Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SENATORII AU VOTAT ACEST AJUTOR de STAT pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 11 aprilie 2017 - 17:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA DE 10.000 DE EURO! Senatul a adoptat luni, 10 aprilie, proiectul de lege pentru aprobarea "Programului carne de porc din fermele românești". Au fost 103 voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă. Prin acest program, un crescător de porci  poate să obțină minim un pachet de sprijin care înseamnă 10.000 de euro pentru 200 de porci grași și maxim 250 de pachete, adică 2,5 milioane de euro.

Proiectul de lege prevede acordarea unor pachete de sprijin, în valoare de 10.000 de euro pentru porcii grași care se livrează și se clasifică în abatoare autorizate. Fermierii se pot înscrie în program cu minim 600 si maxim 100.000 de capete de porci grași anual/beneficiar. Calcularea numărului de pachete (10.000 de euro) se face după formula numărul de carcase înmulțit cu echivalentul a 25 euro/carcasă, împărțit la echivalentul a 10.000 euro.

Fermierii pot obține cel puțin un pachet de sprijin și maxim 250 de pachete/an/beneficiar, ceea ce înseamnă uriașa sumă de 2,5 milioane de euro.

În proiectul de lege înregistrat la Senat suma alocată pentru plata ajutoarelor de stat în anul 2017 era stabilită la 86 milioane euro. Comisia de agricultură din Senat a amendat  acest punct și a stabilit ca suma alocată programului pentru perioada 2017-2020 să crească la 446 milioane euro. Sumele care vor rămâne necheltuite se vor reporta pentru anul următor, pentru același program.

Senatul a fost prima cameră sesizată. Proiectul de lege urmează să fie supus aprobării Camerei Deputaților.

Sursa: Senatul României

CITEȘTE ȘI: BUBUIE AGRICULTURA! SUBVENȚIA de 10.000 EURO ar fi CU ȚINTĂ!

CITEȘTE ȘI: PORCUL ROMÂNESC NU ARE CULOARE POLITICĂ!

Vizualizat: 4963 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii