Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Efectivul de porci din Germania continuă să scadă

Publicat: 21 iulie 2016 - 17:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Rezultatele provizorii ale recensământului efectuat în urmă cu două luni relevă faptul că numărul de porci din Germnia a scăzut cu 4 la sută din luna mai 2015, până la 27 milioane de capete.

Acesta este cel mai mic nivel înregistrat în ultimii cinci ani, afectând toate categoriile de animale. Spre exemplu, efectivul de scroafe de reproducţie s-a diminuat cu 6 procente, la fel ca şi numărul de scrofiţe. Pe de altă parte, numărul de porci tineri şi porci destinaţi abatorizării a scăzut cu 5 şi, respectiv, 4 la sută. În acelaşi timp, efectivul de purcei s-a redus cu 3 procente.

Evoluţia din ultimul an va avea un impact negativ asupra producţiei. Potrivit estimărilor oficiale, pe termen scurt acest declin va continua, iar spre finalul anului se va simţi o scădere a livrărilor către piaţa de consum. Această presiune asupra lanţului de aprovizionare a avut deja drept consecinţă creşterea preţului la carnea de porc, care a ajuns la 161,53 euro/100 kg, cu 34 euro peste cel mai mic nivel înregistrat în luna martie.

Totodată, recensământul agricol german indică faptul că scăderea numărului de ferme de porci a continuat şi în anul 2016. Potrivit datelor oficiale, în luna mai erau înregistrate în Germania 24.500 de ferme specializate pe creşterea porcilor, în scădere cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce numărul de ferme de reproducţie s-a redus cu 9%, ajungând în prezent la 9.000.

purcelusi_b

Vizualizat: 1133 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii