PIC Romania a celebrat în zilele de 10-11 octombrie 2013, 15 de ani de la debutul activităţii pe piaţa autohtonă. Evenimentul, ce a avut loc la Predeal, a reunit mare parte dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai producătorilor români de carne de porc.
La manifestare, invitații au avut acces la informaţii de ultimă oră referitoare la efectul globalizării industriei producătoare de carne de porc, precum şi la o multitudine de date utile ce prefigurează perspectivele acestui sector pe plan mondial, dar şi în România. Totodată, împreună cu foşti şi actuali membrii ai echipei PIC Romania, participanţii au rememorat evenimentele ce au marcat evoluția companiei de-a lungul celor 15 ani.
„În urmă cu cinsprezece ani apărea în industria cărnii de porc un nou jucător: PIC Romania. Având în spate experiența unui grup internațional puternic și fiind susținută de o echipă de profesioniști, compania şi-a găsit repede locul pe piața furnizorilor de genetică porcină, reușind în scurt timp să se extindă și să devină un punct de reper pentru întreaga industrie de profil. De 15 ani PIC Romania își menține poziția de lider naţional, fiind la momentul actual cel mai de încredere furnizor de suine ameliorate genetic şi servicii conexe de pe piaţa românească, partenerii săi situându-se pe primele locuri pe plan naţional, atât în privința volumului producţiei de carne de porc, cât şi al performanţei fermelor”, susţin reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă.
Printre cei care au luat cuvântul s-au regăsit nume sonore din cadrul grupului Genus, persoane care au avut o contribuție majoră la punerea bazelor companiei în urmă cu 15 ani: Jeremy Thompson (Directorul fondator al PIC Romania și în prezent Director Regional PIC Asia), Ian Bond (Director Operaţiuni PIC Europa), Kazimierz Tarasiuk (PIC Europa Centrală și de Est), Domingo Carrion (Manager Tehnic PIC Europa)
Prezentările au demonstrat încă o dată viziunea unică a programului genetic PIC, îndreptată constant spre obţinerea cărnii de porc de înaltă calitate, cu costuri de producţie minime.
Seara evenimentului aniversar s-a încheiat cu o cină festivă, presărată cu momente plăcute și surprize pentru invitați, printre care o degustare de vinuri alese, un recital de muzică live și un tort pe măsura aniversării.