Adama
Vinasa Rompak

Condiţii de eligibilitate pentru acordarea subvenţiilor la bovine, din 2014

Publicat: 22 aprilie 2014 - 13:05
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministerul Agriculturii a publicat pe site-ul propriu Proiectul de Ordin privind modul de implementare, condiţiile specifice, criteriile de eligibilitate şi termenii de referinţă pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic.

Ordinul precizează criteriile de eligibilitate şi modelul de cerere la speciile bovine și ovine/caprine și a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită și producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate, în anul 2014.

Iată care sunt Condiţiile de eligibilitate pentru acordarea ajutoarelor naţionale de tranziţie (ANT) la bovine!

Pentru bovinele de lapte:
„Art. 3.(1) Prima pentru schema prevăzută la art.1 lit.a (ANT pentru bovinele de lapte n.r.) se acordă producătorilor agricoli menţionaţi la art. 1, crescători de bovine, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;
b) solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2013-2014;
c) solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de cotă de referință 2012-2013.
(2) Prima pentru schema prevăzută la art. 1 lit.a) se acordă pe cantitatea de lapte produs şi înregistrat la livrări şi/sau vânzări directe în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2012-2013.”, se arată în Proiectul de Ordin al MADR.

Pentru bovinele de carne:
„Art. 4.(1) Prima pentru schema prevăzută la art.1 lit.b) (ANT pentru bovinele de carne n.r.) se acordă producătorilor agricoli menţionaţi la art. 1 care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de referinţă de 31 ianuarie 2013 înregistrate în RNE ;
b) exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data de referinţă 31 ianuarie 2013 şi la data solicitării primei. (2) Prima pentru schema prevăzută la art. 1 lit. b) se acordă pentru minimum 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni, precum şi pentru tineretul bovin mascul şi/sau femel cu vârsta de minimum 7 luni, existent în exploataţie la data de referinţă”, precizează proiectul de act normativ.

Crescătorii noi, înregistraţi în anul de cotă 2013-2014
Pentru crescătorii de bovine, noi înregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte în anul de cotă 2013 -2014, prima pe cap de animal în sectorul de producţi lapte, se acordă producătorilor agricoli menționați la art.1 care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
„a) exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei;
b) solicitantul să fi livrat şi/sau vândut direct o cantitate de minimum 3 tone de lapte în anul de cotă 2013-2014.”

Pentru exploatațiile de bovine înființate în perioada 1 februarie 2013 – 17 aprilie 2014, prima pe cap de animal în sectorul de producţie carne se acordă în mod corespunzător, producătorilor agricoli menționați la art.1 care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
„a) deţin un efectiv minim de 3 capete bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 17 aprilie 2014 înregistrate în RNE;
b) exploataţia de bovine este înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei”.

Vizualizat: 17791 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
mihaela T
|
01. 28, 2016. Thursday 11:54

Sunt niste reguli stupide aplicate de niste functionari ai APIA pe care nu-i intereseaza decat sa le "iasa" si lor ceva . daca nu le iese decat ochii nu dau nici ei nici un fel de sfaturi .
Exemplu : eu am animale din anul 2011 -initial 2 vaci .Le-am inmultit si am mai cumparat cateva . Astfel la sfarsitul anului 2012 , prin octombrie am mai cumparat de la o batrana din localitate o vaca . Aceasta vaca nu fusese niciodata trecuta la Apia si proprietara nu avea nici macar pasaportul vacii dar ma asigurase ca pasaportul se afla la medicul veterinar din localitate. Atunci in noiembrie am comunicat celor de la cabinetul veterinar crotalia vacii sa imi faca transfer la mine in exploatatie si sa imi dea si pasaportul , si ei au spus ca "bine, se rezolva " . Anul urmator la inceputul lunii martie am avut nevoie de o adeverinta cu numarul de animale ( aveam 5 vaci cu lapte la momentul ala - din care 2 fatasera de cateva zile si una era cea de care ziceam mai inainte ). Am constatat ca in adevarinta nu era trecuta si cea pe care o cumparasem in nov.2012 si tehnicianul de la cab veterinar zice "parca am pus pe aici pe undeva notita cu crotalia vacii , hai ca o transfer acum la tine ."
la data cind m-am dus la Apia cu actele pt subventii - SURPRIZA - NU AVEAM 3 cu lapte la 31.01.2013, pt ca celelalte erau inregistarate cu data fatarii in luna martie si ultima era transferata la mine tot in martie . Si am luat-o in mana in 2013. Nu mi-a zis nimeni ca povestea ramane valabila si in anii urmatori si ca ar trebui sa-i deschid exploatatie sotului sau mamei sau .... sau , ca sa pot lua subventie macar anii urmatori. In 2014 aveam 7 vaci cu lapte si in 2015 9 cu lapte . Abia in 2015 am aflat ca puteam deschide exploatatie pe numele altcuiva din familie. Anul acesta in 2016 o sa tranfer toate vacile si oi ce mai am pe numele baiatului care intre timp a implinit 18 ani , sa vedem lui ce ii dau BINEINTENTIONATII de la Apia . Care au spus : doamna , daca ati vazut ca nu luati nimic cu atatea animale , de ce nu ati facut ceva? CEVA CE ? : as fi facut urmatoarele :
1. sa il impusc pe veterinarul care nu si-a facut treaba
2. sa ii impusc si pe cei de la Apia cere nu fac si si nu spun nimic daca nu sunt STIMULATI .

2.
CHT
|
07. 28, 2014. Monday 20:12

1 - Daca s-ar pune conditiile de eligibiliate ( respectiv data de referinta) cum vreti Dvs ,
nu ar fi altceva decat specula pe viitor in sensul ca f f multi ar cumpara animale masiv doar pentru subventie de exemplu in 1 ianuarie 2015 ar cumpara animale in februarie sau martie ar vinde . ( ar lua subventie)

in 1 ianuarie 2016 ar cumpara animale ,in februarie martie le-ar vinde , ar lua subventie si tot asa.
deci lasati sistemul asa cum este ca s-au gandit altii mai bine.
plus ca cine creste animalele lui proprii vor primii subventie. isi deschid exploatatie si primesc subventie pe ele. Nu trebuie sa fiti revoltati pe un sistem care e mai bun asa decat cu subventii anuale care nu duc la altceva decat la speculatii pt cumparat animale si revandut.

1.
ardeleanul
|
05. 06, 2014. Tuesday 20:24

Din pacate niste dobitoci care habar nu au cu ce se mananca agricultura(cresterea bovinelor) iau decizii importante!!!!!
Cu ce drept sa primeasca cel care la 31.01.2013 avea 20 capete si intr-o luna le-a vandut toate iar cel care are acu 5 capete sa nu primeasca nimic.......
Domnule Ciolos asteptam raspuns ca de la astia nu ai ce sa astepti....

Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii