Adama
Vinasa Rompak

AgriPlanta-RomAgroTec, se anunţă o ediţie 2014 de excepţie!

Publicat: 05 mai 2014 - 13:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Expoziţia agricolă AgriPlanta - RomAgroTec a devenit în scurt timp o manifestare de referinţă în domeniul agricol. Despre paşii către succes şi noutăţile ediţiei din acest an ne-a vorbit Corina Mareş, director General al DLG INTERMARKETING, organizatorul Expoziţiei AgriPlanta - RomAgroTec.

Ferma: AgriPlanta - RomAgroTec este un concept unic de expoziţie agricolă, care are deja 3 ani de experienţă. Pe ce s-a bazat începutul acestui eveniment de succes?
Corina Mareş: Da, AgriPlanta este un concept unic în România, un concept german, organizat în Germania o dată la doi ani, în diferite zone ale ţării. Conceptul a fost adoptat şi de colegii din Polonia şi din Turcia, iar în momentul în care l-am preluat şi în România, adaptat bineînţeles, am făcut în primul rând nişte lucrări agricole de calitate. Aici, imediat ce terminăm cu târgul din anul în curs începem pregătirile pentru ediţia următoare, pentru că lucrăm cu loturi demonstrative de culturi agricole şi cu demonstraţii în câmp, aspecte care necesită o atenţie deosebită şi activităţi succesive.

agriplanta5_b

Ferma: Fiind o expoziţie în câmp, e clar că implică anumite riscuri... Care sunt problemele cu care vă confruntaţi în acest an pe partea de culturi şi cum le faceţi faţă?
Corina Mareş: Avem o suprafaţă de aproximativ 36 ha, cu tot cu cele 5 ha pe care le-am adăugat anul acesta. Din cele 36 ha, 4 ha sunt spaţii de parcare, iar circa 18 ha - aproape dublu faţă de ediţiile precedente - ar putea fi alocate pentru demonstraţii cu utilaje.
Ei bine, în parcelele cultivate ne luptăm adesea cu seceta şi cu vântul care usucă solul. Am avut situaţii în care au căzut precipitaţii de 40 l/m2 şi după o oră solul era uscat. Totul depinde de vreme: dacă plouă, este foarte greu să intri pe câmp, iar dacă nu plouă, nu este bine pentru plante. De trei ani încoace, se întâmplă ca tocmai în luna mai să plouă tare la Fundulea, ceea ce este foarte bine pentru culturi, pentru că se dezvoltă frumos, dar este mai greu pentru noi, cu logistica. Încercăm pe cât posibil să limităm efectele negative, dacă apar.
Am semănat în toamnă rapiţă, grâu şi orz. Am reuşit să semănăm la timp, am avut şi ploi, dar din păcate, foarte puţină zăpadă, ceea ce a afectat culturile. Am avut şi probleme cu o invazie de rozătoare din cauza temperaturilor ridicate din toamnă, dar pe care am reuşit să o combatem la timp.

agriplanta2_b

Ferma: Cu ce veniţi în întâmpinarea fermierilor pe partea de mecanizare agricolă?
Corina Mareş: La AgriPlanta ne bucurăm de o mare deschidere pentru partea de activităţi practice. Pe partea de demonstraţii cu maşini şi utilaje agricole, avem cele trei componente clasice: zona Tractor şi tractorist (anul trecut, peste 180 de fermieri au testat tractoarele expuse aici), partea de protecţia plantelor - acele demonstraţii pentru verificarea stabilităţii braţelor maşinilor de erbicidat şi segmentul de prelucrarea solului, care se va păstra în continuare. După cum ştim, verificarea maşinilor de erbicidat va deveni obligatorie. În fiecare an aducem la AgriPlanta, cu sprijinul Universităţii de {tiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, un stand de testare a echipamentelor, iar împreună cu autorităţile responsabile vom aborda acest sector mai în detaliu. Aşadar, testarea maşinilor de erbicidat va fi una dintre principalele teme ale expoziţiei.

Mai multe detalii despre noutăţile ediţiei din 2014 a expoziţiei Agriplanta – RomAgroTec puteţi citi în revista Ferma – aprilie 2014!

Vizualizat: 3582 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii