Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Producătorii de lapte de vacă pot solicita cotă din rezerva naţională în perioada 1 iunie - 31 iulie 2013

Publicat: 02 iunie 2013 - 20:01
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii de lapte de vacă pot depune formularele de acordare a unei cantităţi de cotă de lapte din rezerva naţională începând din 1 iunie şi până la 31 iulie 2013, interval în care se desfăşoară prima perioadă de depunere a formularelor, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Cine poate primi cotă de lapte din rezerva naţională?

Acordarea cotei se va face în funcţie de cantitatea de lapte disponibilă în rezerva naţională, pentru producătorii deţinători de cotă în a căror exploataţie s-a depăşit cota de lapte pe perioada anului de cotă precedent şi pentru exploataţiile care şi-au început activitatea pe parcursul anului de cotă.

Producătorii care accesează rezerva naţională trebuie să îndeplinescă, cumulativ, următoarele condiţii:
a) au depăşit cota individuală de lapte / şi-au început activitatea în timpul anului de cotă;
b) deţin exploataţii cu un efectiv minim de 2 capete vaci de lapte la sfârşitul anului de cotă/ la data solicitării.

Cantitatea minimă a cotei din rezerva naţională ce poate fi solicitată de către producători este de 1000 de kg, iar cantitatea maximă este de 1.800.000 kg.

Documente necesare

Formularele tip trebuie depuse la Centrul Judeţean APIA pe raza căruia funcţionează exploataţia, însoţite de următoarele documente:
-act de identitate (BI/CI);
-cod unic de înregistrare, după caz;
-cardul de identificare a exploataţiei la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor;
-paşapoartele vacilor de lapte care fac obiectul extinderii exploataţiei sau investiţiei noi, pentru care a solicitat cota din rezerva naţională, după caz;
-documentele prin care demonstrează cantitatea de lapte obţinută şi comercializată din exploataţia pentru care a solicitat cota din rezerva naţională;
-declaraţie pe propria răspundere privind surplusul cantităţii de lapte vândute direct faţă de cota deţinută, în cazul solicitării de cotă din rezerva naţională pentru vânzări directe.

Vizualizat: 1601 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Cota de Lapte

Cota de Lapte

21 septembrie 2011

Citeste si:

14 mai - data limită pentru depunerea declaraţiilor anuale de cotă de lapte fără penalităţi

14 mai - data limită pentru depunerea declaraţiilor anuale de cotă de lapte fără penalităţi

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) le reaminteşte cumpărătorilor care achiziţionează lapte, precum şi producătorilor deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe că până la data de 14 mai 2013, inclusiv, se depun declaraţiile anuale de cotă de lapte fără aplicarea penalităţilor.

Cota de lapte: Producătorii care vând cotele nu vor mai beneficia de cote din rezerva statului

Cota de lapte: Producătorii care vând cotele nu vor mai beneficia de cote din rezerva statului

Producătorul de lapte nu va beneficia de cotă din rezerva naţională dacă a vândut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cotă în anul de cotă precedent anului în care are loc distribuirea din rezerva naţională sau în anul curent distribuirii din rezerva naţională.

Şase state UE şi-au depăşit cota de lapte

Şase state UE şi-au depăşit cota de lapte

Şase state europene şi-au depăşit cota naţională de lapte pentru 2011-2012, potrivit datelor prezentate de Comisia Europeană. Acest lucru le-a adus penalizări în valoare de 79 milioane de euro. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii