KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

2 milioane de euro investiți în lapte românesc de calitate

Publicat: 05 martie 2015 - 16:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În 2015, după trei ani de implementare, se finalizează faza pilot a proiectului socio-economic „O șansă pentru familia ta” – inițiat de Danone România împreună cu fundația Heifer și susținut de fondul de investiții internațional Danone Ecosystème.

Proiectul a avut peste 500 de beneficiari direcți și aproximativ 7000 indirecți, la nivelul întregii comunități.
Potrivit unui comunicat al companiei, peste 2 milioane de euro au fost investiți în proiect, 214 juninci de rasă superioară fiind oferite gratuit gospodarilor din 3 comunități rurale: Zimnicea (jud. Teleorman), Cocorăștii Colț (jud. Prahova) și Belin (jud. Covasna).

Aceștia au donat la rândul lor mai departe 170 de vițele - primele născute, urmând principiul de bază al fundației Heifer International: Dar din dar. În plus, s-a avut în vedere îmbunătățirea materialului genetic existent, prin distribuirea a peste 7000 de doze de inseminare artificială, de calitate superioară.
În Zimnicea, unde gospodarii s-au asociat, existând implicare la nivel de comunitate, proiectul a fost extins, generând un model sustenabil de producție de lapte de calitate europeană, care să susțina dezvoltarea viitoare a localității. Pe lângă văcuțe, gospodarii au primit și utilizează în comun instalații performante care asigură calitatea laptelului produs: 24 de stații de muls mobile, precum și tancuri de răcire și stocare pentru lapte și peste 500 de bidoane de inox pentru colectare. Totodată, gospodarii beneficiari au participat la cursuri despre sănătatea, nutriţia, îngrijirea şi mulsul văcuţelor, pentru a obţine lapte conform cu cerinţele de calitate ale Uniunii Europene. Au fost create și patru noi locuri de muncă.
„Danone produce în fabrica din București aproximativ 1 milion de iaurturi zilnic, pentru care avem nevoie de lapte de cea mai bună calitate. Avem parteneriate deja tradiționale cu fermieri români pentru furnizare de lapte, dar în același timp ne interesează să ajutam și micii gospodari să crească. „O șansă pentru familia ta” este un exemplu de proiect de succes, în care investiția a fost de peste 2 milioane de euro, pentru a susţine și crește producţia locală de lapte de calitate și a contribui totodată la dezvoltarea economică sustenabilă a unor comunități locale. Ceea ce am reușit în Zimnicea este trecerea de la văcuța din gospodărie, ca mijloc de subzistență, la soluții de dezvoltare economică sustenabilă, bazate pe buna valorificare a resurselor locale, la nivel de comunități. Proiectul realizat de Danone, împreună cu Fundaţia Heifer, şi-a dovedit viabilitatea şi poate fi aplicat și în alte localități din zone defavorizate economic. Danone promovează un principiu important: să se îngrijească de ecosistemul în care își desfășoară activitatea și să contribuie la dezvoltarea lui. Succesul acestui proiect ilustrează perfect acest principiu, iar Danone a generat şi o nouă sursă de aprovizionare cu lapte românesc de cea mai bună calitate”, a declarat Dieter Schulz, Director General Danone pentru Europa de Sud Est.

Proiectul socio-economic „O șansă pentru familia ta” a fost lansat în 2012, țintind comunități de gospodari din zone cu potențial economic redus. Preocuparea Danone de a susţine producţia locală de lapte se concretizează și în alte programe, dedicate fermelor româneşti, în care investește de aproape 10 ani. Programul „Spre Vest” este un exemplu în acest sens. Prin acest proiect, lansat încă din 2006, Danone acordă susținere fermierilor pentru dezvoltarea și modernizarea afacerilor lor.

Vizualizat: 808 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Vaccin împotriva tuberculozei bovine testat în Marea Britanie

Vaccin împotriva tuberculozei bovine testat în Marea Britanie

27 septembrie 2020 - 11:37

În Anglia şi Ţara Galilor urmează să înceapă testarea unui vaccin împotriva tuberculozei bovine iar cele mai optimiste previziuni susţin că acesta ar putea fi disponibil la comercializare până în anul 2025.

SOMMET DE L'ELEVAGE 2020 - anulat

SOMMET DE L'ELEVAGE 2020 - anulat

08 septembrie 2020 - 09:21

Organizatorii SOMMET DE L'ELEVAGE au anunţat anularea celei de-a 29-a ediție a show-ului francez care urma să se desfășoare în zilele de 7, 8 și 9 octombrie 2020. Această decizie vine ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor de sănătate publică datorate epidemiei COVID-29 şi, în consecinţă, a retragerii derogării convenite cu autorităţile locale din departamentul Puy-de-Dôme care ar fi permis organizatorilor spectacolului să nu respecte limita maximă de 5.000 de vizitatori / zi prezenți la o expoziție.

CÂŢI BANI PRIMESC FERMIERII CARE AU SUB 91 CAPETE de BOVINE!

CÂŢI BANI PRIMESC FERMIERII CARE AU SUB 91 CAPETE de BOVINE!

06 septembrie 2020 - 22:09

AJUTOR DE CRIZĂ MAXIM 7.000 EURO/FERMĂ! Fermierii care deţin mai puţin de 91 de capete de bovine vor primi sprijin financiar de criză printr-o nouă măsură din PNDR 2020, care va fi deschisă de Ministerul Agriculturii până la sfârşitul acestui an.

APIA: CERERI pentru AJUTORUL de 100 EURO/cap de BOVINĂ! CONDIŢII şi ACTE NECESARE

APIA: CERERI pentru AJUTORUL de 100 EURO/cap de BOVINĂ! CONDIŢII şi ACTE NECESARE

03 septembrie 2020 - 17:26

START SOLICITARE SPRIJIN. APIA anunţă că primeşte cereri de solicitare a ajutorului de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

ANUNŢ ANSVSA despre CEA MAI TEMUTĂ BOALĂ care SE TRANSMITE de la ANIMALE la OAMENI!

ANUNŢ ANSVSA despre CEA MAI TEMUTĂ BOALĂ care SE TRANSMITE de la ANIMALE la OAMENI!

01 septembrie 2020 - 23:50

VEŞTI BUNE PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală (OIE) a declarat România stat liber de bruceloză bovină, în baza notificării făcute de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a anunţat ANSVSA, pe 1 septembrie 2020.

Lely a vândut mai mulți roboți Astronaut

Lely a vândut mai mulți roboți Astronaut

21 aprilie 2020 - 19:08

2019 a fost un an excepțional pentru Lely iar robotul de muls Astronaut A5, care a fost introdus pe piaţă în 2018, a generat vânzări record. Astfel, anul trecut cifra de afaceri a Lely a fost de 606 milioane euro, cu 46% mai mare decât în 2018 (416 milioane euro).

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

10 milioane euro pentru reducerea controlată a producţiei de lapte

15 aprilie 2020 - 11:34

Liderii sectorului produselor lactate din Franţa i-au îndemnat pe fermieri să reducă producţia de lapte în următoarele săptămâni pentru a uşura presiunea asupra acestei industrii serios afectate din cauza pandemiei de coronavirus.

BUGET APROBAT Comisia Europeană: 18,6 MILIOANE DE EURO pentru ROMÂNIA!

BUGET APROBAT Comisia Europeană: 18,6 MILIOANE DE EURO pentru ROMÂNIA!

31 martie 2020 - 23:02

DECIZIE UE. Comisia Europeană a aprobat, pe 31 martie 2020, un buget de peste 18,6 milioane de euro pentru România, bani ce vor fi împărţiţi anul viitor între producătorii de fructe și legume şi cei din sectorul lactatelor.

APIA OFICIAL: CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT pentru BOVINE! CÂND ÎNCEP PLĂȚILE!

APIA OFICIAL: CUANTUMUL SPRIJINULUI CUPLAT pentru BOVINE! CÂND ÎNCEP PLĂȚILE!

10 decembrie 2019 - 20:16

CUANTUM SUBVENŢII 2019: CÂȚI BANI PRIMIȚI PE CAP DE ANIMAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că au fost stabilite cuantumurile aferente Sprijinului cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) pentru anul de cerere 2019 pentru bovine și viermi de mătase.

Cum „repară” MADR greşeala APIA. FERMIERII PLĂTESC!

Cum „repară” MADR greşeala APIA. FERMIERII PLĂTESC!

20 august 2018 - 22:22

SCOATE-LE OCHII, IA-LE BANII! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va recupera până la 31 decembrie 2018 banii plătiţi în plus crescătorilor de bovine în contul sprijinului cuplat şi al ajutorului naţional tranzitoriu (ANT) pe anul 2017.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Bancul zilei

La frizerie...

La frizerie...
- Domnule cum aţi vrea să vă tund să fiţi mulţumit? Detalii