Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PERIOADA OBLIGATORIE DE REȚINERE A OVINELOR ÎN EXPLOATAȚIE pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIEI APIA!

Publicat: 18 februarie 2019 - 11:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OBLIGAȚIILE CRESCĂTORILOR PENTRU PLATA SUBVENȚIEI! Crescătorii români de ovine care solicită la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul național tranzitoriu (ANTZ) și sprijinul cuplat (SCZ), pentru anul 2019, trebuie să știe că au obligația să rețină animalele în fermă pentru o anumită perioadă de timp. Nerespectarea acestei reguli atrage excluderea de la plata subvenției.

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU!

Efectivul de femele ovine pentru care se solicită ajutorul național tranzitoriu (ANTZ) să fie menţinut pe o perioada de reţinere de 100 de zile de la data limită de depunere a cererii de plată în exploataţia pentru care s-a depus cererea unică de plată sau în exploataţiile asociaţiilor/ cooperativelor/grupurilor de producători în care a fost transferat temporar pentru păşunat. Sunt eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 100 de zile au suferit intrări, respectiv ieşiri în/din exploataţiile deţinute de acelaşi beneficiar.

Ajutorul național tranzitoriu este plătit de la bugetul de stat. Această subvenție se acordă în sistem regresiv. Concret, cuantumul pe cap de animal scade în fiecare an cu 5%. Cuantumul pe cap de animal pentru această subvenție, pentru anul de cerere 2018, nu a fost, deocamdată, comunicat de APIA. Bugetul alocat de Ministerul Agriculturii este de 46.877,400 mii euro pentru plata ANTZ la speciile ovine/caprine.

ATENȚIE! Efectivul din exploataţie cu cod ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) trebuie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine ca să încasați acest ajutor.

SPRIJIN CUPLAT!

Femelele ovine și/sau berbecii pentru care se solicită SCZ trebuie să fie menţinute/menținuți, pe o perioada de reținere de 100 de zile de la data-limită de depunere a cererilor unice de plată, în exploataţia pentru care s-a depus cererea unică de plată sau în exploataţiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru păşunat Sunt
eligibile la plată inclusiv animalele care în perioada celor 100 de zile au suferit intrări, respectiv ieşiri în/din exploataţiile deţinute de acelaşi beneficiar.

Sprijinul cuplat este o subvenție europeană, plătită prin Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Cuantumul acestei subvenții pe cap de animal este de 15,9737 euro/cap de animal = 74,4981 lei/cap de animal.

ATENȚIE! Numărul minim de ovine pentru care se acordă această subvenție este de 150 de capete de femele ovine și/sau berbeci, iar numărul maxim este de 500 de capete.

Excepție fac fermele din zona montană. Pentru fermele din această zonă, numărul minim de capete de ovine pentru care se acordă sprijin cuplat este de 60, iar maxim 500.

Vizualizat: 3537 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019

În standul producătorul suedez de la Agritechnica 2019 au fost prezentate o serie de noutăţi: semănătoarea de precizie şi de mare viteză - Temp L, grapa pentru pregătirea patului germinativ - NZ Extreme 1425 cu o lăţime de lucru de 14,25m şi sistem inovativ - Tempo WideLining - care oferă posibilitatea realizării de cărări tehnologice păstrând densitatea (plante/ha) şi care este destinat fermierilor care distribuie dejecţii lichide în culturile de porumb siloz.

#agroinfo, #vaderstad

Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România;

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii