Adama
Agreena
AGRICOVER

Radu Roatiş: Porc românesc la export în UE, din toamnă

Publicat: 14 mai 2011 - 04:43
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exportul intracomunitar de carne şi produse din carne de porc provenite din fermele autohtone va fi reluat, cel mai probabil, din toamna acestui an, a declarat, săptămâna aceasta, preşedintele ANSVSA, Radu Roatiş.

Acesta a subliniat că ANSVSA, împreună cu Ministerul Agriculturii şi cu patronatele din industria cărnii de porc au definitivat procedura privind sistemul canalizat al comerţului intracomunitar cu carne de porc. "Am stabilit de comun acord nişte proceduri astfel încât să respectăm legislaţia, dar şi să putem oferi posibilitatea controlului, respectiv că toată carnea provine din ferme indemne de pestă porcină”, a spus Roatiş, citat de Agerpres.

Potrivit preşedintelui ANSVSA, 12 societăţi au solicitat, până în prezent, acordul pentru a exporta carne de porc în spaţiul comunitar. “Două au avut toată documentaţia completă şi vor urma procedura prin care vor fi făcute verificările pe teren, în cadrul fermelor, iar celelalte au fost notificate să îşi completeze dosarele şi aşteptăm să îşi aducă forma finală pentru depunerea documentelor. După ce vom finaliza acest lucru, se vor face controalele fizice ale fermelor legate de măsurile de biosecuritate, iar la abatoare, intrările şi ecarisajul”, a mai spus şeful ANSVSA.

Potrivit lui Roatiş, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, o delegaţie a serviciilor de inspecţie europene veterinare de la Dublin va verifica modul în care funcţionează procedurile privind comerţul intracomunitar al cărnii de porc din România, iar după aceste verificări, informaţiile vor fi transmise către Comisia Europeană.

Vizualizat: 4028 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Zoo

Zoo
- Scumpule, mi-ai promis că de ziua mea mă duci să-mi arăți niște blănuri grozave. Detalii