Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OIERUL ROMÂN, EROU NAȚIONAL! OIERITUL, SALVAT DE FEMEI!

Publicat: 25 martie 2018 - 13:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PROPUNERILE FEDERAȚIEI OIERILOR DE MUNTE DIN ROMÂNIA PENTRU SALVAREA OIERITULUI! Oierii sunt eroi naționali care trebuie să-și aducă femeile lângă ei pentru că numai reprezentantele sexului frumos îi mai pot salva să nu cadă în patima alcoolului și pot salva astfel oieritul din țara noastră, spune Eugen Gonțea, liderul Federației Oierilor de Munte din România. Ciobănițele ar trebui să beneficieze de o indemnizație dublă de maternitate, ciobanii angajați să fie scutiți de taxe către stat, iar ajutorul social acordat leneșilor să dispară.

Guvernul trebuie să încurajeze tinerii pentru a se îndrepta spre oierit. La ora actuală, oierul în România, putem să-l declarăm în doi-trei ani, erou național. Până-n 2020, vor fi eroi naționali, și după 2020 vor fi. Și atunci, trebuie să facem o strategie de așa natură încât să aducem femeile alături de băieții ăștia care marea majoritate sunt la 40, 40 și ceva de ani celibat. Refulează în alcool și-n alte formule.

Deci, Franța a dus o politică de 12 ani în care a făcut ca femeile și tinerii să se îndrepte spre oierit. Și eu le propun următoarea treabă: 5 ani de zile cine angajează lucrători în fermă, și e persoană juridică în oierit, să fie scutit de taxele către stat. Le plătim lucrătorilor salariu și le dăm țigări, băutură și cafele și așa mai departe, dar statul să ne sprijine și el, să ne încurajeze. La un anumit efectiv de ovine, ai angajat 5, atunci îți plătesc eu 5 ani și te susțin. Ca să-i încurajăm și să-i aducem.

După aia, vă mai propun eu și alte măsuri. Pentru femeile care vin alături de ciobani, le propun un ajutor de maternitate dublu față de alte femei, a declarat  Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte din România, pentru Viața Satului, TVR 1.

Liderul Federației Oierilor de Munte spune că le-a propus, în repetate rânduri, guvernanților să termine odată cu acest ajutor social lăsat la mâna primarilor și acordat unora care nu vor să muncească.

Ajutorul social trebuie să se ducă la Prefectură, la o comisie sănătoasă, nu pe mâna primarilor care au interese și interese, și ăia să dicteze. Suntem într-o tragedie națională cu acest ajutor social și cu cei care plătesc nemunca, spune Gonțea.

Vizualizat: 3829 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Apel la Pompieri

Apel la Pompieri
0 blondă dă telefon la Pompieri şi începe să urle: Detalii