Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria 2018
Reclama header after big part 3

UE a REDUS EXPORTURILE de CARNE de PORC în China

Publicat: 01 septembrie 2017 - 16:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

EXPORTURI MAI MICI. Reticenţa în achiziţii a importatorilor chinezi a determinat o scădere semnificativă a exporturilor de carne de porc ale Uniunii Europene comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Datele actuale ale Comisiei Europene arată că ţările membre UE au exportat în total 1,88 milioane de tone de carne de porc în ţări terţe; este vorba de exporturi cu 233.500 t sau 11 la sută mai mici faţă de prima jumătate a anului 2016.

Încetarea afacerilor cu China duce la o scădere a exporturilor
Carnea de porc vândută Chinei a scăzut, din ianuarie până în iunie 2017, cu 309.550 de tone sau 31,1 procente, ajungând la 684.579 de tone. Aproape toate ţările membre ale Uniunii Europene au înregistrat scăderi ale vânzărilor, acestea fiind destul de mari în Germania şi Danemarca. Şi concurentul principal al UE, SUA, a exportat în prima jumătate a lui 2017 mai puţină carne de porc, inclusiv marfă de prelucrare, în China.
Conform datelor organizaţiei americane de export al cărnii (USMEF), cantitatea livrată a scăzut cu 6,0 la sută, fiind exportate 181.480 t.

carne-de-porc_b

Vânzările către alte ţări au crescut
Exporturile către alte ţări au fost mai bune, relatează Agra Europe. Conform datelor Comisiei Europene, vânzarea de carne de porc către Japonia a crescut cu aproape 6,6 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, exportându-se 210.280 de tone în această ţară. Şi mai bune au fost exporturile în Corea de Sud, care au crescut cu un sfert, atingând 146.550 de tone.

Dornice de a cumpăra s-au arătate Filipinele, cu o creştere de 11,6 la sută faţă de anul trecut şi o cantitate importată de 128.400 t. Ofertanţi din comunitatea europeană au livrat 78.490 t carne de porc în SUA, aproape cu o cincime mai mult faţă de anul trecut, relatează Grupul de Interese al Crescătorilor de Porcine Germani (ISN) în newsletterul său cel mai recent.
Sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 841 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sub media europeană la consumul cărnii de porc

Sub media europeană la consumul cărnii de porc

Adrian Balaban, medic veterinar şi fermier, susţine că românii consumă în jur de 30-32 de kilograme de carne de porc pe an, mult sub media europeană şi cam la 30 la sută faţă de ţările cu tradiţie din spaţiul comunitar.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Uzina de carne din Deta Monika Puiu în vizită la redacţia FERMA Elita Campionilor în Agribusiness

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii