Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PIAŢA LAPTELUI în Germania: Fermierii AU REDUS COSTURILE DE PRODUCŢIE!

Publicat: 21 aprilie 2017 - 20:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În Germania, indicele privind preţul laptelui din ianuarie 2017 se situează cu 105 puncte sub media de 108 înregistrată anul trecut. Faţă de cel mai recent calcul al acestui indice, costurile de producţie au scăzut cu 1,03 cenţi/litru, ajungând la 43,74 cenţi/litru.

Aceste cifre oglindesc eforturile firmelor producătoare de lapte de a-şi reduce costurile, având în vedere că preţul plătit pentru lapte este de 33,74 cenţi/litru şi astfel cu aproximativ 10 cenţi sub preţul necesar acoperirii tuturor costurilor de producţie, relatează asociaţia germană a producătorilor de lapte, MEG Milch Board.

Preţul plătit de către fabricile de lactate producătorilor a crescut din octombrie 2016 şi până în ianuarie 2017 cu 3,6 cenţi/litru de lapte, astfel că diferenţa până la acoperirea costurilor a ajuns la 23 la sută.

Scăderea preţurilor de producţie se datorează costurilor reduse pentru hrana suplimentară şi creşterii subvenţiilor pentru vite. Faţă de media de anul trecut, de 26,86 cenţi/litru, în regiunile din nord s-au plătit preţuri mai mari pentru lapte, de 33,36 cenţi, iar în zona de est, preţul a crescut de la 27,27 la 33,85 cenţi.

În sud, preţul plătit pentru lapte a crescut de la 29,52 cenţi/kg la 34,21 cenţi, astfel că deficitul s-a redus într-o măsură mai mică (de doar 10 la sută) faţă de celelalte regiuni.
sursa: agrarticker.de

Vizualizat: 1808 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii