Adama
Vinasa Rompak

Fermierii români lansează programul național PORC CRESCUT ROMÂNEŞTE

Publicat: 30 octombrie 2017 - 19:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Inițiativa este dezvoltată pentru consumatori şi își propune să redea cărnii de porc crescut în România supremația pe masa românilor.

București, 30 octombrie 2017 – Fermierii români au lansat inițiativa ”Porc Crescut Românește”, în cadrul unui eveniment organizat la Indagra, la care au participat importanți crescători de porc, reprezentanți ai autoritatilor (Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ANSVSA, AFIR) și asociațiile de profil.  
Programul lansat sub denumirea ”Porc Crescut Românește” este o inițiativă a fermierilor români pentru consumatorii români, care își propune să redea cărnii de porc autohton supremația pe masa consumatorilor prin informarea acestora asupra calității cărnii de porc de la noi și implicarea românilor în susținerea producției locale. Fermierii își propun astfel să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că porcul crescut în România este pe cale să dispară de pe masa românilor.

Porc Crescut Romaneste_mesaj campanie_b

Programul național ”Porc Crescut Românește” este un proiect inițiat de cele mai importante asociații de profil: Cooperativa Țara Mea, Federația Națională Pro Agro, Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România, Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suinelor, Asociația InfoCons și Centrul pentru Management Agricol.
In cadrul evenimentului, reprezentanții asociațiilor au prezentat situația pieței românești de carne de porc, atrăgând atenția asupra creșterii constante a importurilor de carne de porc.

Porc Crescut Romaneste_conferinta de lansare_b

„Uniunea Europeană este un exportator net de carne de porc, dar România este un importator net  - aproximativ 50% din carnea de porc din comerțul modern și tradițional este importată”, a subliniat Ioan Ladoși, Președintele Asociației Producătorilor de Carne de Porc din România.
În anul 2016, 316.960 tone de carne de porc au fost produse în unitățile autorizate de abatorizare, în timp ce importul a ajuns la 223.752 tone de carne de porc. „Avem ferme noi, moderne, cu cinci clase peste majoritatea fermelor din UE. Avem această infastructură. Cu toate acestea, efectivul de porcine al României a scăzut cu peste 300.000 capete în perioada 2009-2016, în timp ce importurile cresc. În ritmul acesta, carnea de porc românesc va dispărea din farfuriile românilor, afectând grav un sector important al economiei naționale”, a mai declarat Ioan Ladoși.
Totodata, fermierii au subliniat calitatea cărnii de porc românesc ca fiind net superioară celei de import, dar și faptul că în România consumul pe cap de locuitor este de 30-32 kg porc pe an, cu 30% sub consumul mediu al țărilor din UE.

Adrian Balaban, medic veterinar, fermier și membru APCPR, a prezentat principalele avantaje ale cărnii de porc românesc și motivele pentru care consumatorul ar trebui să cumpere porc românesc. „În primul rând prospețimea. Lanțul de aprovizionare este extrem de scurt și transparent, carnea de porc românesc ajungând la raft în 24-36 de ore de la fermă. În același timp, gustul și calitatea sunt net superioare cărnii din import. Porcii crescuți în România sunt hrăniți cu cereale românesti de calitate, iar carnea are un conținut optim de grăsime intramusculară care îi dă un gust specific porcului românesc. Consumatorul trebuie implicat, trebuie convins – carnea de porc românesc este mai bună și mai proaspătă”.
Prin lansarea acestui program, fermierii solicită în mod impetuos înființarea raftului de carne de porc românesc, semnalizat distinctiv în retailul modern. De asemenea, fermierii cer consumatorilor să fie implicați și proactivi în apărarea porcului crescut românește, cumpărând produse autohtone și sesizând autoritățile de supraveghere a pieței neregulile în ceea ce privește etichetarea greșită a produselor. Nu în ultimul rând, inițiatorii programului au solicitat sprijin din partea autorităților competente pentru combaterea etichetării greșite și a dezinformării consumatorului.
Porc Crescut Romaneste-stampila_b

Ştampila programului PORC CRESCUT ROMÂNEŞTE

Vizualizat: 4625 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CERCETĂTOR ROMÂN: PORCUL ROMÂNESC cu CARNEA CEA MAI SĂNĂTOASĂ, RECOMANDAT până și CARDIACILOR!

CERCETĂTOR ROMÂN: PORCUL ROMÂNESC cu CARNEA CEA MAI SĂNĂTOASĂ, RECOMANDAT până și CARDIACILOR!

PORCUL CU CEA MAI SĂNĂTOASĂ CARNE! Bolnavilor de inimă nu li se recomandă, în general, să mănânce carne de porc. Cu toate acestea, există o rasă de porc, crescută în România, care are carnea cea mai sănătoasă și care este chiar recomandată pacienților în clinicile de cardiologie din România, Ungaria și Slovacia, spune Alexandru Nagy, cercetător științific de peste 30 de ani la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Turda, unde se ocupă cu studierea suinelor.

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ LE DĂ FIORI INVESTITORILOR DANEZI!

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ LE DĂ FIORI INVESTITORILOR DANEZI!

ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT! Ministrul agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit miercuri, 6 septembrie, cu ambasadorul Regatului Danemarcei în România, E.S. Dl Karsten Vagn Nielsen, șeful Secției Comerciale din cadrul Ambasadei Danemarcei și reprezentantul unui grup de companii cu o experienţă vastă în administrarea de producţii de porci la scară largă. Investitorii danezi sunt îngrijorați de focarele de pestă porcină africană din România.

UE a REDUS EXPORTURILE de CARNE de PORC în China

UE a REDUS EXPORTURILE de CARNE de PORC în China

EXPORTURI MAI MICI. Reticenţa în achiziţii a importatorilor chinezi a determinat o scădere semnificativă a exporturilor de carne de porc ale Uniunii Europene comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

DECIZIA GUVERNULUI privind PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

DECIZIA GUVERNULUI privind PESTA PORCINĂ AFRICANĂ!

PERICOLUL PESTEI PORCINE AFRICANE! Fâşia de teren aflată la frontiera de stat cu Ucraina şi cu Republica Moldova, pe o distanţă de 20 km de la frontieră spre interiorul ţării, se stabileşte drept zonă de mare risc și va fi supusă unei supravegheri intensive, a porcilor domestici şi a porcilor mistreţi existenți aici, anunță Guvernul.

ALERTĂ de GRADUL ZERO! PRO AGRO solicită APROBAREA HOTĂRÂRII pentru PESTA PORCINĂ

ALERTĂ de GRADUL ZERO! PRO AGRO solicită APROBAREA HOTĂRÂRII pentru PESTA PORCINĂ

Membrii Federaţiei Naţionale PRO AGRO se arată îngrijoraţi de pericolul pe care îl reprezintă pesta porcină africană pentru filiera porcului românesc şi pentru toată economia României.

APCPR: Solicităm MĂSURI IMEDIATE şi coerente de ERADICARE a focarului de PESTĂ PORCINĂ!

APCPR: Solicităm MĂSURI IMEDIATE şi coerente de ERADICARE a focarului de PESTĂ PORCINĂ!

COMUNICAT APCPR. Membrii Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România au aflat cu îngrijorare despre apariţia primului caz de pestă porcină africană într-o gospodărie din judeţul Satu-Mare.

FERMELE ROMÂNEȘTI ÎN PERICOL! PRIMUL FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

FERMELE ROMÂNEȘTI ÎN PERICOL! PRIMUL FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ!

PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ROMÂNIA! Crescătorii de porci din România sunt în alertă! Inspectorii veterinari au confirmat existenţa unui focar de pestă porcină africană într-o gospodărie de la periferia municipiului Satu Mare. 7 animale au fost deja sacrificate.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii