvin pentru anul 2020. Anul trecut, în 2019, plata avansului la subvenții a fost demarat de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe data de 16 octombrie. Când va începe APIA plata avansului la subvențiile agricole din acest an? Anunțul e făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros.

FISCUL PROMITE CĂ IARTĂ FERMIERII! BĂNCILE PROMIT CĂ AMÂNĂ RATELE!

FISCUL PROMITE CĂ IARTĂ FERMIERII! BĂNCILE PROMIT CĂ AMÂNĂ RATELE!

04 august 2020 - 15:23

DECLARAȚIE MINISTRUL AGRICULTURII. Runde de întâlniri la Ministerul Agriculturii, mediate de conducerea instituției, între fermieri și reprezentanții băncilor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în urma cărora, reprezentanții ANAF au convenit că nu vor amenda fermierii pentru producțiile mici la hectar și nici pentru hectarele cultivate, dar distruse de secetă. La rândul lor, reprezentanții băncilor promit să amâne ratele la împrumuturile făcute de fermierii care au pierderi de pe urma secetei.

VESTE BUNĂ ANUNȚATĂ ASTĂZI! PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

VESTE BUNĂ ANUNȚATĂ ASTĂZI! PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

04 august 2020 - 13:44

AVANS SUBVENȚII APIA 2020! Plata avansului la subvențiile APIA, aferente acestui an, nu depinde de finalizarea verificărilor pe care le desfășoară, în această perioadă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Toți fermieriiâ, și cei din eșantionul de control, vor intra pe listele de plată avans APIA. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul agriculturii, Adrian Oros.

ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI OROS: SUBVENȚIA APIA, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

ANUNȚUL DE ULTIMĂ ORĂ AL MINISTRULUI OROS: SUBVENȚIA APIA, ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

04 august 2020 - 13:27

VIN BANII! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în urmă cu puțin timp, că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi, 4 august 2020, în conturile fermierilor, ajutorul de stat la motorina folosită în agricultură, aferentă trimestrului I al anului 2020.

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

COMUNA APICOLĂ BÂRNOVA, UNIFICAREA MIȘCĂRII CLUSTERELOR BIO!

04 august 2020 - 11:13

COMUNICAT. Familia clusterelor axate pe produse ecologice a semnat pe 31 iulie 2020, la Primăria Bârnova, un acord de creare a consorțiului de clustere specializat tematic pe domeniul agriculturii ecologice și procesării produselor certificate ecologic, informează un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANIMALS INTERNATIONAL: OPRIȚI EXPORTUL DE ANIMALE VII PE TIMPUL VERII!

ANIMALS INTERNATIONAL: OPRIȚI EXPORTUL DE ANIMALE VII PE TIMPUL VERII!

04 august 2020 - 10:27

ANIMALS INTERNATIONAL REACȚIE DURĂ LA LEGE! Animals International avertizează că valul de caniculă face ca animalele exportate din portul Midia către Orientul Mijlociu să îndure suferințe extreme și inutile. Organizația a transmis un mesaj către AGROINFO. Noua lege permite tortura și este nevoie ca premierul Orban să intervină imediat cu un OUG pentru a rezolva problema specifică a stresului termic pe durata verii, cere Animals International.

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 13!

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ÎN DIRECT ASTĂZI DE LA ORA 13!

04 august 2020 - 08:25

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 4 august 2020, o conferință de presă la sediul MADR. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise în direct, de la ora 13, pe pagina Facebook a Ministerului Agriculturii, preluate pe pagina Facebook AGROINFO.

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

03 august 2020 - 20:26

DOCUMENT COMISIA EUROPEANĂ. Ungaria a notificat la Comisia Europeană și a obținut aprobare pentru o listă lungă de ajutoare pentru întreprinderi mici, mijlocii, mari, inclusiv exploatații agricole. Ajutorul acordat unei ferme din țara vecină este de maxim 100.000 de euro, confirmă un document al Comisiei Europene pus la dispoziția AGROINFO. În timp ce vecinii noștri au notificat la CE o serie de subvenții directe, România are o listă scurtă de ajutoare și sume mult mai mici decât Ungaria.

UN MILION DE HECTARE CULTIVAT ÎN PRIMĂVARĂ, DISTRUS DE SECETĂ!

UN MILION DE HECTARE CULTIVAT ÎN PRIMĂVARĂ, DISTRUS DE SECETĂ!

03 august 2020 - 18:08

FERMIERII CER AMÂNAREA RATELOR LA CREDITE. Agricultorii români au fost astăzi la Ministerul Agriculturii, la o ședință cu reprezentanții băncilor.  Fermierii solicită amânarea ratelor la credite. La suprafața de peste un milion de hectare cu culturi de toamnă, distrusă de secetă, se adaugă încă un  milion de hectare cu culturi de primăvară grav afectate de lipsa apei din sol. Solicitarea fermierilor ajunge pe masa prim-ministrului României și a guvernatorului BNR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
01. 31, 2019. Thursday 15:16
in fiecare zi trebuie sa avem parte de un scandal? ce s-a ajuns in tara asta....
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii