Adama
Vinasa Rompak

România – printre primele 20 ţări producătoare de miere din lume

Publicat: 25 noiembrie 2011 - 13:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

România a intrat în Top 20 ţări producătoare de miere, datorită producţiei obţinute, care a fost una record anul acesta, cu 40% mai mare decât cea de anul trecut.

Potrivit apicultorilor, condiţiile meteo din acest an au fost favorabile producţiei de miere, iar aceştia au obţinut o cantitate de miere cu 40% mai mare faţă de cea realizată anul trecut.

„Producţia de miere din acest an este deosebit de bună, mai ales la salcâm şi floarea soarelui. Va fi o creştere de 40%. Dacă anul trecut s-au obţinut cam 15-18 mii tone, anul acesta avem peste 21 mii tone”, a spus Ioan Fetea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, citat de capital.ro.

Astfel, ţara noastră s-a clasat pe locul patru în Europa în topul producătorilor de miere, după Germania, Franţa şi Ungaria, iar în clasamanetul mondial în primele 20 de locuri.

China – pe primul loc la producţia de miere din lume
Principalul producător de miere al planetei este China, cu o producţie anuală de aproximativ 300 mii tone, pe locul doi este Argentina, apoi Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina, având fiecare producţii în jur de 80.000 tone pe an.

În România există 1,3 milioane familii albine, iar din producţia de 21 mii tone se exportă în jur de 10 mii tone. Din totalul producţiei, jumătate este reprezentată de mierea polifloră, mierea de salcâm reprezintă 35%, iar cea de tei – 15%. Un român consumă în medie 500 grame de miere pe an.
„România are potenţial mult mai mare, mai ales că mierea din zonele montane si culinare, unde se face un sfert din producţia totală, este naturală, chiar dacă nu este certificată ecologic”, a mai arătat Fetea.
sursa: capital.ro

Vizualizat: 4098 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
SIMMA FRANCISC
|
11. 28, 2011. Monday 18:54

Nu este suficient sa produci multa miere-cum face China-dar trebuie sa fie si de calitate-cum face Romania.Totodata consumul de miere in Romania fiind relativ mic (sub 500 g/cap de locuitor) in comparatie cu tariile din UE , apicultorii romani sunt nevoiti sa vanda mierea de foarte buna calitate in en-gros, la un pret mic la comercianti (exportatori),care la randul lor castiga mult mai mult decat apiculrorii.Pentru cresterea consumului intern de miere ar trebui sa facem mult mai mult,deoarece mierea este "izvorul sanatatii".

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii