Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Un nou proiect al Legii pajiștilor a fost supus dezbaterii publice

Publicat: 13 martie 2013 - 21:32
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a publicat pe site-ul oficial, pentru dezbatere publică, proiectul actualizat al „Legii pajiștilor permanente”, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 18/1991 privind fondul funciar.

Potrivit proiectului de act normativ, deținătorii de pajiști sunt obligaţi să mențină suprafața totală ocupată de pajiști la 1 ianuarie 2007.  Legea prevede că există şi excepții la interdicția de scoatere definitivă sau temporară din circuitul agricol al pajiștilor. Aceste excepții pot fi avizate doar de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi se pot face pentru: amplasarea de construcții care deservesc activități agricole, rețelele de comunicații electronice sau elemente de infrastructură necesare acestora, refugii montane în caz de urgență, înființarea de noi capacități de producere a energiilor regenerabile, precum şi amplasarea obiectivelor de interes național. Scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor având categoria de folosință pajiști pentru realizarea obiectivelor de investiții prevăzute la alin.(3) se face  numai în condițiile prevăzute de legislația în vigoare, precum și cu respectarea metodologiei ce se aprobă prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

“Pentru punerea în valoare a pajiștilor aflate în domeniul privat al comunelor, orașelor, respectiv municipiilor şi folosirea eficientă a acestora, consiliile locale, în baza cererilor crescătorilor de animale, persoane fizice sau juridice având animale înscrise în registrul Naţional al Exploatațiilor, pot încheia contracte de închiriere, în condițiile legii, pentru suprafețele de pajiști disponibile, proporțional cu efectivele de animale deținute în exploatație, pe o perioadă de minimum 10 ani”, se arată în expunerea de motive care a însoțit proiectul acestei legi.

Normele metodologice de aplicare a acestei legi urmează să fie aprobate prin hotărâre a Guvernului, la propunerea MADR, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Vizualizat: 4161 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA PENTRU BANI!

PREZENTAȚI-VĂ URGENT LA APIA PENTRU BANI!

09 august 2020 - 09:19

IMPORTANT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă anunță că termenul limită pentru obținerea acestor bani este 31 august 2020. Prezentați-vă la APIA! AGROINFO vă ajută cu lista de acte de care aveți nevoie pentru încasarea banilor.

CALENDAR APIA AUGUST pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

CALENDAR APIA AUGUST pentru PLATA SUBVENȚIILOR!

09 august 2020 - 08:23

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță calendarul pentru luna august 2020 la plata subvențiilor agricole aferente acestui an de campanie.

MINISTRUL OROS: SUNTEM 14.600 DE BUGETARI ȘI GESTIONĂM AGRICULTURA CARE E PRIVATĂ!

MINISTRUL OROS: SUNTEM 14.600 DE BUGETARI ȘI GESTIONĂM AGRICULTURA CARE E PRIVATĂ!

09 august 2020 - 07:55

DECLARAȚIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat vineri, la Pitești, că România este țara cea mai birocratică. 14.600 de bugetari, de angajați la stat, gestionează o agricultură care este privată.

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

07 august 2020 - 18:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a modificat ordinul prin care fermierilor li se acordă despăgubiri pentru culturile agricole distruse de secetă. Pe lista culturilor agricole pentru care fermierii vor primi compensații au fost adăugate: lucerna, trifoiul, hameiul, plantațiile pomicole și viticole precum și culturile agricole de primăvară.

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

07 august 2020 - 17:48

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cu privire la faptul că astăzi, 07 august 2020, directorul general, Adrian Pintea, a primit la sediul instituției, vizita Excelenței sale, domnul Rahul SHRIVASTAVA, Ambasadorul Indiei în România, anunță un comunicat APIA transmis pentru AGROINFO.

Minimizati riscul tratand cerealele paioase cu insecto-fungicid

Minimizati riscul tratand cerealele paioase cu insecto-fungicid

07 august 2020 - 11:13

Dupa interzicerea neonicotinoidelor in urma cu 2 ani, la nivelul UE fermierii au simtit o provocare si mai mare in combaterea daunatorilor prin tratamentul semintelor. 

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

06 august 2020 - 10:48

OFICIAL! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în perioadele 01.01. – 31.03.2020 (trimestrul I/2020). Prețul pe litrul de motorină plătit fermierilor este mai mic prin comparație cu prețul de anul trecut.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

06 august 2020 - 10:01

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 18...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, la scara întregii țări.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Pavaza
|
04. 07, 2013. Sunday 16:11

Mare RAU in tara asta! Aici la noi la Sicula in Judetul ARAD bate vantul,nimeni nu ia seama la toate abuzurile facute de unii din consiliierii primariei,s-au arat din pasune zeci de hectare si au dat terenul cu titlu in proprietate unor persoane ,nu ma intereseaza asta ,insa au calcat astfel legea care prevede si impune pastrarea suprafetei de pasune intacta avuta pana la 1 ianuarie 2007, Cum sa mai tina oamenii animale? Stiu cei dela MADR si CE ca primariile din Romania respectiv (SICULA Judetul ARAD) cu buna stiinta au distrus pasunile?. Asta era porunca forurilor Europene catre MADR ???..sau sa pastreze suprafata de pasune avuta la 1 ianuarie 2007? Din lacomie, ca poate o sa puna mana pe ceva valuta din suventii ,bineinteles fara nici o investitie in pasune ca si pana acum ,cand luau banii pe pasune si era curatata de crescatori , s-au pus sa faca asociatie pana mai e timp sa nu piarda ocazia,ca vine legea asta noua curand, si ajutati cu siguranta de persoane influente din justitie ,rude ,pela primarie unii s-au si declarat sefi de asociatie si au amenintat crescatorii ca cine nu se inscrie in asociatie nu vor primi pasune. Pana unde sa ajuns!!! ...cata incompetenta,dar au uitat ca vor trebui sa puna documentatia cadastrala si geografica a pasunii cat si alte documentatii, etc ,cu suprafata de pasune care este actuala si care era in 2007 la 1 ianuarie si pe care au arat-o,asadar cineva va trebui sa raspunda, si sa refaca suprafata arata, acolo unde era ,bineinteles cu consecinte ,daca mai e cuvant de onoare ,angajamentul MADR fata de CE caruia i-a promis ca va respecta legea impusa de Dansii catre MADR pastrand astfel pasunile intacte. Si Consiliul din Sicula in frunte cu consilierii ,care nu avea drept de distrugere a pasunii decat in cazuri speciale ,au abuzat de putere si fara aprobare dela MADR s-au pus pe treaba si au distrus cateva zeci de hectare dand suprafata ,bineinteles celor carora nu le-a mai iesit suprafata arabila la socoteala . Acum ce vor zice oare cei din CE cand vor afla ca legea nu este lege ,ca nu este respectata la SICULA ,si MADR nu stie s-au se face ca nu stie ca primariile fara aprobarea dumnealor au distrus pasunea ??!!! Nu sunt impotriva asociiatiilor cand sunt facute si conduse de persoane competente,sunt impotriva hotilor.Sa auzim de bine.

2.
paulcreitaru
|
03. 16, 2013. Saturday 11:30

Domnilor,aveti lege (214-fara norme),ordinul 246,majoritate in parlament ,guvern fara unguri si bateti toaca cu proicte fara sfarsit!
Ori sintem prosti vostri ,ori va trebui sa ne luam campii catre VEST SI DRACU va mai voteza,ca tiganii neau luat-o inainte !
Luptati-va cu AFLATOXINE pana aduce Flutur inapoi gripa aviara,ca sa ne facem treaba,o s-o luam razna ,primarii continua hotiiile si ai vostri si ai lor,composesori fac ce vor,bani se duc dupa ceilalti si calea hotiilor ramane in fuctie! PROIECTUL ,PROIECTULUI VA RAMNE PRIOECT!
UNDE -I PUTEREA ?

1.
paulcreitaru
|
03. 16, 2013. Saturday 11:13

Sunt niste circari care continua seria haosului! cu 70 procente,in parlament cu lege in vigoare fara norme (L 214),cu guvern care poate trece orice lege ca buldozerul,ne lasa si in 2013 in CEATA HOTIILOR, ,primari lor si ai altora fac ce stiu ei sa faca, composesorii si ei ca primarii,pasunile se duc dracului ,banii subventiei dupa ceilaltii si noi crescatorii de animale trebuie sa luam calea transhumatei catre EUropa,poate asa sa supravietuim si sa ajungem macar tiganii nostrii din urma!
UNDE E PUTIINTA NU E STIINTA ! Sa va fie de bine domnilor si luptati-va cu AFLATOXINELE ,PANA REVINE GRIPA AVIARA ! Initia-tI PROIECTE PANA LA sfatsitul mandatului si va garantam ca nici oile nu va mai voteaza!

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

În tramvai

În tramvai
O tipă bună urca în tramvai, 3-4 şmecherasi în spate... Se sfătuiesc ei acolo, şi într-un final pleacă unu spre ea: Detalii