Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SUBVENȚII FERMIERI: NEREGULI GĂSITE de ANSVSA în FERMELE de ANIMALE din EȘANTIONUL de CONTROL!

Publicat: 13 septembrie 2017 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CONTROALE SUBVENȚII APIA! De la 1 august 2017 și până la 11 septembrie 2017, reprezentanții Autorității Sanitare  Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), din toată țara, au verificat fermele de animale care solicită subvenții pentru 2017 și care sunt prinse în eșantionul de control de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Printre nereguli depistate de reprezentanții autorității sanitare veterinare sunt:

- deținerea de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare;
- transportul de animale neînregistrate sau fără documente sanitare veterinare;
- vânzarea sau înstrainarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare;
- neasigurarea de către deținătorii de animale și agenții economici care prelucrează, depozitează și valorifică produse alimentare, a trimiterii probelor recoltate la laborator în condiții corespunzătoare și în timp util în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, informează dr. Ioan Bogolin, director executiv DSVSA Bistrița Năsăud.

Potrivit sursei citate, pe lângă exploatațiile prinse în eșantionul de control generat de APIA,  au mai fost verificate, în aceeași perioadă, exploatații nonprofesionale, exploatații profesionale, medici veterinari de liberă practică, depozite de produse de origine animală autorizate pentru schimburi intracomunitare, standuri de alimentație publică cu ocazia evenimentelor organizate de autoritățile locale, unitățile din industria alimentară aflate în zonele de agrement și localitățile de interes turistic (magazine, restaurante ), supermarketuri, cofetarii, baruri, cantine, controale în trafic.

Au fost confiscate și retrase de la comercializare 71,95 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate 30 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.840 lei.

Rezultatele controalelor făcute de ANSVSA sunt transmise APIA. Crescătorii de animale din România beneficiază de două scheme de plată: ajutor național tranzitoriu, finanțat de la bugetul de stat și sprijinul cuplat pentru zootehnie, finanțat din fonduri europene.

Sursa: DSVSA Bistrița Năsăud

Vizualizat: 9246 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Elita Campionilor în Agribusiness

Elita Campionilor în Agribusiness

Etapa de la Timişoara a Elitei Campionilor în Agribusiness, conceptul BASF gândit pentru a marca anul acesta seria simpozioanelor de iarnă, a reunit peste 200 de fermieri din vestul ţării. Şi chiar dacă pentru unii prezenţa în "arenă" a unor mari campioni precum Bogdan Stelea şi Gabi Balint a fost oarecum surprinzătoare, cei doi exponenţi ai generaţii de aur a fotbalului românesc s-au integrat perfect în peisaj, oferind pase decisive şi numeroase conexiuni paralele între aşa-numitul sport rege şi agricultură. Pentru că, deşi la prima vedere par două lumi total diferite, în realitate aceste domenii de activitate au multe în comun, bazându-se pe obiective şi performanţe.

AGRARIA, o ediţie care promite! FarmFacts pentru agricultura de precizie Culturile de păioase din vest, sub presiunea bolilor

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii