KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Claudiu Frânc este noul preşedinte al FCBR

Publicat: 18 august 2011 - 16:32
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten
Viza asociaţiilor şi COP-ul au schimbat conducerea Federaţiei

Claudiu Frânc este noul preşedinte al FCBR, ales în cadrul Adunării Generale a Federaţiei din 18 august 2011, după ce vechea conducere, în frunte cu Mircea Ciurea, care ocupa funcţia de preşedinte, a fost demisă în bloc.

Prinicipalele motive care au dus la demiterea conducerii FCBR au fost legate de eliminarea vizei asociaţiilor ca şi condiţie obligatorie pentru acordarea CNDP pentru crescătorii de vaci în 2011 şi de faptul că Federaţia a pierdut acreditarea pentru efectuarea Controlului Oficial al Producţiei (COP).

Claudiu Frânc a deţinut, înainte de această dată, funcţia de vicepreşedinte al FCBR.

Noua conducere a FCBR, precum şi obiectivele acesteia vor fi anunţate, oficial, săptămâna viitoare, când, probabil, va avea loc prima şedinţă a noului Consiliu Director al Federaţiei, ne-a spus Claudiu Frânc.

Mircea Ciurea la Timagralim_b

Mircea Ciurea (foto) ne-a declarat că a refuzat să mai facă parte din vreo o structură de conducere a FCBR, deşi a primit propuneri să candideze pentru o nouă poziţie.

Mai multe detalii şi declaraţii puteţi citi în numărul din luna august al Revistei Ferma.

 

Vizualizat: 3350 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Citeste si:

Noua conducere a Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România

Noua conducere a Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România

Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) are o nouă conducere, după ce fosta conducere a Federaţiei, în frunte cu preşedintele acesteia Mircea Ciurea, a fost demisă în bloc la Adunarea Generală de săptămâna trecută, din cauza nemulţumirilor membrilor legate de eliminarea obligativităţii vizei asociaţiilor pentru accesarea CNDP pentru 2011 şi a pierderii autorizaţiei pentru efectuarea COP-ului.

Viza asociaţiilor nu mai este necesară pentru CNDP la bovine

Viza asociaţiilor nu mai este necesară pentru CNDP la bovine

Cererile pentru Plata Naţională Directă Complementară (CNDP) pentru anul 2011 pot fi depuse de crescătorii de bovine fără viza asociaţiilor. Ministerul Agriculturii a modificat, la 1 august 2011, condiţiile de acordare a sprijinului, după ce Comisia Europeană a atras atenţia că obligativitatea vizei din partea asociaţiilor de crescători de animale nu respectă reglementările privind acordarea primei pe exploataţie la specia bovine.

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii