Adama
Vinasa Rompak

DSVSA Călăraşi a demarat campania de supraveghere a pestei porcine clasice

Publicat: 18 noiembrie 2011 - 14:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În această lună DSVSA Călăraşi a demarat, prin medicii veterinari oficiali, campania de recoltare probe de sânge pe teritoriul judeţului Călăraşi pentru supravegherea Pestei Porcine Clasice.

Potrivit programului de implementare sunt vizate 25 localităţi din judeţ,de pe raza cărora vor fi recoltate probe de sânge de la un număr de 3009 porci, dintr-un număr de 643 de gospodării individuale.

Şi exploataţiile comerciale de porcine sunt incluse în programul de supraveghere pentru pestă porcină clasică, monitorizarea fiind finalizată la toate cele 15 ferme de porcine existente pe teritoriul judeţului pe un număr de 652 probe, al căror rezultat este negativ pentru pestă porcină clasică.
De asemenea, Fondurile de Vânătoare sunt supravegheate pe probe prelevate de la mistreţii vânaţi.

Suine în creştere_b

Scopul programului de supraveghere este de a demonstra că judeţul este liber de pestă porcină clasică.
Pentru îndeplinirea obiectivului strategic de supraveghere a pestei porine clasice inspectorii DSVSA Călăraşi se implică în monitorizarea circulaţiei porcilor pe teritoriul judeţului prin participarea la acţiuni de control comune cu IPJ Călăraşi la controlul în trafic şi în târgurile de animale vii.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2537 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Se reactivează organizaţia interprofesională „Carne de Porc”

Se reactivează organizaţia interprofesională „Carne de Porc”

Conducerea Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP) şi cea a Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) au convenit, în urma întâlnirii care a avut loc la Braşov pe 15 noiembrie a.c., să reactiveze Organizaţia interprofesională „Carne de Porc”. 

Tulcenii caută „adidaşii de porc”, produse ieftine, dar nu foarte sănătoase

Tulcenii caută „adidaşii de porc”, produse ieftine, dar nu foarte sănătoase

În judeţul Tulcea, consumatorii preferă produsele din carne ieftine, chiar dacă acestea nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase. Spre exemplu, picioarele de porc, cunoscute înainte de 1989 drept „adidaşi de porc”, sunt cele mai căutate, potrivit directorului societăţii Carniprod SRL, Nicolae Ciuleac, care consideră că sărăcia este vinovată de consumul unor astfel de produse.

ANSVSA prezintă Comisiei Europene, pe 7-8 noiembrie, raportul pentru reluarea exportului de carne de porc

ANSVSA prezintă Comisiei Europene, pe 7-8 noiembrie, raportul pentru reluarea exportului de carne de porc

Pentru a putea obţine acordul de a exporta pe piaţa comunitară carne de porc produsă în fermele autohtone, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va prezenta Comisiei Europene, în zilele de 7 şi 8 noiembrie 2011, un raport intermediar referitor la stadiul supravegherii animalelor în ceea ce priveşte pesta porcină clasică.

Stanca Tudor: 2012 va fi un an bun pentru porc

Stanca Tudor: 2012 va fi un an bun pentru porc

Potrivit propunerilor făcute de comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, în proiectul de reformă al Politicii Agricole Comune (PAC) sectorul porci nu va beneficia de nici un fel de susţinere financiară.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii