REGULI SCHIMBATE LA ACORDAREA BANILOR. Ordinul ministrului agriculturii 619/2015 care stabilește toate criteriile de eligibilitate pentru acordarea subvențiilor din agricultură SE MODIFICĂ, anunță Ministerul Agriculturii printr-un proiect de act normativ, publicat luni, 28 noiembrie 2016, pe pagina sa oficială.
Potrivit proiectului de act normativ, Ministerul Agriculturii redefinește termeni din vechiul ordin și stabilește datele limită la care fermierii trebuie să-și înregistreze animalele din ferme dacă vor să nu fie tăiați de pe lista de subvenții:
La articolul 2, literele e),o), z), ae), af), ag) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"e) „bivoliţă de lapte” înseamnă femela din specia bubaline care a fătat cel puţin o dată şi are cel puţin un produs înregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor, denumit în continuare RNE, până la data-limită de depunere a cererilor fără penalizări;”
o) "livada tradiţională utilizată extensiv" înseamnă suprafeţele de livezi tradiţionale care sunt utilizate în principal ca pajişti permanente prin cosit şi/sau păşunat, având dimensiunea minimă a parcelei eligibile de 0,3 ha. Densitatea pomilor este de 140 - 240 pomi/ha, indiferent de specia cultivată, iar intervalele dintre pomi sunt acoperite cu specii furajere perene;”
z) „suprafaţa agricolă totală” înseamnă suprafaţa agricolă declarată în 2015 în conformitate cu art. 72 alin. (1) primul paragraf lit. a) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 de către fermierii care fac obiectul obligaţiei de a aplica practicile agricole benefice pentru climă şi mediu, în scopul determinării proporției de referință pentru pășunile permanente, stabilită conform prevederilor art. 45 din Regulamentul (UE) nr 1307/2013.”
ae) ”vacă de lapte” înseamnă femela din specia taurine care a fătat cel puțin o dată și are cel puțin un produs înregistrat în RNE până la data- limită de depunere a cererilor fără penalizări.
af)”vacă din rasă de carne” înseamnă femela din specia taurine din rase de carne care a fătat cel puțin o dată și are cel puțin un produs înregistrat în RNE până la data-limită de depunere a cererilor fără penalizări.
ag)”vacă metisă cu rasă de carne” înseamnă femela din specia taurine care a fătat cel puțin o dată și are cel puțin un produs înregistrat în RNE până la data-limită de depunere a cererilor fără penalizări. "
Proiectul de act normativ este disponibil pe pagina Ministerului Agriculturii.
IMPORTANT! Pe AGROINFO găsiți publicate TOATE MODIFICĂRILE făcute în lege, atât pentru schemele de plată din vegetal , cât și pentru cele din zootehnie.