Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

O MIE de FERME DESFIINȚATE în ultimii 3 ANI!

Publicat: 25 iulie 2016 - 13:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERME CARE AU DISPĂRUT. Peste o mie de ferme de vaci pentru lapte din Anglia şi Ţara Galilor au fost desfiinţate în ultimii trei ani, potrivit datelor publicate de Comitetul de Dezvoltare pentru Agricultură şi Horticultură (The Agriculture and Horticulture Development Board - AHDB).

Cifrele arată că a existat o scădere constantă a numărului de ferme zootehnice specializate în creşterea vacilor pentru lapte în Anglia şi Ţara Galilor începând cu anul 2005. Dacă în 2013 existau 10.540 de ferme de vaci pentru lapte în cele două ţări membre ale Regatului Unit al Marii Britanii, la începutul lui iulie 2016 erau înregistrate 9.538 de astfel de exploataţii, cu 21 mai puţin faţă de luna precedentă!

În comparaţie cu luna iulie 2015, scăderea este de 2,4 procente, ceea ce înseamnă că acum un an existau în plus 239 de ferme. În Irlanda de Nord, în schimb, în 2015 erau înregistrate 2.742 de ferme de vaci pentru lapte, cu 80 mai puţin faţă de anul 2012, în timp ce în 2005 exista un număr de 4.058 de astfel de ferme.

La nivelul întregii Marii Britanii statistica AHDB arată că într-o perioadă de numai trei ani, respectiv între 2012 şi 2015, numărul exploataţiilor specializate în producţia de lapte a scăzut cu 952, ajungând la 14.307. Pe de altă parte, în intervalul 2005-2015 a rezultat o scădere cu 6.958 a numărului de ferme de vaci pentru lapte.

Preţul mic al laptelui pare a fi principala cauză a acestui declin. În Marea Britanie un litru de lapte se comercializa la începutul lunii iunie 2016 în medie cu 11,81 pence (echivalentul a aproximativ 14 eurocenţi), comparativ cu 20,44 pence cât se plătea în medie la poarta fermei în mai 2014. La rândul lor, fermierii din Irlanda de Nord au pierdut în ultimii doi ani o medie de 13,28 pence la fiecare un litru de lapte livrat.

vaci_pentru_lapte_b

Vizualizat: 4841 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017 Bilanţul DLG InterMarketing pe final de an

Bancul zilei

Arborele

Arborele
Clienta: - Îmi place căţelul acesta şi aş vrea să-l cumpăr. Dar, spuneţi-mi, are pedigree? Detalii