Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ULTIMELE VEȘTI despre PLATA AVANSULUI pentru CRESCĂTORII de ANIMALE!

Publicat: 09 noiembrie 2017 - 15:09
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2017! Reprezentanții crescătorilor de bovine s-au întâlnit astăzi, joi, 9 noiembrie 2017, cu ministrul agriculturii, Petre Daea. Subiectul fierbinte discutat și de mare interes pentru toți fermierii a fost plata avansului din subvențiile 2017 cuvenite crescătorilor de animale.

La întâlnirea cu șeful de la Agricultură a participat și președintele Asociației Crescătorilor de Bovine din România (ACVBR), fermierul Dumitru Grigorean. Care sunt ultimele vești despre plata așteptată cu nerăbdare de crescătorii de bovine?

Noutăți de la domnul ministru Petre Daea: Avansul pentru sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) va fi plătit, după 16 noiembrie, doar fermierilor care nu au primit avans la teren. Ceilalți vor fi autorizați la plată, integral, după 1 decembrie. Ajutorul național tranzitoriu pentru zootehnie (ANTZ) poate fi plătit doar din bugetul pe 2018, la începutul anului 2018, a anunțat Dumitru Grigorean, liderul ACVBR, pe pagina sa de Facebook.

Crescătorii de bovine vor încasa un avans de 70% din valoarea sprijinului cuplat. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a anunțat oficial, până la această oră, care este suma pe cap de animal pe care o vor încasa fermierii eligibili pentru această schemă de plată.

Guvernul României a aprobat, pe 5 noiembrie 2017, bugetele alocate pentru plata sprijinului cuplat, pentru fiecare specie. Vă reamintim care sunt sumele care trebuie să ajungă la fermieri, după 16 noiembrie:

a) 1.470.000 euro, respectiv 6.760.971 lei, pentru specia bovine, categoria bivolițe de lapte;
b) 11.550.000 euro, respectiv 53.121.915 lei pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne și metișii acestora;
c) 85.999.133 euro, respectiv 395.535.812 lei pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;
d) 27.000 euro respectiv 124.181 lei pentru specia viermi de mătase.

Cuantumul de sprijin per unitate, pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la alin.(1) lit.a)-d), la efectivul de animale eligibile/kg gogoși crude de mătase eligibile, se arată în Hotărârea de Guvern.


Vizualizat: 11063 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Tudor Vladimirescu
|
11. 13, 2017. Monday 17:08

Nu se va plăti avansul. APIA va declansa conflict de munca.

1.
Femierul Nordic
|
11. 10, 2017. Friday 14:23
Aştea sunt persoanele care pot să mintă o țară cu un tupeu nemaiîntâlnit, cum se pot simți după atâtea minciuni? .Dar vor veni şi peste ei probleme că nu se mai pot tolera asemenea minciuni
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

StalkBuster - Kemper şi John Deere - Medalie de aur Agritechnica 2017

Una dintre cele două medalii de aur de la Agritechnica 2017 a fost obţinută de sistemul StalkBuster dezvoltat de Kemper împreună cu John Deere.
StalkBuster este un sistem integrat în cadrul de bază al hederelor de recoltat furaje Kemper prin care se realizează zdrobirea resturilor tulpinilor de porumb, cu ajutorul unui cuțit special.
În acest fel, dintr-o singură trecere cu combina autopropulsată de recoltat furaje este distrus habitatul dăunătorilor din porumb și este redus riscul de apariție a fusariozei în sol.
În acelaşi timp, StalkBuster zdrobește fiecare rând de tulpini de porumb înainte ca roţile maşinii de recoltat şi vehiculele de transport să-l aplatizeze.
Practic tulpinile de porumb nu sunt doar tăiate, ci şi distruse în bucăţi mici.
O cutie de viteze specială permite o reglare optimă a hederului pentru fiecare rând individual, în timp ce un sistem cu presiune pneumatică asigură o urmărire suplimentară a conturului terenului, fiecare tulpină fiind tăiată complet la nivelul solului.

Claas Cemos Auto Threshing – Medalie de aur la Agritechnica 2017 Francisc Mozer vrea 2 lei pe litrul de lapte Super Sera din Biled

Bancul zilei

Cerere în căsătorie

Cerere în căsătorie
Un tânar se întoarce acasă foarte trist, după ce plecase să ceară mâna prietenei sale. Detalii