Adama
Vinasa Rompak

Se reactivează organizaţia interprofesională „Carne de Porc”

Publicat: 18 noiembrie 2011 - 09:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conducerea Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP) şi cea a Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) au convenit, în urma întâlnirii care a avut loc la Braşov pe 15 noiembrie a.c., să reactiveze Organizaţia interprofesională „Carne de Porc”. 

Structura profesională va reprezenta interesele tuturor participanţilor la filiera producţiei, procesării şi comercializării cărnii de porc.

ARC a fost reprezentată de preşedintele Radu Timiş şi de vicepreşedintele Eugenia Caragui. Conducerea PRCP, nou aleasă în urma Adunării Generale ce a avut loc în aceeaşi zi, a fost reprezentată de preşedintele Ioan Ladoşi şi vicepreşedinţii Sorin Lupaşcu şi Alex Jurconi.

O nouă structură: Federaţia Română a Cărnii
De asemenea, în cadrul aceleiaşi întâlniri - la care a fost invitată şi Organizaţia Interprofesională „Carne de Păsare, Ouă” (OIPA) - s-a propus şi înfiinţarea Federaţiei Române a Cărnii, ca structură profesională de reprezentare a intereselor tuturor participanţilor la filiera producţiei, procesării şi comercializării cărnii din România.

Propunerea va fi anunţată la nivelul celor trei organizaţii menţionate, iar apoi votată electronic de către membrii acestora.

Dacă vor fi îndeplinite cerinţele statutare de aprobare, juriştii structurilor profesionale menţionate vor demara redactarea statutului şi înregistrarea „Federaţiei Române a Cărnii”. sursa: Agerpres

Vizualizat: 2760 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Tulcenii caută „adidaşii de porc”, produse ieftine, dar nu foarte sănătoase

Tulcenii caută „adidaşii de porc”, produse ieftine, dar nu foarte sănătoase

În judeţul Tulcea, consumatorii preferă produsele din carne ieftine, chiar dacă acestea nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase. Spre exemplu, picioarele de porc, cunoscute înainte de 1989 drept „adidaşi de porc”, sunt cele mai căutate, potrivit directorului societăţii Carniprod SRL, Nicolae Ciuleac, care consideră că sărăcia este vinovată de consumul unor astfel de produse.

Din 15 noiembrie, Rusia nu mai importă porci vii din Germania

Din 15 noiembrie, Rusia nu mai importă porci vii din Germania

Începând din 15 noiembrie Rusia va interzice importurile de porci vii proveniţi din Germania, din cauza absenţei garanţiilor legate de utilizarea antibioticelor, a anunţat miercuri, 9 noiembrie 2011, şeful serviciilor veterinare ruse, Serghei Dankvert.

ANSVSA prezintă Comisiei Europene, pe 7-8 noiembrie, raportul pentru reluarea exportului de carne de porc

ANSVSA prezintă Comisiei Europene, pe 7-8 noiembrie, raportul pentru reluarea exportului de carne de porc

Pentru a putea obţine acordul de a exporta pe piaţa comunitară carne de porc produsă în fermele autohtone, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va prezenta Comisiei Europene, în zilele de 7 şi 8 noiembrie 2011, un raport intermediar referitor la stadiul supravegherii animalelor în ceea ce priveşte pesta porcină clasică.

Tabără poartă noi discuţii la Bruxelles despre reluarea exporturilor de carne de porc

Tabără poartă noi discuţii la Bruxelles despre reluarea exporturilor de carne de porc

Reluarea exporturilor de carne de porc pe piaţa comunitară şi folosirea biotehnologiilor în agricultură sunt subiecte care se vor afla pe agenda discuţiilor de la începutul săptămânii viitoare dintre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi comisarul european pentru sănătate şi politica consumatorului, John Dali.

Stanca Tudor: 2012 va fi un an bun pentru porc

Stanca Tudor: 2012 va fi un an bun pentru porc

Potrivit propunerilor făcute de comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, în proiectul de reformă al Politicii Agricole Comune (PAC) sectorul porci nu va beneficia de nici un fel de susţinere financiară.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii