COMUNICAT. La data de 16.12.2020, sunt active un număr de 409 de focare PPA, din care 4 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.
BANI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE. APIA anunță că efectuează plata beneficiarilor Măsurii M215 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăţi în favoarea bunăstării porcine.
Conform rezultatelor preliminare publicate recent de Oficiul Federal de Statistică din Germania (Destatis), anul trecut au fost sacrificate în abatoarele comerciale germane un număr total de 59,7 milioane de porci, vaci, oi, capre şi cai.
Pesta porcină africană a produs pagube enorme economiei chineze, iar datele oficiale indică faptul că în 2019 a rezutat o scădere a producţiei de carne de porc de 21,3 procente.
Ministrul Agriculturii din Olanda, Carola Schouten, a anunţat că este de acord cu propunerea ca în următorii zece ani să se renunţe definitiv la procesul de rezecţie a cozilor de purcei în fermele comerciale.
Din ianuarie şi până în iunie, exporturile europene de carne de porc către China au totalizat aproape un milion de tone, ceea ce reprezintă o creştere de 42 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2018.
LIBER la VÂNAT MISTREŢI ŞI UCIS TOŢI PORCII DIN GOSPODĂRII. Toţi porcii din satele Cintei şi Nădab din judeţul Arad vor fi sacrificaţi şi toţi porcii mistreţi din fondurile de vânătoare aflate în apropierea celor două sate vor fi ucişi.
PESTA PORCINĂ AFRICANĂ (PPA) SE EXTINDE. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, pe 20 august, că există 950 de focare de PPA la porci domestici. Vezi bilanţul ultimelor două săptămâni: câte noi focare şi cazuri de boală au fost confirmate şi câţi porci au fost ucişi!
Autorităţile din Bulgaria au raportat primele focare de Pestă Porcină Africană (PPA) la porci domestici din 2019, în apropierea graniţei cu România.
După ce mai multe cercetări ştiinţifice au demonstrat faptul că operaţia de rezecţie a cozilor la purcei provoacă o creştere a sensibilităţii periferice, autorităţile daneze vor să-i determine pe crescători să renunţe la această practică.