Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PREMIERĂ: Produsele din carne de pui CocoRico sunt certificate SGS

Publicat: 14 martie 2017 - 12:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Grupul Aaylex şi SGS anunţă o premieră pe piaţă românească: produsele din carne de pui CocoRico sunt certificate SGS pentru bunele practici ale sistemului integrat de producţie. 

Certificarea SGS - obţinută de Grupul Aaylex pentru prima oară în România - demonstrează respectarea celor mai exigenţe reguli de biosecuritate, igienă, siguranţă alimentară, pe parcursul întregului lanţ de producţie. 

SGS certifică şi că întregul proces de producţie al Grupului Aaylex, începând de la compania care produce hrană puilor, la fermele proprii de creştere şi reproducţie şi terminând cu etapă de abatorizare, se realizează:
• fără hormoni de creştere;
• fără antibiotice de creştere;
• fără făinuri de origine animală;
• fără aditivi alimentari;
• fără aditivi furajeri (alţii decât cei legal înscrişi în registrul de aditivi furajeri)
• fără a supune carnea niciunei procesări ulterioare abatorizării şi tranşarii (inclusiv fără procesare cu substanţe pentru frăgezire sau măturare);
• fără OMG (fără modificare genetică a cărnii).

coco rico_b

Raluca Florea, Certification and Business Enhancement Business Manager, SGS România, confirmă: “Ca şi profesionist, realizarea acestui audit a reprezentat o provocare, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, ne-a surprins în mod plăcut solicitarea Aaylex pentru a realiza un astfel de audit, care să dovedească consumatorilor săi că ceea ce ei comunică sunt fapte reale, verificate şi NU sunt doar afirmaţii fără substanţă veridică. Totodată, pentru SGS a fost interesant să identificăm echipele mixte, cu pregătire de specialitate în medicină veterinară, în domeniul alimentar şi de certificare a sistemelor de management şi să creăm un model de audit specific, care să ne permită să evaluăm în mod independent conformitatea în cadrul unui business complex, care include mai multe etape în lanţul de producţie de carne de pui. Am auditat o companie şi profesionişti care au înţeles cât de important este să lucreze într-un sistem integrat, şi care au dovedit că acest sistem este funcţional şi în situaţii extraordinare, lucru pentru care îi felicit.”

Bogdan Stanca, preşedintele Grupului Aaylex, declara că: “Această certificare SGS reprezintă o premieră pentru zootehnia românească, care confirmă şi recunoaşte calitatea şi modul natural de obţinere a produselor CocoRico, valori pe care le-am respectat şi le-am considerat întotdeauna definitorii pentru activitatea noastră”.

Alături de nouă certificare specială pentru întregul sistem intregrat de producţie, Grupul Aaylex mai deţine şi certificările altor 8 standarde internaţionale foarte importante: BRC (British Retail Consortium), ISO 9001:2015; ISO 14001:2015; ISO 22000:2005, IFS, BSCI,Yum! Brands Global Restaurants şi Halal.

Grupul Aaylex este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de carne de pui proaspătă din România, având un amplu portofoliu de clienţi naţionali, dar şi internaţionali, care provin din peste 10 state: Marea Britanie, Franţa, Germania, Olanda, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Macedonia sau Slovacia.

SGS, lider mondial în ceea ce priveşte inspecţia, verificarea, testarea şi certificarea, este recunoscut ca etalon la nivel internaţional, pentru evaluarea calităţii şi integrităţii.

Vizualizat: 941 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR ANGELO: BUNĂTĂŢI DIN INIMA DOBROGEI EUROFRUCT - PARADISUL CIREŞELOR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii