Adama
Vinasa Rompak

S-au publicat normele privind practicarea pescuitului comercial în RBDD

Publicat: 12 ianuarie 2012 - 11:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a făcut publice printr-o Decizie a Guvernatorului ARBDD, documentele necesare pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial cu ambarcaţiuni în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi condiţiile de autorizare pentru pescarii profesionişti.

Astfel, pentru a practica pescuitul comercial cu ambarcaţiuni în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pescarii profesionişti trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- să deţină licenţă de pescuit pentru navă/ambarcaţiune, eliberată de ANPA Bucureşti;
- să deţină permis de pescuit comercial, eliberat de ARBDD Tulcea;
- să deţină autorizaţie pentru recoltare/capturare şi/sau achiziţie şi/sau comercializare de specii de floră şi faună sălbatice - autorizaţia de mediu, eliberată de ARBDD Tulcea;
- să deţină autorizaţie de pescuit comercial, eliberată de ARBDD Tulcea;
- să deţină autorizaţie de funcţionare eliberată de autorităţile publice locale competente
conform legii.

Documentele necesare pentru obţinerea permisului de pescuit comercial vor trebui depuse la sediul ARBDD Tulcea:

Taxa pentru eliberarea permisului de pescuit comercial este de 50 lei, conform prevederilor HG nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de pescuit comercial este de 200 lei, conform prevederilor HG nr. 1016/2008 privind cuantumul taxelor de licenţiere şi autorizare în pescuit şi acvacultură.

Tariful pentru emiterea şi eliberarea autorizaţiei de mediu este de 50 lei, conform prevederilor Ordinului Nr. 1108/2007 privind aprobarea Nomenclatorului lucrărilor şi serviciilor care se prestează de către autorităţile publice pentru protecţia mediului în regim de tarifare şi cuantumul tarifelor aferente acestora, modificat cu Ordinul nr. 890/2009 pentru modificarea unor acte normative care instituie tarife în domeniul protecţiei mediului.

Pescar_b

sursa: Comunicat de presă - Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării: Norme privind practicarea pescuitului comercial în RBDD

Vizualizat: 3814 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CE a propus un nou fond european pentru pescuit şi afaceri maritime

CE a propus un nou fond european pentru pescuit şi afaceri maritime

Comisia Europeană a propus un nou fond pentru politicile UE în domeniile pescuitului şi afacerilor maritime pentru perioada 2014-2020: Fondul european pentru pescuit şi afaceri maritime (EMFF).

Se dezbate reforma politicii comune în domeniul pescuitului

Se dezbate reforma politicii comune în domeniul pescuitului

Reprezentanţa Comisiei Europene şi direcţia generală pentru pescuit (DG MARE) organizează o dezbatere cu privire la reforma politicii comune în domeniul pescuitului şi a implicaţiilor acesteia pentru statele membre.

Galaţi: Pescuitul de agrement a devenit industrie

Galaţi: Pescuitul de agrement a devenit industrie

Concurenţa cu pescarii de la Dunăre, care prind peşte „gratuit”, fără investiţii, obligă  patronii de exploatări să îşi amortizeze cheltuielile din pescuitul de agrement.

Noi reguli pentru pescuit din 2013

Noi reguli pentru pescuit din 2013

Comisia Europeană a adoptat, la mijlocul lunii iulie a.c., propunerile de reformare a sistemului de gestionare a pescuitului în Uniunea Europeană, care au drept scop să readucă sectorul pescuitului în sfera profitului, să elimine dependenţa de subvenţii şi să genereze creştere economică în zonele de coastă.

Pescuit sportiv...

Pescuit sportiv...

O grămadă de pescari, cu scule de mii de dolari, momeală de sute de parai, etc. Apare un ţigan cu un băţ de 1.5 metri, o sfoară şi un ac. Pune o boabă de mămăligă în ac, şi aruncă. Scoate numai crapi de 4.5, 5, 7, 10 kile. Se uită la ei, şi-i aruncă înapoi. Restul pescarilor, înnebuniţi.


Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii