Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

URGENT pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE CARE VOR SĂ IA SUBVENȚIA URIAȘĂ DIN ZOOTEHNIE!

Publicat: 30 octombrie 2018 - 11:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APIA VĂ ANUNȚĂ! Sprijinul cuplat este subvenția europeană cu cea mai mare valoare din zootehnie. Sumele acordate crescătorilor de animale din România sunt de la 25 de euro pe cap de ovină până la câteva sute de euro pe cap de taurină de carne. Ce trebuie să facă urgent fermierii în această perioadă dacă vor să încaseze sprijinul cuplat în anul 2019? Informațiile sunt furnizate de un șef Serviciu Măsuri Specifice din Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Fermierii din sectorul zootehnic care se gândesc să acceseze în 2019 sprijinul cuplat la vaca de lapte, vaca de carne, măsura 8 (plăți compensatorii pentru rasele de animale de fermă cu risc de abandon n.r.) ovine, caprine, trebuie să știe că este perioada, cel puțin până la începutul lunii decembrie, în care asociațiile crescătorilor de animale sau asociațiile care coordonează registrele genealogice fac noi contracte cu fermierii, în ideea în care în anul 2019 vor face determinări genetice.

Venim și le spunem fermierilor că-și pot face calcule, sigur, trebuie dovedite, cu acte doveditoare de la medicul veterinar, acel registru SNIIA (Sistemul Național de Inregistrare și Identificare a Animalelor n.r.) în care apar numărul de capete, sexul, categoria animalelor. Deci, cu datele SNIIA se vine, într-o primă fază, la asociație unde se calculează numărul de capete și se fac previziunile pentru 2019.

Trebuie să le spunem fermierilor noștri că fără această etapă, și anume, contractul cu asociația prestatoare, nu vor putea beneficia de sprijinul cuplat, o dată, și după aceea, ei trebuie să știe că acest contract este subvenționat de către stat. Și atunci, dacă nu vin la asociații în această perioadă, anul viitor vor trebui să suporte toate cheltuielile pe care asociația le face în vederea determinării calității genetice a acestor animale. Vin acum, beneficiază atât de subvenție la contract, cât și de sprijinul cuplat, a declarat Mirela Paraschiv, șef Serviciu Măsuri Specifice APIA Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Sprijinul cuplat zootehnic este plătit de APIA pentru animalele înscrise în registrele genealogice ale raselor din care fac parte. Pentru a fi înscrise în registre, animalele, fie că este vorba despre ovine, bovine, caprine, bivolițe de lapte, trebuie să fie în controlul oficial al performanțelor (COP), un serviciu prestat de asociațiile crescătorilor de animale, acreditate de Agenția Națională de Zootehnie.

VEZI AICI CONDIȚII SPRIJIN CUPLAT OVINE/CAPRINE: CUM ÎNCASAȚI SUBVENȚIA de 25 DE EURO/CAP DE OVINĂ SAU CAPRINĂ!

Vizualizat: 10137 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii