Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

URIAȘĂ VESTE! FERMIERII ROMÂNI ÎNCASEAZĂ SUBVENȚIA APIA DE 400 DE EURO/CAP DE ANIMAL ȘI PENTRU ANIMALELE VÂNDUTE!

Publicat: 26 martie 2018 - 19:42
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA VĂ EXPLICĂ ÎN AMĂNUNT! Toți crescătorii de animale din România și-ar dori să încaseze mai ușor subvențiile europene cu cel mai mare cuantum din zootehnie. Un șef serviciu din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) explică pe înțelesul tuturor fermierilor cum se pot încasa 400 de euro/cap de animal și pentru animalele vândute. Ne referim la sprijinul cuplat pentru vaci de carne, iar cuantumul precizat este aferent anului 2017.

Un șef serviciu măsuri specifice din cadrul APIA vă explică pe îndelete cum puteți să obțineți mai ușor sprijinul cuplat pentru bovine de carne și cum încasați de la APIA acești bani chiar și pentru animalele pe care le-ați vândut înainte de depunerea cererii unice de plată la Agenția de Plăți.

Efectivul de animale în cazul vacilor de carne este, într-adevăr, de minim 10 capete, dar se formează mai ușor decât în cazul vacilor de lapte. Efectivul poate fi format din mai multe categorii. Adică, avem așa: vaci din rase de carne, vaci metise cu rase de carne, tineret din rasă de carne, tineret metis din rasă de carne. La vacile metise din rasă de carne și la cele din rasă de carne, condiția obligatorie pe care aceste animale trebuie să o îndeplinească este vârsta. Și anume, nu trebuie să depășească 12 ani. Și o altă condiție, din nou obligatorie, este să facem dovada rasei de carne sau a metisării cu rasa de carne. Această dovadă o facem, o dată, cu adeverința de la registrul genealogic în cazul vacilor de carne sau cu adeverința de la OARZ, în cazul vacilor metise cu rase de carne. O altă condiție pe care trebuie să o îndeplinească aceste vaci este perioada de 6 luni de retenție în ferme.

SPRIJIN CUPLAT PENTRU ANIMALE VÂNDUTE SAU CARE NU MAI EXISTĂ ÎN EXPLOATAȚIE!

În cazul tineretului este mult mai simplu. În sensul că de la data intrării în exploatația fermierului a acestor animale din tineret rasa de carne sau metis cu rasă de carne, obligatoriu fermierul nostru trebuie să le mențină 8 luni. Chiar dacă la data depunerii cererii la APIA, aceste animale nu mai există în exploatație, dovadă pe care fermierul nostru o face în acest caz cu formularele de mișcare. Deci, încă o dată, obligatoriu trebuie să rezulte că 8 luni tineretul a stat în exploatație, chiar dacă, încă o dată subliniez, la data când  fermierul face cererea aceste animale nu mai există în exploatație. Deci, chiar dacă le-a vândut, chiar dacă ele nu mai există, ele au existat pe perioada acestor 8 luni. Dovada se face cu formularele de mișcare.

În afara condiției cu perioada de retenție de 8 luni, dovada că aceste animale au fost obținute din rase de carne o facem cu adeverința de la registrul genealogic, aceste animale trebuie să fie înscrise într-o asociație care conduce registrul genealogic pentru rasa respectivă, și-n cazul animalelor obținute prin metisare cu rasa de carne avem nevoie de adeverință de la OARZ, care atestă că aceste animale au fost obținute prin încrucișare cu o rasă de carne.

Deci, încă o dată, documentele care vor fi depuse la cererea de plată pentru această schemă sunt: pașapoartele, în cazul animalelor care încă există în exploatație și vorbim, în principiu de animalele adulte, pentru că, indiscutabil, ele trebuie să fie acolo și trebuie să le păstrăm încă 6 luni. Deci, la animalele adulte avem nevoie de pașapoarte. Dacă tineretul aferent este în exploatație, normal și pașapoartele pentru aceste animale. În cazul în care tineretul nu mai există în exploatație, a ieșit până la data depunerii cererii, obligatoriu avem nevoie de formularele de mișcare și adeverințele, ori de la registrul genealogic, ori de la OARZ (Oficiul pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie n.r.) 

Tineretul mascul din rasă de carne sau metis cu rasă de carne, obligatoriu va fi solicitat în această categorie până la vârsta maximă de 25 de luni. Tineretul femel din rasă de carne sau metis cu rasă de carne poate fi solicitat până la vârsta de 32 de luni. În momentul în care aceste două categorii depășesc cele două limite de vârstă, automat masculul intră la tauri de carne, iar femela intră la vacă metisă sau vacă din rasă de carne. Vacile din rasă de carne și vacile din rasă de carne și vacile metise cu rasă de carne pentru a intra la această categorie trebuie să facă dovada fătării unui produs, exact ca în cazul vacilor de lapte. Ca să intre în categoria de vacă, obligatoriu trebuie să aibă un produs înregistrat în Registrul Național al Exploatațiilor.

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU TOATE FERMELE!

Pe lângă toate aceste condiții, trebuie să le spunem fermierilor că obligatoriu trebuie să dețină acel registru al exploatației. Le spunem de fiecare dată, indiferent de schema pe care ei o vor accesa, indiferent ce control vor avea, mai ales de la DSV, acest registru va fi verificat și trebuie să le spunem fermierilor că este o condiție esențială ca acel raport de inspecție să fie întocmit fără nicio problemă, a explicat  ing. Mirela Paraschiv, șef serviciu măsuri specifice APIA Hunedoara, pentru emisiunea Satul hunedorean.

Vizualizat: 5131 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Sfat prietenesc...

Sfat prietenesc...
Un bărbat îl întreabă pe instructorul de la sala de fitness: Detalii