KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Primul Congres mondial privind igiena, calitatea şi controlul laptelui are loc între 17 şi 21 august în Harghita

Publicat: 17 august 2011 - 22:59
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Primul Congres mondial al igienei, calităţii şi controlul laptelui “Galacticus” se desfăşoară, în perioada 17-21 august 2011, în localitatea Lupeni din judeţul Harghita. La eveniment participă specialişti din România şi din Ungaria.

Potrivit reprezentantului comitetului de organizare, Ferenczy Ferenc, citat de Agerpres, acest congres este inclus într-un şir de evenimente organizate în cadrul proiectului “Întâlniri Mondiale de Dezvoltare Durabilă a Lanţului Alimentar 2010-2011”, care a debutat anul trecut în Ungaria.

Dacă în 2010, la Budapesta, s-a discutat despre carne şi întregul lanţ alimentar pentru producerea, procesarea şi comercializarea cărnii, anul 2011 este dedicat laptelui.

Cinci zile de discuţii privind probleme legate de producerea, procesarea şi comercializarea laptelui

Astfel, timp de cinci zile, specialişti din România şi Ungaria vor discuta despre problemele din domeniu, de la creşterea bovinelor până la tehnologii de prelucrare a laptelui, pornind de la conceptul Uniunii Europene potrivit căruia întreg lanţul alimentar de producţie trebuie strict supravegheat, a explicat  Ferenczy Ferenc.

“Prin acest congres, specialiştii se pot informa despre chestiuni legate de creşterea bovinelor, producerea furajelor, igiena mulsului sau prelucrarea laptelui (...) Este o intenţie promovată să punem la aceeaşi masă toţi reprezentanţii lanţului alimentar, de la producători şi autorităţi, până la consumatori, pentru a discuta problemele specifice, iar rezultatul să fie obţinerea unor alimente cât mai sigure”, a spus Ferenczy Ferenc, citat de Agerpres.

La congres au fost invitaţi medici veterinari, inspectori sanitari, agronomi, comisari pentru protecţia consumatorului, producători de lapte, cadre universitare, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii.

Expoziţii, degustări de produse, mese tradiţionale rurale, o caravană a brânzeturilor şi concursuri de produse

În cadrul evenimentului vor mai avea loc expoziţii şi degustări de produse, mese tradiţionale rurale, o caravană a brânzeturilor şi concursuri de produse, în cadrul căruia vor fi oferite premiile “Campion Mondial al Laptelui şi Produselor Lactate”, “Vivat Piaţa Locală”, “Mănâncă local – Gândeşte global” (“Eat local - Think global”).

Inaugurarea celei mai mari statui a lui Iisus din Europa de Est, programată pentru ultima zi a Congresului, a fost amânată

La finalul congresului era programată inaugurarea celei mai mari statui a lui Iisus din Europa de Est, denumită “Inima lui Iisus”, dar acest eveniment a fost amânat din cauza unor probleme legate de autorizarea lucrărilor.

Vizualizat: 3669 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Fără măsuri de sprijin, un singur an nu este suficient pentru ca tot laptele românesc să fie conform

Fără măsuri de sprijin, un singur an nu este suficient pentru ca tot laptele românesc să fie conform

Fermierii români nu vor putea atinge standardele comunitare de calitate a laptelui de vacă materie primă într-un singur an, respectiv până la finele lui 2012, dacă autorităţile nu vor introduce anumite măsuri stimulative pentru fermieri, consideră Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), care avertizează şi că procesatorii vor fi nevoiţi să crească importurile de lapte conform. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că fermierii şi operatorii din sectorul laptelui au posibilitatea, până la finalul anului viitor, să acceseze fonduri europene pentru modernizarea fermelor şi alinierea la cerinţele comunitare de igienă a laptelui de vacă, dar şi că cine nu va reuşi să producă lapte conform până la sfârşitul lui 2012 riscă să iasă de pe piaţă.

România va putea produce lapte de vacă neconform şi în 2012

România va putea produce lapte de vacă neconform şi în 2012

Producătorii români de lapte de vacă vor avea mai mult de un an la dispoziţie pentru a produce doar lapte conform normelor UE, după ce Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a obţinut avizul Comisiei Europene (CE) pentru o perioadă suplimentară de tranziţie pentru alinierea la cerinţele comunitare a laptelui crud de vacă produs în România, informează ANSVSA.

Consumul global de lapte va creşte cu 30%, în următorii zece ani

Consumul global de lapte va creşte cu 30%, în următorii zece ani

Consumul global de lapte şi alte produse lactate lichide (APLL) va creşte, în perioada 2010 - 2020, cu circa 30%, prognozează Tetra Pak, liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide, pe baza noilor cercetări efectuate.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii