Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

VIDEO! GHIȚĂ CIOBANUL ȘI DAN PETRESCU, DAȚI AFARĂ DE LA ȘEDINȚA ANZ DE LIDERII REGISTRELOR GENEALOGICE!

Publicat: 31 ianuarie 2019 - 12:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ȘEDINȚĂ CU SCANDAL! În aceste momente este în plină desfășurare o ședință la Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) cu reprezentanții asociațiilor din oierit care dețin registrele genealogice ale raselor de ovine. Gheorghe Dănulețiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, și Dan Petrescu, oierul din Argeș, cunoscut pentru lupta sa, au fost dați afară de la această ședință chiar de liderii asociațiilor.

Potrivit celor relatate de cei doi oieri, în exclusivitate pentru AGROINFO, directorul ANZ, Lelior Iacob, a încercat să împace spiritele, chiar a dorit să-i convingă pe liderii asociațiilor să accepte prezența celor doi oieri la ședință. Liderii asociațiilor care dețin registrele genealogice, printre ei, Dumitru Andreșoi de la Hunedoara, considerat cel mai bogat cioban din România, el însuși spune că are o turmă de vreo 40.000 de oi, Iancu Polifronie de la Constanța, Ionică Nechifor din Botoșani și alții care se află la ședința cu ANZ ar fi refuzat să participe la discuțiile despre genotiparea ovinelor, cărțile de rasă, berbeci cu rasă și fără rasă, dacă la ședință participă și cei doi oieri.

Liderii din oierit ar fi spus, de față cu cei doi crescători de ovine, care luptă demult ca să se termine o dată pentru totdeauna cu afacerile necurate, că ei refuză orice discuție cu ANZ în prezența lui Ghiță Ciobanul și a lui Dan Petrescu. Cu alte cuvinte, vor să discute cu ușile închise și departe de urechile altor oieri, mai ales ale celor care au clamat tot timpul ilegalitățile din oierit, cum sunt vânduți berbecii fără buletine de analize, fără să se știe paternitatea lor, fără să corespundă rasei, dar, culmea, cu certificate de origine. Așa ar fi reușit unii să umple țara de berbeci pricăjiți, dar vânduți la prețuri uriașe, 3.000 de lei/bucata, în condițiile în care o oaie se vinde cu 70 de lei, iar kilogramul de miel în viu abia cu 4 lei. Odată cu vânzarea heirupistă a berbecilor cu certificate de origine suspecte, obligatoriu de avut în turmă pentru crescătorii de ovine care vor subvenția de 15 euro/cap de oaie, țara s-a umplut de scrapie, o boală mortală care poate duce la sacrificarea întregului efectiv de ovine dintr-o fermă.

VIDEO AICI CU DECLARAȚIILE CELOR DOI OIERI, AFLAȚI ÎN FAȚA AGENȚIEI NAȚIONALE DE ZOOTEHNIE!

Suntem în fața Agenției Naționale pentru Zootehnie, am vrut să participăm și noi la o ședință, la care, văd, că ni s-au închis ușile. Dacă am intrat înăuntru, au ieșit afară, au spus că nu au ce discuta de față cu noi. Ne-au cerut delegație, le-am arătat delegația pe care o avem de la PRO AGRO, și mai presus, le-am spus că avem aprobarea domnului ministru ca să participăm la această ședință. Din motive necunoscute, acești conducători al cărților de rasă din România nu sunt de acord să știm ce se întâmplă în România. Mai mult de atât, doamna Mândruța de la ANARZ ne-a spus că domnul ministru nu are caracter pentru că nu a venit cu noi, declară Ghiță Ciobanul.

Nu am venit aici personal pentru noi, am venit pentru toți fermierii din țara asta, că vrem să fim și noi în rând cu toată lumea și la curent cu absolut tot ce se întâmplă în țara asta. Nu unii să-și facă cărțile așa cum vor ei și ceilalți să rămână doar cu dările către stat și cu absolut nimic din partea statului. Am venit să asistăm la această ședință, să fim informați pentru viitor, să putem să informăm publicul și ciobanii din România despre tot ce se întâmplă, despre tot ce se discută, despre carte de rasă, despre fermele de elită, despre programul Uniunii Europene care se discută aici.

Nu-i mai numesc hoți, cum am făcut-o, le spun oameni deștepți. Oamenii deștepți lucrează cu ușile închise, prezența noastră i-a afectat foarte tare, s-au ridicat de la masă spunând chiar că își predau registrele aici, la ANZ și pleacă din sală dacă noi mai asistăm la această discuție. Dragi ciobani, dragi fermieri din țara asta, dacă voi considerați că noi suntem oile negre ale României, analizați și discutați și vedeți cine în țara asta vrea binele oieritului și cine vrea răul, cine vrea ca fermierul și cel mic de jos de tot să aibă același drept ca și cel mare? Nu unii într-un fel și alții în alt fel. Acum pot să-i numesc șmecherii care vin la București, care au ajuns la ora asta să denigreze și ministrul, așa cum este ministrul, declară Dan Petrescu.

Întrebarea este: de ce au refuzat liderii asociațiilor crescătorilor de ovine să discute în prezența celor doi ciobani tocmai despre certificate de origine, cărți de rasă, berbeci de rasă și alte probleme care privesc ameliorarea la ovine? De ce vor să facă asta cu ușile închise? Ce au de ascuns față de ceilalți crescători de ovine, direct interesați  și ei de regulile impuse de regulamentele europene în sectorul ovin?  

AGROINFO a încercat să-i contacteze telefonic pe câțiva dintre liderii asociațiilor, dar ședința de la ANZ este în plină desfășurare. Publicația noastră este imparțială și chiar îi încurajăm pe acești lideri să-și spună opinia, să aflăm de ce au refuzat prezența la ședința de astăzi a celor doi oieri, chiar și în ciuda insistențelor directorului ANZ, care s-a arătat dispus să accepte participarea lor.

Ghiță Ciobanul și Dan Petrescu sunt recunoscuți deja că luptă, cum spun ei, cu gruparea de băieți șmecheri din oierit. Ei sunt ciobanii care au îndrăznit să meargă până la Bruxelles, în 2017, ca să dezvăluie  instituțiilor europene neregulile din oieritul din România. Alături de Ionică Sterp din Bihor, de Ioan Suciu din Făgăraș  și de alți oieri, care-și spun ciobani adevărați, cei doi au protestat anul trecut la Ministerul Agriculturii pentru că în țara noastră, în oierit, s-ar merge până acolo încât s-ar falsifica certificate de origine pentru berbeci, cu scopul de a încasa subvenția cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat, licitațiile pentru pășuni ar fi trucate, oieritul ar fi stăpânit de băieți deștepți, capabili să obțină profit din vânzarea unor berbeci care sunt de rasă doar pe hârtie, în realitate sunt slabi, nenorociți, și capabili să degenereze rasele. 

Directorul ANZ, Lelior Iacob, a declarat, pentru AGROINFO,  înainte de începerea ședinței, că discuția cu reprezentanții oierilor vizează detaliile tehnice care trebuie puse în aplicare conform Regulamentului european 1012/2016 care privește ameliorarea raselor de animale, dar și genotiparea ovinelor. 

Regulamentul european a devenit obligatoriu pentru fermele de animale din România din data de 1 noiembrie 2018. Astfel, la ANZ, în această săptămână, au demarat discuțiile cu liderii crescătorilor de animale. Pe 30 ianuarie 2019, directorul ANZ ne-a spus că a discutat cu asociațiile crescătorilor de bovine care dețin cărțile de rasă, iar astăzi este rândul asociațiilor din oierit.

Vizualizat: 5924 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU VÂNZAREA TERENURILOR AGRICOLE!

23 noiembrie 2020 - 21:47

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii Adrian Oros a anunțat, luni seara, într-un briefing susținut la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată o ordonanță de urgență care modifică legea vânzării terenurilor agricole.

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA GUVERNULUI PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 noiembrie 2020 - 20:31

ANUNȚ OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în această seară, la finalul ședinței de Guvern că Ministerul Agriculturii a primit la rectificarea bugetară 1,2 miliarde de lei, sumă din care se va finaliza și plata avansului la subvențiile APIA cuvenit fermierilor pentru anul de cerere 2020.

SCANDAL ÎNTRE ASOCIAȚIILE DIN OIERIT!

SCANDAL ÎNTRE ASOCIAȚIILE DIN OIERIT!

23 noiembrie 2020 - 20:02

PUNCT DE VEDERE. Asociația Județeană a Crescătorilor Montani de Ovine „Dealu Negru" Bistrița-Năsăud, reprezentată de Vasile Turculeț, a transmis la redacția AGROINFO un punct de vedere legat de Ordinul nr.180 al Agenției Naționale pentru Zootehnie și Ministerul Agriculturii, un ordin care a scindat, se pare, oieritul din România în două tabere. Sunt asociații ale crescătorilor de ovine care contestă acest Ordin referitor la genotiparea ovinelor, monta la animalele de fermă, etc. și asociații ale oierilor care-l susțin.

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! ANUNȚUL PRIM-MINISTRULUI ORBAN DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU FERMIERI!

23 noiembrie 2020 - 16:43

VIN BANII PENTRU FERMIERI! Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a anunțat acum, în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi, 23 noiembrie 2020, că a suplimentat banii pentru plățile fermierilor. Premierul a precizat că plățile pentru care a fost nevoie de bani în plus sunt ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură și despăgubirile pe hectar pentru pierderile cauzate de secetă.

USAMV CLUJ: STUDIU PE MII DE CĂPUȘE!

USAMV CLUJ: STUDIU PE MII DE CĂPUȘE!

23 noiembrie 2020 - 16:23

CĂPUȘELE, PERICULOASE PENTRU OM ȘI ANIMAL. Timp de doi ani de specialiștii parazitologi din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au efctuat un studiu pe mii de căpușe. Studiul a fost coordonat de prof.dr. Andrei Daniel Mihalca, prorector USAMV Cluj. Concluziile studiului au fost comunicate de USAMV Cluj Napoca într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

PLANUL GUVERNANȚILOR DE SALVARE A MICULUI FERMIER ȘI PRODUSULUI ROMÂNESC DIN FERME!

PLANUL GUVERNANȚILOR DE SALVARE A MICULUI FERMIER ȘI PRODUSULUI ROMÂNESC DIN FERME!

23 noiembrie 2020 - 08:48

VÂNZAREA PRODUSELOR DIN FERMELE ROMÂNEȘTI! Problema vânzării produselor românești din fermele din România, sprijinirea micilor fermieri să-și valorifice producția, ar urma să fie rezolvată printr-un program anunțat de ministrul agriculturii Adrian Oros. Sumele alocate pentru acest plan au fost anunțate de europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlamentul European.

FERMELE DIN ROMÂNIA CARE VOR BENEFICIA DE UN AJUTOR DE 550 MILIOANE DE EURO!

FERMELE DIN ROMÂNIA CARE VOR BENEFICIA DE UN AJUTOR DE 550 MILIOANE DE EURO!

23 noiembrie 2020 - 07:36

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! În următorul exercițiu financiar, 2021-2027, sunt alocate 550 de milioane de euro care vor fi direcționate sub forma subvențiilor pentru fermele din agricultura ecologică. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

CUANTUM AJUTOR PENTRU UN TÂNĂR FERMIER!

CUANTUM AJUTOR PENTRU UN TÂNĂR FERMIER!

23 noiembrie 2020 - 07:10

SUMĂ DUBLĂ! Suma acordată pentru un tânăr fermier român care se instalează ca șef de exploatație agricolă crește de la 50.000 de euro, cât este în prezent, la 100.000 de euro. Decizia a fost luată la Bruxelles și este anunțată și de ministrul agriculturii, Adrian Oros, și europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European.

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE ÎN VALOARE DE 200 DE MILIOANE DE EURO!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE ÎN VALOARE DE 200 DE MILIOANE DE EURO!

23 noiembrie 2020 - 06:27

PLATĂ PENTRU FERMA DE FAMILIE! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că, în perioada următoare, ferma de familie va fi subvenționată cu 200 de milioane de euro. Ministrul agriculturii Adrian Oros a declarat că ferma de familie va beneficia de o plată redistributivă.

GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, SCUTITĂ DE PLATA IMPOZITULUI PE TEREN ȘI CLĂDIRI!

GOSPODĂRIA ȚĂRĂNEASCĂ, SCUTITĂ DE PLATA IMPOZITULUI PE TEREN ȘI CLĂDIRI!

22 noiembrie 2020 - 07:41

LEGE PROMULGATĂ! Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 noiembrie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii cooperației agricole nr. 566/2004. Astfel, noutatea mare este că gospodăria țărănească poate deveni membră în cooperativa agricolă și să beneficieze de aceleași facilități fiscale ca oricare alt membru, scutiri de la plata impozitului pe teren și clădiri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
01. 31, 2019. Thursday 15:16
in fiecare zi trebuie sa avem parte de un scandal? ce s-a ajuns in tara asta....
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Anul 2020 a fost unul dificil din punct de vedere climatic şi pentru Cramele Recaş.

Află cum au gestionat combaterea bolilor și dăunătorilor la vița-de-vie, schema de tratamente include produse sistemice, cât și de contact, cu soluții eficiente împotriva făinării, manei, acarienilor, moliei și putregaiului cenușiu. Gheorghe Iova, directorul general Cramele Recaș apreciază produsele pentru protecția plantelor de la Syngenta şi este mulțumit de eficiența produselor Affirm®, Switch® și Thiovit® Jet, iar anul acesta a remarcat poențialul noilor soluții fungicide Taegro® şi Orondis™ Ultra.

Reporter: Gheorghe Ghișe
Video: Zsolt Tamássy

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6

Bancul zilei

Control

Control
Tatăl controlează caietul feciorului mai mic: Detalii