Adama
Vinasa Rompak

Scade efectivul de porcine din România - 4,596 milioane capete la 1 mai 2011

Publicat: 15 septembrie 2011 - 14:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România înregistra un efectiv de peste 4,596 milioane de porci, la 1 mai 2011, mai mic cu 2,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, când erau 4,7 milioane de capete, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, efectivul matcă era de 350.359 de capete la 1 mai 2011, în scădere cu 2,8% faţă de anul anterior. La 1 mai 2010 efectivul matcă de porcine număra 360.328 capete.

Potrivit datelor INS, cei mai mulţi porci erau crescuţi în zona de vest a României (19,8%), fiind urmată de zona Sud- Est (16,8%), Sud Muntenia (15,4%), Nord-Vest (14,3%), Sud Vest Oltenia (11,3%), Nord-Est (10,2%), Centru (9,3%) şi Bucureşti - Ilfov (2,9%).

Consumăm 60% carne de porc din import
Analizând distribuţia pe regiuni de dezvoltare a efectivelor de porcine la 1 mai 2011, comparativ cu 1 mai 2010, s-a constatat că a crescut ponderea acestora în regiunile Vest (+1,0 puncte procentuale), Sud - Est (+0,7), Nord-Vest (+0,5), Sud Muntenia (+0,2) şi a scăzut în regiunile Centru (-0,3), Nord-Est (-0,5), Bucureşti - Ilfov (-0,6), Sud-Vest Oltenia (-1,0).

Suine în creştere_b

Consumul anual în România se ridică la circa 11 milioane de porci, acesta fiind asigurat în proporţie de 60% din importuri. Înainte de 1989, în România erau crescuţi aproape 15 milioane de porci.

Cercetarea INS s-a realizat prin sondaj asupra unui eşantion reprezentativ la nivel naţional şi regiuni de dezvoltare de 11.446 exploataţii agricole, din care 541 exploataţii agricole cu personalitate juridică şi 11.987 exploataţii agricole individuale. Intervalul de încredere a fost de 95% (marja de eroare ą2%).

Vizualizat: 3061 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Exporturile de carne de porc în UE ar putea fi reluate în acest an

Exporturile de carne de porc în UE ar putea fi reluate în acest an

România este optimistă şi aşteaptă o decizie pozitivă din partea Comisiei Europene pentru reluarea exporturilor intra-comunitare de carne de porc din toamna acestui an.

Cheltuim anual 350 milioane euro pe importurile de carne de porc

Cheltuim anual 350 milioane euro pe importurile de carne de porc

Peste 350 milioane euro s-au cheltuit anul trecut pe porcii şi carnea de porc aduse din străinătate, carnea de porc fiind principalul produs agro-alimentar importat de România. 

România va fi evaluată, din nou, în septembrie pentru o decizie finală privind exportul de carne de porc în UE

România va fi evaluată, din nou, în septembrie pentru o decizie finală privind exportul de carne de porc în UE

Experţii Comisiei Europene vor efectua o nouă misiune de evaluare în România, cel mai probabil în luna septembrie a acestui an, pentru verificarea unor aspecte tehnice necesare obţinerii acordului de reluare a exporturilor pe piaţa comunitară cu carne şi produse din carne de porc, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş. Şeful ANSVSA este aproape sigur că decizia Comisiei privind exportul de porc românesc va fi una favorabilă, pe principiul „dacă ar fi putut să ne refuze, ar fi făcut-o până acum”, dar şi datorită faptului că România a eradicat, în ultimii patru ani, pesta porcină. Decizia finală va fi luată, însă, cel mai devreme, în luna octombrie 2011.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii