Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Află unde este cel mai scump lapte din UE

Publicat: 27 august 2016 - 17:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia de lapte în Uniunea Europeană a crescut cu 3,3%, în primele şase luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2015, se arată în cel mai recent raport emis de Observatorul pieţei laptelui.

Olanda (+12,8%) şi Irlanda (+10,3%) au înregistrat creşteri semnificative ale producţiei de lapte, deşi într-un ritm mai lent faţă de prima jumătate a anului trecut, în timp ce alte state membre au semnalat o scădere importantă, cum e cazul Portugaliei (-3,7%) şi a Slovaciei (-3%). România, în schimb, se află peste linia de plutire, cu o creştere a producţiei de 6,8 procente. Există şi un caz aparte, Cipru, care şi-a sporit producţia de lapte cu 25,2%, însă micul stat din Mediterana nu este un jucător important pe această piaţă.

În ceea ce priveşte preţurile, media europeană ajunsese în iunie 2016 la 25,8 eurocenţi litrul de lapte, faţă de 30 eurocenţi cât era cotat acum un an. Cel mai scump lapte se comercializează în Cipru, respectiv 55 eurocenţi, iar la polul opus se află Lituania, cu un cost de livrare la poarta fermei de doar 16,9 eurocenţi. România nu stă cu mult mai bine, având un preţ mediu de achiziţie la 21,6 eurocenţi. Cel mai mare producător de lapte din spaţiul comunitar, Olanda, a raportat o medie de 25 eurocenţi pe litrul de lapte, după ce acum un an preţul era de 31 eurocenţi.

Sală de muls_b

Vizualizat: 2234 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR ANGELO: BUNĂTĂŢI DIN INIMA DOBROGEI EUROFRUCT - PARADISUL CIREŞELOR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii