Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Complexul de porci al lui Gheorghe Caruz a fost închis de Garda de Mediu

Publicat: 26 ianuarie 2012 - 20:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Garda de Mediu Brăila a interzis funcţionarea Complexului de porci care aparţine omului de afaceri Gheorghe Caruz, fost preşedinte al Patronatului Român al Cărnii de Porc, din cauză că nu a realizat programul etapizat de protecţie a mediului.

Prim - comisarul Gărzii de Mediu Brăila, Daniela Agache, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în data de 4 ianuarie 2012, comisarii Gărzii de Mediu, împreună cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) şi cu Administraţia Bazinală de Apă Buzău Ialomiţa au verificat conformarea SC Complexului de Porci la prevederile din Autorizaţia integrată de mediu, având în vedere că atât autorizaţia de gospodărire a apelor, cât şi autorizaţia integrată de mediu expiraseră la 31 decembrie 2011.

“S-a constat că cele mai importante măsuri din planul de acţiune, parte a autorizaţiei integrate de mediu, nu au fost realizate, motiv pentru care Garda de Mediu, de acord cu celelalte autorităţi, a dispus ca măsură cu termen permanent interzicerea funcţionării pe amplasament a activităţii de creştere a porcilor fără a deţine autorizaţie integrată de mediu. De asemenea, s-a solicitat să ni se spună care este data până la care va fi lichidat întreg efectivul de suine de pe platforma Baldovineşti aparţinând de SC Complexul de Porci”, a declarat Daniela Agache.

Având în vedere că este obiectiv IPPC (directivă privind emisiile industriale, prevenirea şi controlul integrat al poluării), SC Complexul de Porci a beneficiat de perioadă de tranziţie, toate măsurile cuprinse în autorizaţia de gospodărire a apelor, prin planul de etapizare şi în autorizaţia integrată de mediu urmând să fie realizate până la 31 decembrie 2011, ceea ce nu s-a realizat.

Gheorghe Caruz_b

Gheroghe Caruz a contestat de-a lungul timpului toate sancţiunile date de comisarii de mediu, ajungând la 18 procese pe rol, şi susţine că, în urmă cu 10 ani, a pornit un proiect de construire a unei staţii de epurare, dar pentru că acesta este depăşit tehnic în momentul de faţă, l-a abandonat.
“Proiectul era total depăşit din punct de vedere tehnic, deoarece prevedea nişte bazine de aerare, care ar fi condus la un miros mai puternic în oraş. Mi-am dat seama de acest lucru şi în ultimul an nu am mai vrut să continui acel proiect, pentru că era un proiect pe care îl făceam degeaba. Tehnologia a avansat şi, la ora actuală, există staţii de epurare cu biogaz şi nu există nicun pic de miros nici măcar la câţiva metri de staţie”, a declarat Caruz.

Omul de afaceri a mai spus că se simte “vânat din toate direcţiile”, deşi contribuie anual la bugetul statului cu 35 milioane lei, iar din cauza situaţiei create a fost nevoit să concedieze 300 de angajaţi.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 4308 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

2 minute

2 minute
Soţia: – Înainte erai foarte fericit dacă mă vedeai măcar două minute pe zi. Detalii